Ahojte dievčatá. Máte prosím vás niektorá skúsenosti s finančnými poradcami... najlepšie konkrétne zo spoločnosti Partners group?
@lagoonka ja mám s nimi skúsenosti a len dobré. Nemôžem na nich nič zlé povedať. Partners Group nie je ako písala swarovski vlastne OVB. Je to úplne o niečom inom. Navštív banku, ako radila swarovski, vypočuj si niekoho z Partners Group a zváž čo je lepšie. Aj v PG ti urobia finančné poradenstvo zdarma. A v banke že dajú finančné poradenstvo ODBORNÉ ? Vždy veru nie, to je moja skúsenosť s bankou. Pani ma chcela na niečo " nahovoriť " , keď som sa chcela spýtať niečo bližšie, už nevedela čo povedať a chcela si dohodnúť stretnutie na iný deň. Neviem, či si to ešte len potrebovala naštudovať, alebo čo .
financne poradenstvo len vyzera ze je je to zadarmo zapamatajte si nic nieje zadarmo kedysi som to robila ale pochopila som ze niesom vhodna na to aby som takto osuskavala ludí ani cudzích by som nedokazala 😝
podla mna je vyznam financnych poradcov uplne minimalny, resp. len pre ludi co asi nevedia citat, inak si to neviem vysvetlit
vzdy ked sme nieco potrebovali, ci uz HU alebo nejaky sporiaci ucet, tak si sama prejdem vsetky ponuky na trhu, a viem si vybrat
@liz_lemon trosku si dovolim nesuhlasit. ked sme vybavovali hypoteku, pobehala som vsetky mozne banky, dala som si urobit rozne vypocty a nasledne som to porovnala s ponukami, s ktorymi prisiel poradca. a bola som naozaj prekvapena, ked som zistila, ze ma omnoho lepsie ponuky. nakoniec sme sa rozhodli poziadat o hypoteku prave v banke, kde mam dlhodobo ucet. paradoxne mi v tejto banke ponukali hypoteku s najhorsimi podmienkami. ale ked to islo cez poradcu, bo urok najmensi zo vsetkych. Dalsie vybavovacky boli uz len formalita a to prave vdaka poradcovi. nie preto,z eby mi radil, ale preto,ze pobehal so vsetkymi papiermi kde bolo treba, napokon sme mali peniazky a celu hypoteku vybavenu za jeden den.
Ale suhlasim s tym, ze ak nemas abslutne ziaden prehlad a nevies, co ches, potom ti je taky poradca asi fakt na houby 😀
@swarovski ze v banke ti poskytnu odborne financne poradenstvo 😀 😀 ano? teta ti tam povie ze viete co tam vo vedlajsej banke maju teraz tento produkt vyhodny tam chodte..vidim ze vzdy mudruju ludia co o tom hovno vedia, vobec nepoznate ako to funguje a cim sa ti ludia riadia..samozrejme mozu sa tam najst fušeri co maju zle nastavene priority na ukor inych.. ale tí tak rychlo aj dopadnu..
@littlebimbi no radsej si dam poradit v banke, ako od nejakeho pseudo poradcu od ovb, partners gorup, ci inej spolocnosti, ktory sa predtym venoval praci rekreacneho trenera obecneho futbaloveho druzstva, praci horara, ci nebodaj vyucenej cukrarky.
samozrejme, je to len otazka mna samej, kazdy, nech si pomaha ako vie 🙂
@swarovski Naša finančná poradkyňa robí pre Partners group a má vyštudovanú ekonómiu (vysokú školu)
@lagoonka My sme s našou finančnou poradkyňou spokojní, keď sme si išli brať hypotéku, takisto sme si sami obehali všetky banky a nakoniec nám vyšiel najlepší úrok cez poradkyňu. Takže my sme spokojní 🙂
@swarovski, ak fin.poradenstvo robím popri inej praci, len na privyrobenie, tak o profesionalite nemôže byt ani reči. Ak je to moja práca na plny úväzok, nemusím mat vysokú školu na to, aby bol zo mna odborník. Vychádzam z toho ako naše školstvo funguje. Sama som vystudovala VS, pracovala v banke, teraz podnikam a garantujem ti, že banky poradenstvo nerobia. Je to čistý predaj, dosahovanie plánov a zisku. 🙂
swarovski, :
"Ak potrebuješ finančné poradenstvo, navštív banku, v ktorej máš účet. Zadarmo ti poskytnú ODBORNÉ finančné poradenstvo. "
hahaha ako prepáč, ale takéto vtipy tu zverejňovať, keby sa malo komunikovať vážne. 😀
lagoonka, skús si vypočuť niekoho z Partners Group a sama uvidíš či ti to dáva zmysel. Ale som o tom presvedčená.
moja pseudoporadkyna z ovb ma vysoku skolu ekonomicku....a banka mi poradi len to, co ma ona aktualne k dispozicii, ziadna banka ma neposle ku konkurencii...
Priemerný človek využije za život z fin.trhu 70 produktov,ktoré ponúkajú rozne finančne spoločnosti, do kopy to je cca 4000 produktov. Vieš si zo 4000 produktov vybrať sama? Ako sa píše hore, teta za okienkom ti nepovie choďte vedla tam to máte lepšie. Na slovensku sa finančných poradcov ľudia zdráhajú ale vo svete je bežné že každá rodina má svojho finančného poradcu.
Ja snimi mam skusenost. Poznam jedneho ktory nam pomahal vybavit hypoteku,to ze si precitas vsetky veci a pojdes do banky pre poradenstvo je pekna vec, ale tam ti daju hypoteku taku ako pre hociakeho smrtelnika. tieto financne firmy ti to vedia trosku lepsie vybavit. Ja poznam Michala Dokoupila a na zaciatku sa snazil ale potom ani telefon nebral. Hlavne si treba davat pozor na to aby ti neslubil ze ti znizia mesacnu hypoteku a potom ti ju znizia tym ze dostanes o 1000E mensiu hypoteku. Ja nedoporucujem nikomu Michala dokoupila,podla mna to nevie robit!
Môj priateľ tam robí už niekoľko rokov, stále si to vychvaľuje, baví ho to a zarába pekne. Podľa mňa partners je dobrá vec, usudzujem podľa toho čo som počula a videla. Bol mi vysvetlený aj systém čo robia. Ľudia ktorí tam pracovali, a nadávajú na to, si myslím že nemali klientelu. Podľa mňa sú aj dosť ochotný. Chcú dobre pre klientov. Teda aspoň môj priateľ. Neviem aký sú ostatný. Ale každopádne každý ma iný názor na to, a pokiaľ ste sa streli s takým človekom z partnersu, ktorí vám to znechutil a máte na nich negatívny názor, tak to ste asi sa nestretli stým správnym. Vedia toho viacej ako zamestnanci z banky a celkovo my obyčajný ľudia. A tí ktorí chcú hlavne zarobiť sú banky. Majú daný plán ktorí musia splniť, a hlavne ponúknu také produkty ktoré spravia výnos. Partners poskytuje produkty, ktoré sú výhodne pre klienta. 😉
vo firmach ako OVB a podobne, nie su financni poradcovia, ale financni sprostredkovatelia a to je rozdiel
a este by som ti chcela popriat, ak si to budes niekedy citat, aby si v zivote robila len to, naco ta vyucila stredna ci vysoka skola, lebo ak budes robit nieco ine, tak hadam necakas, ze ta bude brat niekto vazne .. tvoja logika .. lebo firmy svojich pracovnikov vobec nezaskoluju alebo si nemozu urobit doplnkove vzdelanie - kurz, zoberu ta z ulice a hned ta nechaju pod svojim menom radit ludom, co s peniazmi .. ak si myslis, ze to tak funguje, lebo podla toho, co pises, ta to ani nenapadlo, tak si naozaj vynimocne tupa 🙂 ja som zacala robit v banke ako 19rocna, mala si prist, urcite by som ti odborne poradila, co s usporami alebo financnymi planmi, a objektivne by som ti podala informacie o ponuke aj konkurencnych bank, lebo zato by ma urcite pochvalili, a mna by vobec netrapilo, ze aj ked som mohla, tak som si na tebe neurobila nejake tie percenta z planu, ktory mam do konca mesiaca splnit, inak by som k tomu aj tak ubohemu platu nedostala 20e navyse ;)
@reacentrum .... nemohol som odolať zapojiť sa do diskusie ... ja podnikám v spoločnosti PG SK a zároveň som aj klientom. Bavíte sa o tom či my ľuďom radíme len preto aby sme zarobili alebo to myslíme vážne. Ja sa vás opýtam takto ... : keď ťa oklame kamarátka, pôjdeš ešte niekedy za ňou ? ... keby sme našich klientov ťahali za nos, klamali by sme im a chceli sa na nich obohacovať ... myslíte, že by sme tých klientov ešte mali ? ... podľa mňa je oveľa jednoduchšie spraviť klientom dobre poradenstvo a o tých klientov sa dobre starať, ako by som mal klamať a obohacovať sa stále ne niekom novom. ... Myslím si že takýto postup by nemal žiadnu perspektívu. Mrzí ma to, že ľudia o nás rozprávajú nepravdivé veci, ale to je všetko len z nevedomosti.
Takze vazeni, Partners Group je plejada podvodnikov, ktori ziskavaju ludi tym, ze sa snazia predstierat, ze maju zaujem o ich zivot. V praxi to vyzera asi takto: Zavola vam niekto od nich a pozve vas do kaviarne. Ked sa nechate nahovorit, tak vam medovym hlasom a trenovanym falosnym usmevom tvrdi, ze on vam chce len a len pomoct a o nic mu nejde. Nabulika vam smiesne dristy, bude sa vas vypytovat na veci zo sukromia, aby vedel, ako ma na vas udriet. Potom na zaver povie, ze kava je na firmu, lebo chce vo vas vyvolat pocit vdacnosti, aby vas riadne nalomil. Na to odporucam odpovedat, nieco v zmysle "s tym som predsa pocitala, ze kavu zaplatite, ked ste ma na nu pozvali". Fesak ostane dost kysly. Ked sa vam podari sa ho zbavit, tym to este len cele zacina. Bude vam vyvolavat, otravovat, sdoraznovat, ze on ma pre vas to najlepsie riesenie, proste cisty jehovista. Spolocnost Partners Group si najima celu radu odbornikov, ktori sa nechaju zlakat prachmi a vypracovali im uceleny skoliaci system, kde prevladaju manipulativne techniky. Idu na to naozaj rafinovane, takze vas chcem upozornit a dorazne varovat, poslite ich kade lahsie hned v zaciatkoch a hlavne im nehovorte nic zo sukromia. Je to banda dementov. Za najhorsie a hlavne najnebezpecnejsie povazujem to, ze oni sami naozaj veria tomu, co ich tam ucia a co potom sami robia a to je cista tragedia. APAGE PARTNERS GROUP!!!
no a tamten lubo1131 je presne ten chyteny 🙂 ten uz je tak namoceny do tych dristov, ze uz tomu aj sam uveril, chudacik
Dobrý deň vospolok. Takže pokúsim sa podeliť o svoju skúsenosť s Partners Group SK. Postavil som dom na pozemku svojho svokra, zobral som si klasicky hypotéku ale keď po kolaudácii malo dôjsť k prepisu na mňa a manželku polovice domu podľa dohody, tak svokor po porade so švagrom cukol a odmietol to. Prestal som splácať, veď to nemá zmysel platiť hypotéku za dom, ktorý nie je váš. Samozrejme banku to nezaujímalo aj keď sme sa snažili objasniť o čo ide a komunikovali sme našu situáciu. Dostali sme sa do registra neplatičov a tým sme mohli na akúkoľvek možnosť s ďalšou hypotékou zabudnúť. Povedali nám to vo všetkých bankách.
Potom sme dostali odporúčanie na poradcu z Partners Group, ktorý ku nám chodil ako na klavír a mal som už s toho nervy. Nakoniec to ale stálo za to. Vybavil nám výnimku v banke aby sme dostali hypotéku aj napriek tomu že sme mali zápis v úverovom registri. Všetko zariadil a my sme išli len na podpis úverovej zmluvy. Dnes bývame už vo vlastnom a nebiť jeho, tak si v žiadnej banke ani neškrtneme. Som vďačný za to že som mal možnosť stretnúť profesionála ktorý nám vysvetlil ako to vo financiách chodí. Dnes mám cez Partners Group poriešené financie kompletne, viem za čo platím a mám v tom prehľad. Pravidelne ma informuje o zmenách v ich firme a myslím si že sa môžem na nich spoľahnúť. Brat a švagor sú už tiež jeho klienti a viem že ho môžem doporučiť komukoľvek. 🙂
a teraz tú o Červenej čiapočke..
Finančný sprostredkovateľ vám dokáže vybaviť také zľavy, aké si vy sami vybaviť nedokážete a to z jediného dôvodu - robí to vo veľkom takže mu banka výjde v ústrety. Za ďalšie nadávať na firmu je absolútne scestné, kedže OVB nieje firma, je to len business model, ktorý využívajú finanční agenti. A ešte na margo poznamenám jednú vec - pre všetkých ktorí si myslia, že murár alebo upratovačka nemôže byť kvalitným odborníkom na financie odpoviem iba takto: Ak si ľudia myslíte, že iba človek s titulom môže byť chytrý a len ten sa vie niečo naučiť tak ste úplne mimo. Slovenské školstvo je tak dokonale prehnité, že dnes má titul každý druhý trochu vytrvalejší fagan. Každý z týchto finančníkov podniká s vlastným menom a ako SZČO resp. na živnosť a každý z týchto ľudí myslí na dôveryhodnosť pretože iba to je základ fungovania jeho podnikania aj do budúcna. Kto sa nieje ochotný vzdelávať tak je po pár mesiacov z kola von, pretože nespokojnosť klientov ho odradí. Výhoda nezávislého sprostredkovateľa je tá, že nieje limitovaný zamestnávateľom - čo sa v prípade banky nedá povedať, však posudte sami či vás pracovník Tatrabanky pošle za roh do konkurencie lebo tam maju tento mesiac zľavu. Či už sa na to dívame tak alebo onak, dlhoročný nezávislý finančník z maklérskej spoločnosti vždy vyhráva nad akýmkolvek pracovníkom z banky. Otázka je, či na takého natrafíte 🙂 Veľa štastia.
@fraktura18 klasicky zamestnanec
Padlo tu veľa rôznorodých názorov. Každý máme nejakú skúsenosť 🙂 Ja osobne som bola v Partnerse dva roky a potom som prešla do inej spoločnosti. Mali sme tam nejaké nedorozumenia v kolektíve a nie so všetkým som morálne súhlasila. V súčasnosti mám desiatky spokojných klientov a to je jednoducho úžasná odmena - pretože na jednej stránke je spokojný klient a ja robím to čo ma baví. Padla tu aj otázka vzdelania - povedzme si koľko ľudí robí v súčasnosti na miestach, ku ktorému majú aj príslušné vzdelanie ? To aký je finančný poradca je o tom aká je jeho osobnosť.. jasné, že keď vidí niekto namiesto ľudí bankové jednotky a províziu tak potom tiež si o tom človeku myslím svoje. A nečudujem sa, že takto nespokojný klient potom posúva túto skúsenosť ďalej a pri slove finančné poradenstvo sa mu obracia žalúdok. Samozrejme je tu aj iná kategória ľudí s patentom na rozum. Vedia všetko najlepšie všade boli a videli. Nech si zisťujú a radia sami - keď si spočítajú čas, ktorý museli vložiť do všetkých tých svojich prieskumov a rovnako je naozaj pravda, že k niektorým zvýhodneným produktom sa v živote bežný človek bez makléra nedostane - nech sa páči sú to ich peniaze a ich čas. Ja si svoj čas naozaj vážim a pomáham klientom, ktorí chcú pomôcť.
pridam svoj nazor,pracujem v banke a mala som možnost tento týžden vybavovat pre klienta uver na 30 rokov výška 40000€,v konečnom dosledku klientovi vyšiel urok 5,9% čo je podla mna nehorázny urok na takomto uvere ,tak som poradila fin.sprostredkovatelovi,aby pobehal ešte iné banky,že viem určite o dvoch v ktorých sa dostanene na 2,7 max 3% a on mi povedal,že mu je jedno aký bude mat klient urok hlavne že dostane peniaze lebo ich rýchlo potrebuje a že on nemá čas behat po iných bankách a zistovat to,tak som zostala ako obarená,chudák klient ak si to zoberie...a tohto konkretneho sprostredkovatela radšej nekomentujem,ak tak vybavuje všetkých svojich klientov...
Ahoj, Partners Group, čo je vlastne OVB a obdobné spoločnosti, ako na predaj diamantov a iné blbosti sú hlúposti. Neviem pochopiť, ako tomu niekto môže veriť, ako Ti v oblastí financií môže radiť krajčírka, tréner futbalu alebo niekto obdobný. Ak potrebuješ finančné poradenstvo, navštív banku, v ktorej máš účet. Zadarmo ti poskytnú ODBORNÉ finančné poradenstvo.
Všetky tieto pseudospoločnosti sú všetko len obdoby pyramídových spoločností. Preto, ak máš trošku zdravého rozmu, zadaj si do google Partners gorup - fórum a nájdeš zaujímavé názory aj ľudí z oblasti bankovníctva a finančníctva 🙂
A budeš prekvapená.