Ahojte, farbím si vlasy na červeno ale strašne rýchlo sa mi zmyva. Nechce sa mi každý mesiac farbit. Podklad mám stiahnutú čiernu ( skoro hnedé ) a cca 10 cm už svoje vlasy hnedé + blond od sťahovania. Nemáte niečo overené aby farba dlhšie vydržala ? 🙂
@malymyis ja môžem poradiť len hennu. Z tohoto dôvodu si nefarbím už roky klasickými farbami, lebo mi z nich farba akoby vyprašivela. Používala som tiež farby ako karamelová, oriešková s nádychom červenej, ale farba sa rýchlo zmyla. Farbím si vlasy hennou a som veľmi spokojná, mne dokonca chytá aj na šedivé vlasy. Ak máš záujem, môžem odporučiť overenú značku, lebo nie všetky sú kvalitné.
@0silvia0 aku hennu pouzivas?... a ako sa pouziva? ja si vlasy este nefarbim, nastastie mi nie je treba, ale mamina si farbi uz dlhe roky klasickymi, ale vlasy ma neskutocne znicene. Tak ju chcem nahovorit, nech skusi hennu. Ma hnede, az hnedo cervene vlasy. Dakujem za kazdu radu, tip.
@votulka objednavam si hennu znacky khadi. Farbenie hennou je pracnejsie, ale vlasy su leskle a pevne. Mozes si kombinovat rozne odtiene. Ja mam hnede uz presedivele vlasy a miesam si klasicku cistu cervenu hennu s hnedou. Zmiesas hennu s teplou vodou podla navodu a aplikujes na vlasy. Treba dat igelit, uterak a ja nechavam posobit 2 hodiny. Kazdy mesiac dofarbujem odrastene korienky.
@malymyis záleží od dĺžky vlasov a od kvality henny. Ak si kúpiš hennu v dm, tak tá chytá slabo a zvykne sa vyzmývať. Ja objednávam hennu priamo v internetovom obchode khadi.cz kde ma jedno balenie vyjde okolo 8 eur ale mne tá farba vydrží dlho. Je to 100 g a ja si napr. raz nafarbím všetky vlasy a miniem asi 4 lyžice a potom si asi 3x za sebou len dofarbím odrasty a to miniem max. 1 lyžicu. Čiže 1x všetky vlasy a 3x odrasty. Čiže netreba farbiť stále celú hlavu, stálym farbením toho istého vlasu farba tmavne. Je to vlastne taký prášok, ktorý sa zarába vodou, konzistenciu by to malo mať asi ako horčica. Ani husté ani riedke. Horúcou vodou pre červené odtiene, menej teplou pre hnedé odtiene, všetko je v návode. Minimálne pol roka mi vydrží balenie a mám vlasy pod plecia a dosť husté. Na hlave to treba mať aj 2 hodiny, kedysi som si farbila hennou farba tizian a to som s tou hennou aj spávala a ráno opláchla. Henna akoby obalila každý vlas a vlas je lesklý a pevnejší. Ale po aplikácii henny sa nesmú používať bežné chemické prípravky, vraj nechytajú. Ale kedysi som mala po henne melír a mne chytil.
@0silvia0 https://www.zdravysvet.sk/kategoria/prirodna-ko... našla som túto stránku je to tá istá henna nie ? A nezmysel sa to tak ?
@malymyis áno je to ona. Máš tam preklep, myslíš, či sa to nezmýva? Mne sa vôbec nezmýva. Ty máš teraz vlasy úplne červené alebo skôr mahagón alebo také ryšavé?
Lebo aj henna chytá každému inak. S kolegyňou používame tú istú hennu, dokonca máme veľmi podobnú kvalitu vlasov, ale mne chytá tá istá henna na tmavšie a kolegyni na bledší odtieň, závisí tiež od štruktúry vlasu.
@0silvia0 ahoj, takze ta henna je permanentna farba ?? nezmyje sa to uplne ani po dlhsej dobe, povedzme 3-4 mesiace ??
Ja som kedysi hennu pouzivala, ale taku, co sa casom zmyla.
@bratislavcankanm značka z dm sa zmyje, ale mne sa značka khadi nezmýva. Je fakt dobrá, ale ja si minimálne raz za štvrť roka nafarbím celé vlasy (mimo toho len dofarbujem odrasty), takže nafarbiť a nechať tak napr. pol roka som neskúšala. Takže toto neviem posúdiť koľko vydrží len jedno farbenie na vlasoch. Minimálne 3 mesiace vydrží určite, ak ju necháš na vlasoch dostatočne dlho pri farbení.
Ja som tiež kedysi používala hennu ale skôr ako masku a nie ako farbu ale pokiaľ aj viem tak henna je zmývateľná farba, teda nevydrží rovnaká ako keď ju máš čerstvo danú. A hlavne červená je celkovo taká farba, ktorá sa rýchlo zmije. Môžeš poskúšať nejaké šampóny pre zachovanie farby ale myslím, že nič nebude fungovať tak, že by si si nemusela hlavu farbiť aj pol roka 🙂
@nuci616 práve som sa kolegyni pozrela na hennou nafarbené vlasy, ktoré si nefarbila cca pol roka. Farba je trocha bledšia ako keď sú vlasy čerstvo nafarbené, ale stále ju má peknú a viditeľnú. Skutočne záleží na kvalite henny a na precíznosti jej nanášania na vlasy. Červená henna sa zarába s vodou horúcou, kedy sa farba najlepšie rozvinie. Tak isto treba mať hennu na vlasoch min. 2 hodiny, aby poriadne chytila. Niekto ju má na hlave 30 minút a aj výsledok je potom mizerný. Takže záleží na mnohých okolnostiach. Nanášanie henny je tak trochu alchýmia, ale ja som teda spokojná...
ja pouzivam hennu v tube, je to ako klasicka farba, nechavam si to 30 minut, vydrzi mi to cca 3 tyzdne.Vymyva sa do cervena a zafarbi aj sedive vlasy. Ale vlasy mam zdrave a rastu ako besne 🙂
@0silvia0 - môžem len potvrdiť, červenú používam aj ja, nakoľko som mala búrlivé reakcie na peroxidové farby. Vlasy mám oveľa kvalitnejšie a v pohode mi prekryjú aj šediny/lebo už sú potvory mnohé šedivé/. Farba stojí 9 EUR a rozdelím si ju na tri dávky.
@nikoleta164 a akú značku henny používaš?
Chcela by som sa spýtať nanášate farbu štetcom na farbu alebo ako šampón
@malymyis na cervenu ti nepomoze nic...bohuzial sa rychlo vyzmyva a potom je taka nepekna...