Filmy s hlbším zmyslom

luckaprima
22. jan 2014

Prosím tipy na filmy a videá na témy: osobný rozvoj, rast, duchovné hodnoty, návrat k spokojnosti a odhaľovanie pravdy v dnešnom zahmlenom svete, čoraz viac ľudí sa snaží žiť v pravde a láske a zisťujeme, že to nie sú iba frázy našich starých rodičov, od všadiaľ sa na nás valia informácie o tom ako sme manipulovaní v oblasti zdravotníctva, financií, náš vzduch je úmyselne znečisťovaný, naše školstvo vedie každú novú generáciu k poslušnosti a potláčaniu prirodzeného života a zdravého rozumu. Sme manipulovaní politikmi a vyššími skrytými ľuďmi ktorí ťahajú za nitky celého sveta. Keď som sa začala o tieto veci zaujímať, čítať a hľadať informácie, sánka mi padla čo všetko si môžu dovoliť a verím že to už dlho nepotrvá a tento chorý systém padne, preto treba šíriť a zverejňovať všetky možné odkazy ktoré nám pomôžu navrátiť sa k prirodzenému spôsobu života, láske, prírode, ľudským hodnotám, dokonalému zdraviu a prirodzenému šťastiu a spokojnosti, životu v hojnosti ktorý je prirodzený no umelo potláčaný, tak ako slnečné lúče, ktoré sú zdrojom našej energie a "oni" sa ich snažia zatieniť čo najviac. Tak kto viete, šírte prosím pravdu a užitočné povzbudzujúce informácie. Ďakujem.

luckaprima
autor
22. jan 2014

A začnem hneď ja, tieto filmy ma zaujali a myslím že má zmysel si ich vychutnať: "Náš domov" je film, ktorý predstavuje možnosť ako by to mohlo vyzerať, keď sa dostaneme na druhý breh, až tento život ukončíme a toto zobrazenie naozaj má niečo do seba 🙂 a ďalší som práve dopozerala a keďže ma tiež riadne dostal, rozhodla som sa založiť túto tému a nazbierať takých filmov viac, takže druhý sa volá "12 pravidiel dedičstva" a je ako šitý na dnešný svet.. 🙂

luckaprima
autor
22. jan 2014

.. a vlastne nie len filmy, ale aj knihy, mňa zatiaľ na danú tému najviac zaujali tieto: Bez cenzúry, čo masmédiá zamlčujú - Andreas von Rétyi, tá Vám rýchlo otvorí oči (aj ústa) ďalej, náš slovenský autor Tibor Eliot Rostás - Mlčanie, dá sa aj vypočuť na rádiu Viva, ďalej napr. Jan Van Helsing: Bojíte sa smrti? a Ruce pryč od téhle knihy. Na trhu je ich čím ďalej viac, ako aj spústa videí na nete, veľmi zaujímavé sú napríklad knihy a prednášky o varovných signáloch očkovania od MUDr. Struneckej, ktorú mnohí krizitujú, pretože sa nebojí povedať pravdu, ktorú má podloženú dôkladnou analýzou faktov a štúdiom, nie je to teda laik, ale človek ktorý rozumie tomu čo hovorí a záleží jej na tom ak zdravá bude ďalšia generácia. 🙂 ale aj veľa veľa ďalších vecí..

lenockaaa
22. jan 2014

Vyborna kniha pre osobny rozvoj, rast, navrat ku spokojnosti v tomto uponahlanom svete je kniha mnich, ktory predal svoje ferrari a jej pokracovanie tajne listy mnicha, ktory predal svoje ferrari. 🙂 stoji za precitanie.

luckaprima
autor
22. jan 2014

@lenockaaa Ďakujem, ja som sa už na ňu pozerala, len som váhala či stojí za to ju kúpiť naozaj naozaj 🙂

macamac
22. jan 2014

@luckaprima hmmm
na toto som prišla ja už veľmi dávno a zároveň s tým som pochopila, že ľudia, ktorí ovládajú svet ( je to pár rodinných klanov, ktoré vyvolávajú umelo všetko dianie vo svete, krízy, vojny, určia vopred víťaza,...atď.) majú neskutočnú moc a pár nadšencov, ktorí by čokoľvek chceli podniknúť a vzoprieť sa, nezmôže nič
myšlienka je to pekná, ale je to utópia
venovala som sa tomu hlbšie, ale potom som si povedala, že neprežijem svoj život rozčuľovaním, ale zameriam sa na to pekné, čo v ňom mám. na rodinu a hlavne na radosť zo zdravia a vzájomnej prítomnosti 🙂

a poopravím ťa v tomto:
" naše školstvo vedie každú novú generáciu k poslušnosti a potláčaniu prirodzeného života a zdravého rozumu. "

toto možno bolo za socíku
ale dnes sa práve snažia učitelia vštepiť do podaktorých detí aspoň kúsok zdravého rozumu, lebo mnohým chýba
mnohým chýba sebareflexia, úcta k druhému, slušnosť, pravdovravnosť, nejaké morálne zásady, hodnoty,....

sú pomýlené životom, ktorý vidia okolo seba, resp. ho žijú
nastal veľký úpadok spoločnosti a generácie, ktoré vyrastajú, sú apatické, neempatické, prehnane sebavedomé, exhibicionistické,..nie všetci, ale už bohužiaľ väčšina
tí normálnejší sú odsúvaní na okraj, sú terčom výsmechu, že nie sú INN,..
a ver tomu, že pri práci v takomto prostredí, má učiteľ častokrát čo robiť, aby si on sám zachoval zdravý rozum 😝
hlavne po tom, ako ho nejaký žiak pošle na hodine do P...

inak - veľmi pekná téma 😉

inffinity
22. jan 2014

@lenockaaa i ja jsem o ni už slyšela takže přece jen si tam každy prijde na sve 🙂
@luckaprima já mám velmi rada secret .. ještě mám jeden film no název pridam pozdeji ..a kniha bohaty tata, chudy tata.kiosaki. a v otazkach jsou odpovedi Alan pease

moni839
22. jan 2014

Ja k tym filmom a kniham. Momentalne docitavam Slabikar stastia od Baricaka. Je to slaby odvar Tolleho a jeho Moc pritomneho okamziku, Ruisa - 4 dohody, 5 dohoda, Prestan sa bat (tu som este nenacala), Coelho..... Odporucam pre "zaciatocnikov". Mam precitanu aj Secret a podobne americke knihy, ale tie mi tolko nedali. Musim povedat, ze Secret ma len nakoplo. Tiez mam napozeranych, nacitanych filmov, videi, knih a clankov o vyssie spominanych veciach. Bohuzial je to tak ako to je a je len na nas ako to bude vypadat o 5 -10 rokov. Z filmov odporucam 1000 slov s Ediem Murphym v hlavnej ulohe, je to novsi film a Lov lososov j Jemene ( ked sa chce vsetko sa da). Zostava len na nas matkach vychovat z nasich deti generaciu, ktora vyuzije vsetky svoje moznosti aby sa ludstvo malo dobre. 🙂

rainee
22. jan 2014

The secret a Zeitgeist

luckaprima
autor
22. jan 2014

@macamac áno súhlasím, že rozčuľovanie je nielen zbytočné ale dokonca škodlivé, ak chceme zmeniť svet k lepšiemu, treba začať doma, vniesť pokoj a lásku do rodín a medzi priateľov a ono sa to rozšíri 🙂

no a s tými školami, áno čo sa týka učiteľov ako osôb, verím že by chceli vychovať z detí normálnych a láskavých ľudí a nemajú to ľahké, ale mala som na mysli učebné osnovy, ktoré predkladajú žiačikom na biflenie falošné dejiny a pravda zostáva utajená, dôležité momenty vymazané, nikto ich neučí ako hospodáriť s peniazmi takým spôsobom aby sa mali dobre ani a nie banky, mali by v škole prednášať Kyosakiho, žiadny predmet ich nevedie k tomu aby sa zaujímali o iných, ani sa nevyučuje pozitívne myslenie a láska k sebe a iným a pritom na tom stojí svet.. teda teraz práve nie, ale ja verím že čoskoro zas bude 🙂

luckaprima
autor
22. jan 2014

@inffinity
@moni839
@rainee áno secret, aj šlabikár šťastia mám tiež pozreté, prečítané a každá mi niečo dala, no najpeckovejšie zatiaľ na mňa zapôsobil film "náš domov" - úžasná fikcia.. a ktovie 🙂 Ďakujem

luckaprima
autor
22. jan 2014

Inak veľmi zaujímavý je aj dokument o smrti Michaela Jacksona, o tom že ho zavraždili a prečo, tiež bol medzi tými čo majú otvorené oči a prial si zachrániť túto planétu.. a to im nevyhovovalo, tak napr. tu:

https://www.youtube.com/watch?v=3lnMky57phw
macamac
22. jan 2014

@luckaprima aha
teraz už chápem 😉 🙂
o hodnotách, tolerancii, empatii... sa dá pekne učiť a pracovať na hodinách etiky
a myslím, že aj na náboženstvách sa neučia len nejakú teóriu z Biblie, ale preberajú aj takéto niečo
ale je pravda, že to je žalostne málo času 😒

a s tými dejinami súhlasím
celkovo školstvo, čo sa týka osnov, výkonového štandardu, je nastavené dosť nevhodne 😒

luckaprima
autor
22. jan 2014

@macamac no musíme tie naše detičky nejako rozumne nasmerovať aby tento svet uzdravili 🙂

majkaa
22. jan 2014

@luckaprima ahoj kde sa na nete dajú pozrieť a sú len s titulkami alebo je aj dabing?

luckaprima
autor
22. jan 2014

@majkaa ahoj, ja som si tie čo píšem stiahla z ulozto.sk, sú aj na stiahnito.sk a secret a náš domov je aj na youtube 🙂

majkaa
22. jan 2014

@luckaprima a sú len s titulkami?

paska
22. jan 2014

Celestinske proroctvo, kniha aj film ;) taktiež film Nádherná zelená

luckaprima
autor
23. jan 2014

@majkaa teraz veru ani neviem či boli všetky s titulkami, to som si ani neuvedomila, ale asi nie všeetky, secret aj celestinske proroctvo bolo myslim s dabingom, no v origináli sú lepšie, takže mne titulky nevadia 🙂

luckaprima
autor
23. jan 2014

@paska no super 🙂 čo príspevok to nový film. Ďakujem pekne, áno Celestinske mám už aj prečítané asi 10 rokov, to ma riadne vtedy chytilo, asi ho oprášim, boli tam skvelé veci, hlavne s tou aurou, zaujímalo by ma či je to aj vo filme nejako spracované, aj keď pointu si už nespomínam 🙂 Pekný deň prajem 🙂

luckaprima
autor
23. jan 2014

@rainee Ďakujem a prosím Ťa môžeš ma dať do obrazu, teraz pozerám tie Ziegeist to je nejaká séria filmov? naväzujú na seba? majú nejaké poradie? či si myslela niektorý z nich konkrétny? Ď 🙂

mima4
23. jan 2014

@luckaprima

tu je Zeitgeist aj so slovenským dabingom, kompletka 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=BEAPbmhpfZY

Upozornujem, treba sa naucit ROZLISOVAT 😉 neprijimat vsetko automaticky... ale taktiez nezatvarat oci, aby nahodou sme aj nieco nevideli 😉

barborakoryt
23. jan 2014

neuviedli by ste prosím zopár aj anglických názvov, pretože iba podľa slovenských sa to dosť ťažko hľadá a ľahko sa to dá pomýliť s úplne iným filmom, hlavne keď neviem o čom by mal byť hlavný dej 🙂 a veľmi by som si niektoré z nich chcela pozrieť 🙂 ďakujem

luckaprima
autor
23. jan 2014

@mima4 Ďakujem pekne a môžeš mi prosím vysvetliť tie posledné riadky?? 🙂

mima4
23. jan 2014

@luckaprima
pravdaze. Vela veci aj v tom filme, a celkovo v mediach a vsade moze vyzniet neuveritelne presvedcivo, mudro a hlavne pravdivo, ale nie vsetko musi byt skutočne tak ako sa tam prezentuje a je tazke stanovit, čo naozaj je pravda, čo nie je a aj takteto filmy dokazu "davovo" posobit na ludi a vytvorit v ich konspiračne myslenie. Urcite je aj v tom filme vela veci na zamyslenie,diskusie..a podla mojho nazoru mnohe veci su tam aj pravdivo podane (nemusia byt realne pravdou), preto treba nad vsetkym co pocuvas/vidis zamyslat sa a filtrovat veci, informacie 🙂

A to druhe: je dolezite rozmyslat!! velmi vela ludi nechce rozmyslat, hladat informacie, je pre nich jednoduchsie, ked su ovladani a tvaria sa, ze to tak nie je. Boja sa ist do hlbky problemov, do hlbky jednotlivych tem...radsej sa nechavaju ovladat populistami, mediami, tzv. vodcami... ako by mali "vycnievat z radu".

Celkovo, ludia ktori hladaju, badaju, uvazuju, chcu veci chapat - su dost neziadani aj v spolocnosti...

luckaprima
autor
23. jan 2014

@mima4 áno súhlasím, no som čím ďalej viac zvedavá, idem si to kuknúť, pekný deň 🙂

seraa
23. jan 2014

ja si myslim ze dnesne mamy by mali naozaj ucit a vychovavat deti inak ako to robia
ja ked cimma modreho konika tak sa pytam ako tie matky ktorych synovia biju a ponizuju svoje manzelky, opustaju a nerespektuju ich to vychovali
treba proste deti viest k slusnosti a trpezlivosti a naozajstym hodnotam
takze baby klobuk dole ze vam o to ide a snazite sa zmenit svet v tomto !
ja osobne si mylsim ze taky hlavny spustac agresie a sprostosti je dnes televizia , tam by bolo treba vyberat co pozerat a co nie a to aj pre dospelych !!

luckaprima
autor
23. jan 2014

@seraa no veru a v dnešnej oblbovacej dobe sa mi to zdá niekedy nemožné 😖 puberťáci sú úplne zblbnutí a pomýlení, ale inak niekedy mám pocit že to nie je len o výchove a vplyve okolia, ale že sem fakt každý prichádzame už nejakou povahou a skúsenosťami ktoré nás ovplyvňujú, veď ako je potom možné že dve alebo tri deti jednych rodičov sú úplne odlišné, jedno láskavé, druhé lakomé, tretie spravodlivé a štvrté bezcitné.. 🙂 nemáte takú skúsenosť?

seraa
23. jan 2014

@luckaprima

je dokazane ze uz neviem rpesne kolko percent deti zdedia 20,30? neviem vsetko ostatne je okolie a vychova
a dokonca aj to co zdedi sa da (ak je to zle) napravit len to chce trosku viac sil ..

sedmokravka
23. jan 2014

@luckaprima
AHoj, odporucam pozriet si serial Black Mirror. su to 2 serie po 3 diely, je tam vlastne ukazane, ako je mozne vydobytky techniky zneuzit az natolko, ze sa to proste namiesto osohu niekde pokazi a stane sa to nocnou morou.
Ako priklad uvediem prvy diel: Zena sa zobudi, nic si nepamata. v dome ma odkazy, v kalendari nezrozumitelne odkazy, fotky, symboly, ide von a ulica prazdna. Z okna spoza zaclony pozeraju na nu susedia, natacaju si ju na mobil. Nechape. Ide dalej, stretne vonku ludi, ktori len stoja a natacaju si ju na mobil. Zrazu pride auto, vystupi postava v maske a z kufra vytiahne brokovnicu a namieri na zenu. Ludia stoja vedla, natacaju to na mobil a smeju sa....

odporucam, su tam aj ine pribehy napr. o ziskavani XP bodov (co su hry napr. na facebooku) spejeme do peknych sr... ak si nedame pozor 😀 ale tlak medii a spolocnosti je silnejsi, vedia nas precitat, reklamy su na mieru, psychologicky tlak a boj kazdodenna realita... keby som bola vedela, studujem za psychiatra 😀

a filmy s peknym odkazom?
7 Pounds, Pursuit of hapyness (Will Smith)
Eternal sunshine of the spottless mind (Jim Carrey)
Crash /2004/
John Q (Denzel Washington)
Magnolia (Tom Cruise)
Pokoj v dusi (SR)

prijemnu zabavu zelam.

katren
23. jan 2014

Ja odporucam film " V jednom ohni" 😉 /fireproof/