Farbenie detských - bábätkovských vecí

ratzka
13. máj 2014

Ahojte maminy.. 🙂
Ja nete som sa k ničomu nedopracovala tak sa pýtam Vás. Chcela by som zafarbiť biele plienky, ktoré sme používali ak podložky pre malého nejakou farbou.. Podľa Vás, ktorá aké farby by nato boli vhodné? Nechcem ich potom použiť ako látkové plienky alebo tak, čisto len ako podložku do kočíka alebo do ohrádky..
Ďakujem za pomoc.. 😉

melesmeles
13. máj 2014

ja by som na tvojom mieste nic nefarbila. co ked na tie farby dostane maly alergiu....neriskovala by som...

mimla
13. máj 2014

Ak by si to chcela mať akože ekologické tak napríklad na oranžovo zafarbíš vo vývare z cibuľových šúp. Na takú oranžovo červenú je dobrá kurkuma. Tmavú skoro čiernu farbu dosiahneme brečtanom. Červeno hnedú urobíme zase pomocou koreňa z púpav. Zelenú urobíš zase zo šupiek červenej cibule. Odkvitnuté narcisy sú dobré na žltú.
V podstate akékoľvek jedlo nejako farbí - jahody, černice, mrkva. Stačí si spomenúť, ako je nemožné to niekedy vyprať.
Všetky farbivá treba fixovať soľou. Rôzne odtiene a tiež fixovanie farby docielime aj octom, či citrónovou šťavou.

Inak je v ponuke tuším len Iberia a Duha, čo je vlastne to isté. Nejaké farby sa nájdu aj v rôznych hobby obchodoch. Osobne by som sa ich nebála, len treba poriadne vyprať zvyšky neuchyteného farbiva.

ciriklora
13. máj 2014

To co pisala mimla mi uplne pripomenulo skolske casy, mali sme taky kurz prirodneho batikovania(a okrem duhy nebol velmi vyber farieb na textil). Farbili sme presne cibulou, cviklou, kurkumou atd...len tam treba pridat tu sol a ocot.
Mozno aj rozne farby v tych flastickach na vodnej baze su takmer ekologicke (ja ich pouzivam na malovanie na textil), mozno menej toxicke ako kupeny textil.
na jednej stranke uvadzaju ekologicku farbu na textil
http://www.webareal.sk/koralkyshop/eshop/7-1-Fa...

euka210
13. máj 2014

klasicke farby skor nie, co ja som batikovala, tak to pusta farbu...a ked to oslinta...neviem neviem

ratzka
autor
16. máj 2014

Dik kočky.. ale asi sa nato aj vykašlem.. tých alergických reakcií sa bojím aj ja.. preto som sa pýtala aj na váš názor 🙂

dankilla
23. júl 2015

ahojte baby otvaram znovu tuto temu...ojavila som na nete procion mx farby vraj su nezavadne pre deti.ma tu niekto s tym skusenosti ? a co ta duha ? naozaj nie je vhodna ? dakujem 🙂