Ahojte 😊
Viete mi poradiť dobrú farebnú tlačiareň, do ktorej nebudem dávať toner každý mesiac ?
Tlačím/kopírujem ako učiteľka veľa a zatiaľ všetky čo som mala, mali malý zásobník tonera alebo zlé farby (iba jednu som mala dobrú, ale už ju nevyrábajú 🥲).
@vkatush súhlasím s @jarmila2010 epson sú super napr. https://multifunkcne-zariadenia.heureka.sk/epso...
farebne laserovky od oki vychadzaju pomerne lacno, ked tam budes davat neoriginalne tonery. Canon aj HP farebne laserovky su vyborne, ale uz zacali u HP aktivovat obmedzenie pre neoriginalne tonery, tak neriskuj. Tlaciaren si kupuj podla ceny spotrebaku, ak vela tlacis. Kedysi mali Minolta a Epson laserovky velmi nizke naklady, ale aktualne uz nemaju v ponuke take tlacky. Atramentovkam sa vyhni ak mozes, neoriginalne cartridge ta vyjdu aj boty a furt nebudu dobre tlacit a hlavne okrem toho, ze nevydrzia tolko co originalne, tak budu aj tiect a zasychat...
Osobne by som ti odporucil si kupit nejaku secondhand profesionalnu farebnu laserovku, sice je vacsia, ale lacny ((neoriginal) spotrebak budes mat na tisice stran a zvacsa do 300tisic stran ani tie tlacky nepostrehnu, ze sa na nich tlacilo.
Ako tu viacerí spomínajú určite hľadaj Epson Eco Tank multifunkčnú tlačiareň. Tlačiareň je síce o niečo málo drahšia, ale originálne tonery budú veľmi lacné.
Na tlačiarne Epson neustále predlžujú akciu na CashBack, takže to budeš mať ešte o niečo lacnejšie. Akcia bola naposledy platná do konca januára 2024, ale oni ju určite predĺžia. Treba to sledovať.
https://www.epson.sk/sk_SK/cashback
Určite nekupuj tlačiareň HP ani keby ti ju dávali zadarmo. Tlačiareň je síce veľmi lacná, ale originálne tonery sú veľmi drahé a po posledných updajtoch HP "chráni" svojich zákazníkov tým, že nie je možné použiť tie alternatívne. 😉
@vkatush normálne zájdi do nejakej kamennej predajne ktorá sa zaoberá predajom multifunkčných zariadení a porad sa. Nie v elektrodokoch. Chod priamo tam kde sa venujú konkretne tlačiarňam. Naozaj ti poradia.
Ja som mala Canon Pixma, toner najlacnejši 33eur a po piatich farebnych stranach A4 hlasi, že sa minul toner..Prerobiš aj trenky na ňom..
Ďakujem všetkým za rady.
Áno, mala som aj HP aj Canon a všetky žerú toner, ktorý ani nie je lacný pri takej spotrebe.
Len jednu som mala asi pred 8 rokmi a to som mohla knihy tlačiť a stále bol toner, len už ten typ nevyrábajú 🥲
@simona20201309 áno, naposledy v Elektrodome, tuším v Nayke to bolo, mi poradili takú, na ktorej po 8-10 farebných papieroch pípal toner, to už bol vrchol pre mňa.
Skúsim tú Epsoncu nejakú pozrieť, aj keď na veľa stránkach mi vyhodilo, že ich nemajú už a nevedia, či doskladnia.
@vkatush obecne sa pomenuva toner = prasok, ktory sa zapeka, cize laserova, alebo LED tlaciaren ... pre atramentove sa pouziva zvycajne oznacenie cartridge. Tonery aj cartridge sa vyrabaju do kazdej tlacky (mam laserovku z roku 1996 a stale do nej dokazem kupit neoriginalny toner na 10tis stran, rovnako do HP atramentoviek z 2002), aj originalne aj neoriginalne.
Ale najdrahsie na pouzivanie su vzdy altramentove - bud je drahy cartridge s atramentom, alebo tlacova hlava ktora sa zapchava od neoriginalneho atramentu, alebo pri dlhsom nepouzivani (niektorym staci aj tyzden-dva v teplej miestnosti aby netlacili) a treba ju vymienat, pripadne casto pouzivat funkciu cistenia, ktora ti mina atrament.
Epson ecotank...farby maju dlhu vydrz a vobec nezasychaju...daju sa doplnat jednotlivo