Ahojte potrebujem niekoho kto ma podobnu skusenost mame extravilanny pozemok mimo uzemneho planu obce dali sme ziadost boli sme na rokovani ˇˇˇ ze mame cakat na vyjadrenie ˇˇˇ prosim vas dalo by sa to nejako pretlacit?
@klarissa25 mozes stavat mimo zastavaneho uzemia obce, ale nie mimo uzemneho planu obce. Ak ma tvoja obec uzemny plan a lokalita kde staviate je do neho zahrnuta - je to ok....aj my byvame doslova v strede role😉 no teraz uz by sme povolenie nedostali - zmenil sa zakon aj uzemny plan obce, akurat naplanovana cesta tu ostala @hsjdudhdbd musite pockat na vyjadrenie obce - starosta moze dat suhlas. Pozor, ak ale obec uz ma rozbehnute spracovanie uzemneho planu, alebo obec spada do kategorie ze by ho mala mat, toto moze byt dovod na nepovolenie stavby. Potom vam ostava obratit sa na stavebny urad, zivotne prostredie atd a ziskat suhlas touto cestou. A tiez pozor, od 1.6.2023 nie je mozne povolit stavbu na pode kat. A1 a tusim aj A2....pokial nejde o verejny zaujem.
@alenah31 schvalovanie uzemneho planu obce ma byt na dalsi rok tak cakame na vyjadrenie ak neschvalia potom ako postupovat
Individuálna zmena územného planu
@hsjdudhdbd len zase pozor ak je to mimo intravilán a nie je tam cesta napríklad, nie sú tam siete atď., tak nikto vám ju nepostaví, siete nepotiahne (a to nie je vec zopar mesiacov) to si budete musieť vy.
@hanelka1 mame tam pristupovu cestu a elektrika
@obkladac prosim vas a individualna zmena uzemneho planu by asi tak kolko priblizne stala ak stym mate slusenost
@hsjdudhdbd a ostatne siete voda kanalizacia? Mimo intavilán vam vodu nedotiahnu
@hsjdudhdbd to treba osloviť obstarávateľa
@winki13 voda tam maju vsetci studne a plyn tam nema nikto tepelne cerpadlo
My máme pozemok mimo zastavaného územia a aktuálne staviame dom...