Fico chce zmeniť volebný systém

11. nov 2024

Jediným dôvodom môže byť Ficova snaha obmedziť politickú súťaž, poškodiť opozíciu a priblížiť politický systém demokratickej Slovenskej republiky tomu, ktorý existuje v Putinovom Rusku,“- politológ

tovies
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bloger
11. nov 2024

Fico má strach a chce sa za každú cenu udržať. Tá Bárdyho kniha Fico posadnutý mocou má zrejme niečo do seba. Zrazu sa proti nej Fico búri. Konkrétne žaluje aj vydavateľsvo s tým, že je na obálke jeho fotografia. Vedeli o tej knihe dlho predtým. Celé vedenie Smeru. Dokonca do tej knihy prispel aj Kaľiňák. Nikto nemal s ničím problém. Zrazu mu má Bárdy aj vydavateľstvo zaplatiť 100 000 eur.

gribka1
11. nov 2024

Už len keď Fico niečo vymýšľa mám dosť, ale z každého jeho nápadu treba vyťažiť pozitívum. Konečne by sa museli tie naše straničky spájať, ak by chceli niečo zmeniť. Nie že každého ego vytvára nové a nové strany.

tovies
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danica2711
11. nov 2024

súdruh Fico obmedzením politickej konkurencie túži po návrate k svojej komunistickej podstate. Raz darmo, neexistuje bývalý komunista, tak ako neexistuje bývalý černoch. Inak ten obrovský počet strán v tejto malej krajine je fakt blbosť (ale občas sa hodia, však, kapitán Danko), ale to nie je dôvod, prečo to Fico robí

tovies
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hiro
11. nov 2024

"Jediným dôvodom môže byť Ficova snaha obmedziť politickú súťaž, poškodiť opozíciu"
To by tak bolo keby sa mu to podarilo.
Ale podla mna uz ma nervy zo SNS. Teda bude tlacit na Danka - pocuj, schvalim takuto vec a si von z parlamentu - sprav si tam u seba poriadok lebo SNS bude nabuduce nezvolitelna do parlamentu...
(tam narazam na to ze tvrdil ze bude potrebne naist aj hlasy opozicie aby sa to schvalilo - dalsia narazka na SNS - schvalime to aj bez teba, daj si pozor)

stanulienkat
11. nov 2024

@tovies ver mi, ze ked nieco planuje Fico, nie je to nafuknuty neexistujuci problem. Ken on nieco planuje, tak sme uplne v riti. Zabetonuje sa tu ako putin v rusku. Uz teraz ma autokraticke maniere a vedie nas do ruskej riti.

tovies
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tovies
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bosorkabb
11. nov 2024

@tovies súhlasím.
Zmenu treba. Pretože to čo sa deje je na hlavu. Toľko politických strán čo máme na Slovensku nikde nemajú. Strany sa majú spájať aby to dávalo možnosť poraziť Fica. A nie sa neustále hrať na svojom piesocku.

stanulienkat
11. nov 2024

@tovies nemyslim, ze mu vlada nevydrzi. Vydrzi. Maju bohovsku motivaciu. Drzi ich tam moc, beztrestnost a peniaze. Zakony si prisposobia a toto volebne obdobie su utrhnuti z retaze, lebo im ide o vsetko. Takze oni sa budu vediet dohodnut za kazdu cenu. V normalnej krajine by sedeli vsetci zaradom. U nas si urobili zo ststu s.r.o a vedu nas do zahuby a 20 rokov spät.

stanulienkat
11. nov 2024

@bosorkabb jedna vec je pocet politickych stran, druha vec je, ze sa do vlady dostanu ludia nad 5, ci 6 %.

tovies
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
stanulienkat
11. nov 2024

@tovies no ale realita nam ukazuje, ze sa vedia dohodnut. Huliak nema tolko majetku k akemu sa prave dopracovali z nasho. Pozri na Tarabu. Niekde som videla letecky zaber lesa z 10/2023 a ten isty zaber z 10/2024. Polovica lesa vykacana. To mali dezolati plnu hubu ochrany prirody. Tu ju maju v priamom prenose. A so vsetkym je to podobne. Kradnu z nasho a zaplatime to opät my.

autor
11. nov 2024

@bosorkabb zníženie počtu strán bude viesť k jednostrannému vládnutiu a k ešte väčšej totalite smerom k Rusovláde.

dskjhfdlkdjhl
11. nov 2024

@tovies ale dohodnu, Fico pojde aj cez mrtvoly a tym nemyslim medvede.

bosorkabb
11. nov 2024

Nebude. Pozri iné demokratické západné krajiny. Alebo kolísku demokracie USA.
Nieje normálne mať v tak malej krajine ako je Slovensko 57 politických strán. Lebo momentálne ich toľko máme.

bosorkabb
11. nov 2024

@stanulienkat to áno nad 3% dostanú aj dotáciu na fungovanie. Momentálne máme 57 politických strán. Načo? Prečo máme napríklad platiť niekomu kto má 3% vo voľbách?
Je to prehnané na tak malom území ako je Slovensko.

tovies
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bosorkabb
11. nov 2024

Ja by som išla ešte ďalej a urobila poriadok aj v samospráve. Ale to som ja.

alenamihal
11. nov 2024

Fico je jeden grc ,ktory pozera len na seba ...kazdy tyzden pride s niecim ,co len jemu vyhovuje... znici vsetko na tie dalsie 3roky ..grc

stanulienkat
11. nov 2024

@alenamihal znici vsetko na dalsich 15-20 rokov. Toto buduca vlada neopravi, nech by bola akokolvek genialna. To zas budu fanynky fica kvikat, ze preco nova vlafa nezabezpecila, neopravila, nezlepsila, nezlacnila. Nechapu, ze napachane skody sa budu dlho opravovat. Ako po Meciarovi.

gribka1
11. nov 2024

Ja v tom fakt vidím aj pozitíva, smer východ alebo západ, vpravo alebo vľavo. Neskutocne ma vytáčajú tie naše malé strany, kvoli tomu sa nevieme pohnut, takze šup sas, demokrati, kdh a im podobné stranicky. Ubrat z odlisností a pridať v spolicných riešeniach. Ak sa nebudeme spájať, nemáme budúcnosť.

stanulienkat
11. nov 2024

@gribka1 ano, ma to aj pozitiva. Ale Sas a Kdh by mali byt uz davno v politickej minulosti. Sas aj Kdh hraju na vsetky strany a spoja sa aj s diablom pre vlastny prospech. Su to politicke prostitutky bez moralbych zasad. Chce to novu poctivu krv.

gribka1
11. nov 2024

@stanulienkat Ved mne by nechýbali, roky tam boli a viac zla ako dobra urobili. Ale nejaká veľká strana ako protiváha ficinovi by mohla vzniknúť. Lebo PS má síce %, no len niečo mi tam chýba. Korčok mal radšej dotiahnúť odborníkov a zaloziť stranu. Predsa len tá PSka je dosť tématická strana.

bosorkabb
11. nov 2024

@gribka1 len Korčok a jeho strana by brali hlavne voličov PS.
Zároveň tiež mi niečo na PS vadí.

stanulienkat
11. nov 2024

@gribka1
@bosorkabb PS su sikovni, oslovuju "normalnych" ludi, ale nemaju DRIVE a nie su populisti. Ludia su radi klamani a radi dostavaju nesplnitelne sluby. Vid volicov dnesnej vlady.

gribka1
11. nov 2024

@bosorkabb Tak bol aj SaS, ktorí sú vpravo, takže úplne do PS by som Korčoka neradila. Škoda no.

gribka1
11. nov 2024

@stanulienkat Sú normálni, len neobrúsení, ale začínajú trošku používať tú taktiku na ficka, lebo ľudia na normálne povedané veci nereagujú. Treba kričať, byť drzí a zošmiešňovať a vtedy len niektorí počujú, lebo však primitívna zábava. Len neviem PS ekonomicky zaradiť.