Farebná tlačiareň

vkatush
13. feb 2024

Ahojte 😊
Viete mi poradiť dobrú farebnú tlačiareň, do ktorej nebudem dávať toner každý mesiac ?

Tlačím/kopírujem ako učiteľka veľa a zatiaľ všetky čo som mala, mali malý zásobník tonera alebo zlé farby (iba jednu som mala dobrú, ale už ju nevyrábajú 🥲).

jarmila2010
13. feb 2024

Epson ecotank...farby maju dlhu vydrz a vobec nezasychaju...daju sa doplnat jednotlivo

zalka
13. feb 2024
nelca84
13. feb 2024

@vkatush hlavne si kup laserovu

zalka
13. feb 2024

@nelca84 no ale laserová farebná je fajne drahá... ona chce farebnú.

nelca84
13. feb 2024

@zalka na atramentovych naplniach prerobi ovela viac, ak tlaci vela, urcite sa jej to oplati

zalka
13. feb 2024

@nelca84 no tie tankové tlačiarne sú super, a náplne úmerne lacné.

egonsk
13. feb 2024

farebne laserovky od oki vychadzaju pomerne lacno, ked tam budes davat neoriginalne tonery. Canon aj HP farebne laserovky su vyborne, ale uz zacali u HP aktivovat obmedzenie pre neoriginalne tonery, tak neriskuj. Tlaciaren si kupuj podla ceny spotrebaku, ak vela tlacis. Kedysi mali Minolta a Epson laserovky velmi nizke naklady, ale aktualne uz nemaju v ponuke take tlacky. Atramentovkam sa vyhni ak mozes, neoriginalne cartridge ta vyjdu aj boty a furt nebudu dobre tlacit a hlavne okrem toho, ze nevydrzia tolko co originalne, tak budu aj tiect a zasychat...
Osobne by som ti odporucil si kupit nejaku secondhand profesionalnu farebnu laserovku, sice je vacsia, ale lacny ((neoriginal) spotrebak budes mat na tisice stran a zvacsa do 300tisic stran ani tie tlacky nepostrehnu, ze sa na nich tlacilo.

fido69
13. feb 2024

Ako tu viacerí spomínajú určite hľadaj Epson Eco Tank multifunkčnú tlačiareň. Tlačiareň je síce o niečo málo drahšia, ale originálne tonery budú veľmi lacné.
Na tlačiarne Epson neustále predlžujú akciu na CashBack, takže to budeš mať ešte o niečo lacnejšie. Akcia bola naposledy platná do konca januára 2024, ale oni ju určite predĺžia. Treba to sledovať.
https://www.epson.sk/sk_SK/cashback

Určite nekupuj tlačiareň HP ani keby ti ju dávali zadarmo. Tlačiareň je síce veľmi lacná, ale originálne tonery sú veľmi drahé a po posledných updajtoch HP "chráni" svojich zákazníkov tým, že nie je možné použiť tie alternatívne. 😉

simona20201309
14. feb 2024

@vkatush normálne zájdi do nejakej kamennej predajne ktorá sa zaoberá predajom multifunkčných zariadení a porad sa. Nie v elektrodokoch. Chod priamo tam kde sa venujú konkretne tlačiarňam. Naozaj ti poradia.

karolinakr
14. feb 2024

Ja som mala Canon Pixma, toner najlacnejši 33eur a po piatich farebnych stranach A4 hlasi, že sa minul toner..Prerobiš aj trenky na ňom..

vkatush
autor
15. feb 2024

Ďakujem všetkým za rady.
Áno, mala som aj HP aj Canon a všetky žerú toner, ktorý ani nie je lacný pri takej spotrebe.
Len jednu som mala asi pred 8 rokmi a to som mohla knihy tlačiť a stále bol toner, len už ten typ nevyrábajú 🥲

@simona20201309 áno, naposledy v Elektrodome, tuším v Nayke to bolo, mi poradili takú, na ktorej po 8-10 farebných papieroch pípal toner, to už bol vrchol pre mňa.

Skúsim tú Epsoncu nejakú pozrieť, aj keď na veľa stránkach mi vyhodilo, že ich nemajú už a nevedia, či doskladnia.

egonsk
15. feb 2024

@vkatush obecne sa pomenuva toner = prasok, ktory sa zapeka, cize laserova, alebo LED tlaciaren ... pre atramentove sa pouziva zvycajne oznacenie cartridge. Tonery aj cartridge sa vyrabaju do kazdej tlacky (mam laserovku z roku 1996 a stale do nej dokazem kupit neoriginalny toner na 10tis stran, rovnako do HP atramentoviek z 2002), aj originalne aj neoriginalne.

Ale najdrahsie na pouzivanie su vzdy altramentove - bud je drahy cartridge s atramentom, alebo tlacova hlava ktora sa zapchava od neoriginalneho atramentu, alebo pri dlhsom nepouzivani (niektorym staci aj tyzden-dva v teplej miestnosti aby netlacili) a treba ju vymienat, pripadne casto pouzivat funkciu cistenia, ktora ti mina atrament.