Fakt "každý" kradne?

20. aug 2023

Minule mi to tak doslo, ked mi bol susedom ponukany urcity tovar, s ktorym pracuje...ze pocas rokov som to vlastne zazila velakrat, ze niekto nieco predava, s cim robi.
Uvedomila som si ze v tom moze byt zahada vysokych príjmov ludi, o ktorých viete kolko zarabaju, ale ocividne si vedia dovolit ovela viac.
Normalne kradnu v praci a ini ludia to od nich kupuju.
Stretli ste sa s tym? Ja som vcelku v soku....jeden ponuka cukor, dalsi maso, iny nahradne diely na bicykle, dalsi zmesku pre sliepky ktoru kradne na druzstve, dalsi naftu...
Odmietla som, nemienim sa na tom podielat.
Ale ocividne vela ludi rado lacno nakupi bez zabran.
Myslela som ze toto so socikom skoncilo...

klarissa25
20. aug 2023

Ti ľudia to ani nemusia kradnúť ale môžu dostávať v práci zadarmo pripadne za veľmi lacné peniaze.. prečo musí každý hneď kradnúť?

domkakvet
20. aug 2023

@klarissa25 suhlasim.

autor
20. aug 2023

@klarissa25 pretože to vykladaju na tajnasa vo dvore a strasne sa snazia aby to nikto nevidel...a bolo mi to viac menej tak pantomimicky naznacovane, ze mam sa sa toho a toho opytat, ked chcem tu vec lacno

huginko
20. aug 2023

Nie nestretla.. A nie každý kradne, ja napríklad nekradnem.Ty áno?

anjelicek26
20. aug 2023

Zamestnanci maju casto moznost si za velmi lacno nieco odkupit vo firme... ja mam dva pracovne stoly, stolicky v pracovni, kadejake drobnosti ked sme menili kancelariu a sli do mensich priestorov, bohaca, co ked susedu napadlo, ze som to tam ukradla 😂

klarissa25
20. aug 2023

Ale joooj...tak to aby ste susedia nezavideli to preto natajnasa 😅 ale asi to nezaberá 😅

autor
20. aug 2023

@anjelicek26 ponukala si jej pravidelne stoly na odkupenie? Asi nie...proste si ich dostala/kupila v praci pre seba.

ckocka
20. aug 2023

Asi iná planéta.

autor
20. aug 2023

@huginko preto je to v uvodzovkach. Nie, nekradnem. Keby ano, veselo kupujem od zlodejov.

klarissa25
20. aug 2023

A keď to aj kradnú tak je to ich vec ich svedomie....nie tvoje...takže toto je ďalšie zbytočne "staranie" sa do toho do čoho sa nemám a zbytočne to riešim lebo aj tak nič nevyriešim

suzitok
20. aug 2023

Moja svokra robila dlhé roky v domacich potrebach, sef jej nepreplacal nadcasy, ani soboty, tak sa dohodli, že si moze brat tovar v hodnote nakupnych cien. A ano, co nedarovala a nerozdala po rodine predala, aby si nahradila prijem, pricom sa jej to oplatilo viac, ako keby jej on preplacal tie hodiny. A ano, tiež nosila domov tajne, aby si susedia nemysleli bohvie co, napriklad, že kradne.
Chodila so sefom aj do velkoskladu, na vyber tovaru, tam im bezne pribalovali tovar gratis, alebo akcie rozne 5 platis + 2 beries, aj takto dostala od neho velmi vela veci a neukradla nikdy nic, este aj tringelt 50 centov odovzdala s trzbou.

petamich
20. aug 2023

nie kazdy fakt nekradne 🙂

viestta
20. aug 2023

Autorka, ja keby som v robote ukradla, tak to po inventure musim zaplatit. Takze sa mi to vobec neoplati.

lija22
20. aug 2023

ja si myslim, ze dakedy si kazdy uchmatol z roboty, co sa dalo a tak nejak to v nas zostalo. Ja som dieta 80' rokov a aj moj oco nosil domov naftu, mama papiere...
snad dalsia generacia uz nebude citit taku potrebu

mikadooo
20. aug 2023

Neboj sa, lepší sa to 😉. Ale ešte to asi bude chcieť jednu dve generácie, kým sa uvedomíme, že napríklad aj jazda na čierno v MHD je krádež, aj vytlačenie súkromných veci na firemnej tlačiarni je krádež, ja som v tomto optimista. Len nechci zázraky príliš rýchlo 😁. Napr. krátko po 89 to vyzeralo takto, bol to proste národný šport...

dskjhfdlkdjhl
20. aug 2023

Tak robia to tajne, alebo to predavaju susedom? Mas to nejake zamotane.

autor
20. aug 2023

@dskjhfdlkdjhl ja to urcite zamotane nemam...

autor
20. aug 2023

@mikadooo ja si to pamatam, hanbili sme sa ako psi vtedy 😔

dskjhfdlkdjhl
20. aug 2023

No, podla toho co pises, to pomotane mas😉

peter0123
20. aug 2023

Nie nestretla, susedia a známi mi nič neponúkajú. Ani mi s manželom nepracujem na takom mieste, aby som dačo potajomky vynášala roboty, hlavne nič také s čoho by som mala extra príjmy.

miamilove
20. aug 2023

Vies co je na grc.. vcera som isla na mamin hrob.. bola som aj pred tyzdnom a niekto ukradol ikebanu co som tam zaniesla… toto je uz uplny vrchol ked sa niekto opovazi kradnut na cintorine…

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
huginko
20. aug 2023

Však to by si nekradla... Kúpila by si

karinka223
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ahhola
20. aug 2023

@mikadooo no, len rakúski pobudovia to tiež krasne využili
a priživili sa aj oni, takže osterReichise tiež nech drzia💋

h2
20. aug 2023

No neviem, ale ja som sa nikdy nestretla s tým, že by mi niekto ponúkal, že mi predá niečo od neho z práce. A nie, nekradne každý. Ja napríklad v práci nemám čo ukradnúť, možno jedine nejaké pero, či ceruzku. Môj muž detto. Ľudia, ktorí nepracujú s tovarom na predaj, teda do tej kategórie nepatria. Ale úprimne verím, že ani veľká väčšina tých, ktorý s tým tovarom robia, nekradne.

petulda333
20. aug 2023

Mam 35 a ukradla som raz v restike noz 🙈 neviem co za otupenie mozgu som mala,ale velmi sa mi pacil 😄 no nechala som tringelt asi 7e, pritom sme platili cca 13e. A asi 2r som tam nevkrocila,lebo som sa bala 🙈 inak nie,nekradnem. Nikdy som v praci nic neukradla.

martinals
20. aug 2023

Áno, ja súhlasím. Naposledy boli sme s mm v lidli, nákup cez 200 a mm zabudol mobil v aute (ma apku) a predavačka za kasou si drzo na čítala body na svoju apku, len tak bez opýtania. Áno sú to len hlúpe body ale ta drzosť, keby nie mm nenechala by som to tak. Ide o princíp, ak by sa opýtala jasne nech si body načíta. O dva dni nato nákup v Merkury a scéna ako cez kopirak, ta fufňa za kasou ani len nepockala na odpoveď ci ma kartu (vernosntnu) a šup body na svoju, no tu jej to moc nevyšlo lebo manžel jej ju podal,zamrazilo jej úsmev a musela to stornovať. Manžel mi často vraví ako jeden kolega kradne naftu, druhý zase niečo iné.... Takže tak, mne by to svedomie nedovolilo 🤷‍♀️

petulda333
20. aug 2023

@h2 to sa mylis ,robila som v potravinach a 3 kolegyne kradli. Bud vzali peniaze z kasy,ale to potom aj same vratili,alebo proste zjedli buchtu ci vypili vodu a nezaplatili. Atd atd

h2
20. aug 2023

@petulda333 Veď netvrdím, že nikto. Ale stále si myslím, že väčšina ľudí je poctivá.