Nechápem, ako môžu ľudia dôverovať cirkvi, keď zatĺkajú všetky tieto zvrátenosti. Jediným vysvetlením takéhoto činu je, že takého farára pokúša sam diabol a musí sa modliť pre odpustenie svojich hriechov Bohu? Ako sa môže vôbec niečo takéto odpustiť?
@ivanaks S katolickou cirkvou vo vseobecnosti, pod ktoru spada napr. aj tato.
Fuj
Katolicky farar urcite nemal adoptivnu dceru.
Nie, táto tam nespadá. Ide o kazateľa (nie farára - fakt blbý preklad) niektorej americkej protestantskej cirkvi. Aj si čítala ten článok? A máš vôbec nejaké informácie o fungovaní katolíckej cirkvi alebo len pľuješ síru? Lebo v tomto konkrétnom článku ide o rozvedého muža. Katolícki kňazi sa neženia, nieto ešte rozvádzajú. Ale to neznamená, že aj v jej radoch sa nenájdu vselijakí úchyli. Ale to aj medzi učiteľmi, lekármi, úradníkmi, murármi, továrenskými robotníkmi, kuchármi atď. Len v tomto prípade kopeš do nesprávnej cirkvi.
@ivanaks buďme úprimní, katolícka cirkev roky ospravedlňuje sexuálne zneužívanie detí a mladých. Je irelevantné, o akého duchovného ide v tomto prípade. Katolícka cirkev kryje sexuálne zneužívania roky. Tak sa netvárme, ako autorka škodí katolíckej cirkvi. Táto cirkev si škodí sama tým, že ešte aj emeritný pápež svojho času žiadal o odpustenie násilníkom.
Pod katolicku cirkev nespada ziadna ina cirkev. Katolicki knazi sa nezenia a urcite nemaju adoptovane deti. Ale teda k veci, je strasne, ak sa takymto sposobom ublizuje detom bez ohladu, ci ide o knaza/pastora alebo kohokolvek ineho.
@melanta
je to cele zle. Ja osobne očakávam od veriacich viac. A práve to, ze takéto skutky sa prehliadaju a tolerujú je hrozne.
Su veriaci ľudia, ktorí vieru žijú aj farari su mnohí super. A tí sú uzasní.
Ale ze hlavne tým predstaveným sa to v podstate odpusta a vyjdu z toho bez ujmy.
@ivanaks Pravdepodobne ti unika pointa...uchyli sa najdu vsade, to mi je jasne, ale medzi murarmi, uradnikmi a ucitelmi si ich nikto nezastava a brani resp. neospravedlnuju tym, ze ich pokusa satan a taketo ciny su hodne odpustenia!
Myslim, ze to vsak vystiznejsie napisala @melanta.
Nemam k tomu co dodat.
Tak katolícky farár určite nemôže mať adaptívnu dcéru. A v každej oblasti sa nájde debil, ktorý robí takéto veci.
Najviac ma serie to, že "niektorí veria, že je nevinný"... Toto sme mali aj u nás na svk, ešte aj útočili na dievča a jej rodinu, že si dovolila niečo také má "pána farára" povedať 🤬
@melanta kope, konkretne teraz je v prispevku nezrovnalost, nejde o prislusnika katolickej cirkvi, ale uz sa to tu zvrhlo zase na poukazovanie na katplicku cirkev. Tym neobhajujem tieto ciny, lenze mi ide na nervy, ako zrazu skatulkovanie a hadzanie vsetkych do 1 vreca nikomu nevadi. Ale co, ze som si na to este nezvykla, moja chyba.
Nie, pointa mi neuniká a rovnako mi neuniká ani Tvoja potreba kopnúť si do rímskokatolíckej cirkvi. To, že Ti @melanta (a to si cením jej rady iným ženám ohľadne hľadania zamestnania) pritakala, pre mňa nič neznamená, lebo ani ona nie je neomylná. Neviem, v akom článku vyčítala, že ide o americkú verziu katolíckej cirkvi, lebo americké články o ňom píšu ako o niekdajšom pastorovi My Father's House Church of God v Lenoir City (v doslovnom preklade Dom Môjho Otca Cirkvi Boha). Cirkev Boha (Church of God) je cirkevné spoločenstvo v Tennessee, v žiadnom prípade nejde o rímskokatolícku cirkev. Ešte raz - kopeš do nesprávnej cirkvi. A ešte raz - takýchto úchylov nájdeš všade, len akurát tento článok Ti prišiel vhod na útok proti r.k. cirkvi.
To je ako keby súdili za moje chyby... Asi tak ma tento farár spoločne svoje konanie s katolíkov cirkvou....ako najlepšie je individuálne zlyhanie napr žiaka zhodiť na celú triedu????!!! Trosku zdravého rozumu...
Urcite to nie je farar z katolickej cirkvi
@dory11 Pozri za mňa je to smutné že takto deti dospievajúci a dospelí trpa (obťažovanie znásilnenia a podbne( či chlapec alebo dievča )ale je jedno viem aj tak najviac takýchto prípadov sa týka toho že ich na osobe / dieti spacha niekto známi alebo rodiny príslušník to je zamna najhoršie lebo tomu dieťa to zničiť aj ten vzťah z tou blízkou osobou/rodinou a dôveru voči blízkej osobné sa strati a drží si potom určitu hranicu .
Tam je to aj ťažšie povedať ako keď je to niekto cudzí aj keď aj ťažké je to povedať aj keď je to cudzí človek ale tam skôr uverí rodina a nezlahcuje to .keď je to vramci rodiny že sa také niečo stane tak taký človek/dieťa má vedsie strach to vedat lebo je vedsia šanca že mu to nebude nikto veriť a že si to bude rodina zľahčovať že sa to nestalo že si to vymyslelo a podbne a bude nakoniec mať to dieťa /osoba zle tak to radsej nepovie alebo to nepovie preto že nechce rodine ublížiť ,prípadne je tak niejaka vyhrazka zostrany toho zo ho obťažuje že mu niejak ublíži a podbne veci .a môže sa určitá čas rodiny otočiť prostí nemu a pobene veci .
Za mňa je jedno kde ten človek pracuje .
Lebo už som počula rôzne prípadu kde niekto obťažoval deti a je jedno či svoje a pracoval niekde alebo tie čo sními prichádzal do kontaktu či už pri svoje profesi alebo nie ( ten človek je proste nenapadny môže kto kolvek je úplne jedno kde pracuje či ako farár ,učiteľ ,terener, inštruktor, policajt , záchranár ,hasic , rozvoz pizze ,právnik nenabadne má už viac úplne hocijakú profesiu môže mať a môže obťažovať či už svoje dieťa alebo dieťa v rámci rodiny či úplne cudzie
A čítala si, že pár gayov zneužíval svojich dvoch adoptívnych malých synov? Tiež to bolo včera v médiách... Ideme tiež hromadne nadávať na všetkých homosexuálov? Či to už nie, lebo sú nedotknuteľní?
@ivanaks ja tiež nechapem prečo ľudia potrebujú vždy nájsť vinu v katolíckej cirkvy...
Dnes som pozerala sv.omsu z Vatikánu... Lebo som chora... A bolo to krásne... Hodnotné a uzasne... Kiežby každý žil tak ako kázal ten kňaz, a hlavne kiežby mali ľudia skutoční vztah s Bohom bol by raj na zemi... A mnohému by pochopili...ale ked niekto nepozná osobne Boha to je ako rozprávať o susedovi z 30teho domu o ktorom nič neviem... A súdim celú jeho rodinu.
Toto s kat. cirkvou nemá nič spoločné....A nie tak dávno policajt zastrelil vlastne dieťa- bábätko. Pričom jeho úlohou je pomáhať a chrániť. Psychopat sa nájde v každom povolaní.
Chyba je v tom, ze vacsina cirkvi neuci svojich ziakov spravne a preto sa obcas dostanu do radov aj manipulatori, ktori to zahraju. Nech ide o hoc ake nabozenstvo, cirkev, mal by sa brat vacsi doraz na to, aky clovek sa vyberie na reprezentovanie ucitela veriacich.
Pre mňa je podstatné.ze autorka vystupuje ako anonym...nemá gule sa postaviť sa svoj príspevok....takže s anonymnom diskutovať nebudem.
Nájdu sa všade,to čo mňa vie nas*rať,že sa tzv.veriaci postavia na obranu násilníka, než obete. V čom je potom,to ich ich "peklo",čo ich čaká? 😠
@zuzanita1609 ked myslis, ked rada generalizujes😂aj rakusania odsudili Natasu Kampusovu, nie unoscu, lebo keby mu nezdrhla, nemuseli mat hanbu na 100 rokov, s Fritsom podobne. 🇦🇹
Cela katolícka cirkev je zvratena . Veď ide uplne proti prírode . Už ako malé decko si pamätám u babičky na dedine keď som bola na prázdninách , ako museli rýchlo farárka preveliť lebo zneužíval malých chlapcov , ako keby to potom na inej fare nerobil . Vsetci to vedeli a všetci boli ticho .
Toto zneuzivanie😅
a co je proti prirode,(2.veta) vsak pedofiliu obhajovalo aj SME😂
Fararko zneuziva chlapcekov a ti tam chodia zas a zas... Zaujimaave.
V CR partia kolegov obvinila trenera 28.r.ze je pedofil. Obesil sa. Zrazu nebolo nikoho, kto ho ociernil. My na teba nakydame spiinu a ty sa obhajuj... Radsej to zabalil. 💔
A ktorú cirkev máš teraz na mysli? Tú knoxvillskú alebo nejakú inú?