Zdravím,
viete mi niekto poradiť, či existuje nejaká filtrácia do obyčajného nafukovacieho bazéna?
Bazén má priemer 2,5 m s 3 komorami. Čiže ide doňho dosť veľký objem vody a stále ju meniť kvôli nečistotam je nepredstaviteľné. Vďaka za každú odpoveď.
@michaelaff ahoj, my sme kúpili bazén z priemerom 3,6 m, a bola pri nom aj filtrácia, ale kúpili sme osobitne ešte väčšiu filtráciu, takže tu co bola pri bazéne nevyuzivame, môžem ju posunúť za 20 eur ak by bol zaujem
mali sme nafukovaci, ale taky mensi cca 1,5mx1,5m a filtraciu sme tam strcili z velkeho bazena, tu klasicku pieskovu z tych okruhych bazenov.
Ale ak mam pravdu povedat nefungovalo to, ten gumeny bazen ostaval taky "mazlavy" neviem.. vypustili sme to vzdy po nejakej dobe. Aj ten plavak chlorovy sme tam supli, ked sa nik nekupal... ked tak treba vyskusart
@jasmika bazén máte nafukovací? Či normál ten s vývodmi na filter?
@michaelaff ten s vyvodmi na filter
@jasmika môžem vidieť aj foto toho zvyšného filtra, ktorý chcete predať?
@simca06022011 samotny filter nestaci, treba chemiu alebo solinator
@tribratri do nafukovacieho asi tazko das solinator :D my sme sa na to vykaslali a vyliali a vybavene :D nestoji to za tie cirkusy... inak vodu sme mali cistu, len ten bazen asi nebol sposobili na to aby tam ta voda stala :D
@simca06022011 No ved je to neobvykle, ale mozne to je 🙂
Mazlave alebo slizke steny su znakom mnozenia rias, cize tam dat nieco proti rastu rias. Nemame sice nafukovaci ale 3m priemer tyckovy, ale vodu mame celu sezonu jednu. Uzivame tablety 3v1, teraz 4v1, v nich je proti riasam nejaka gebula.
@tribratri to ja viem, len som chcela vidieť ten filter
@tribratri 3v1 tablety do plavaka? Mame to, uvidime, co spravi. Ak bude voda zla, tak vypustime. No co uz. Ja lenze vi sa neda tomu zakaleniu adpon trochu nejak predist, aby som nemusela menit vodu kazdu chvilu 😉
Ono kartušová filtrácia nestojí za nič, možno menšia piesková. Tá by isto pomohla. Vo vode či už v menšom alebo väčšom bazéne sa musí udržiavať optimálna hladina PH - potom sa voda proste tak rýchlo nepokazí a aj tie tablety 3v1 alebo 5v1 majú omnoho lepšiu účinnosť
Aj kartusova sa da, len treba tu chemiu a pustat to dlho, nie na 5 minut, urcite par hodin denne. Pred pieskovou som mal kartusovku a fungoval som ale 2 sezony. + tie tabletky v plavaku
Samozrejme testovat vodu na pH a chlor a udrzovat tak ako ma byt.
Ďakujem všetkým 😉
@tribratri ale my sme mali klasicky, krpaty detsky 1,5xcca1,2-1,5m a na vysku neviem 60cm? tam naozaj som neplanovala nic liat proti riasam 🙂aj material je uplne iny, cize zmazlavelo to uz po jednom dni. Ked sme mali riadny bazen velky 5m, tak samozrejme inak sme to riesili 🙂
pripnem sa, lebo mame rovnaky a menim vodu kazde 4 dni.. 😳😳😳