Externé štúdium popri zamestnaní a rodine

simusiq2
6. jún 2016

Ahojte holky uz dlhsi cas rozmyslam ze by som sa dala na externe studium myslim nie tento skolsky rok od septembra ale az na dalsi ... Len neviem ako to budem zvladat. Uz dost teraz som malo casu s muzom a dcerkou a potom by som bola este menej. Ale casu mam na ucenie pred robotou po robote a este mi to po tych rokoch zo skoly mysli dobre. Ssi by som chcela slovencinu alebo bio. Dufam ze dakto ma s tym skusenosti dakujem 🙂

mimulik
6. jún 2016

Ahoj..Ja externe študujem popri práci a rodine..už som vo 4 ročníku. Študujem na MTF v Trnave. Dá sa to v pohode zvládať..ak sa vieš učiť v robote bo minimálne si robiť tie zadanie je to fajn..ja to zvládam dobre a nik sa na nič nesťažuje.. 🙂

mima4
6. jún 2016

@simusiq2
nič v zlom, ale ake v tom vidis uplatnenie?
co chces s tym robit?
chces byt vedkyna?
mas predstavu o svojom kariérnom plane?

neber to v zlom, ale studovat kvôli studiu, ci titulu..to radsej chodte za tie peniaze s muzom na dovču...

titul ta NIKDE neposunie, ani k vyssiemu platu

cammille
6. jún 2016

@simusiq2 ja mam tiez stale tuzbu studovat...@mima4 nie kvoli titulu, jeden uz mam, ale ja sa skratka potrebujem ucit, vzdelavat, strasne ma to bavi, osobnostne posuva vpred...pri jednom dietati sa to urcite da😊 Ja som externe studovala este pri dvoch, ucim sa rychlo a lahko, prace som pisala ked deti spali, a bolo to v pohode😊 Teraz uz mam 4 deti, takze v najblizsich rokoch urcite nie, ale ked budu deti vacsie, urcite mam dalsie studium v plane...

mima4
6. jún 2016

@cammille OK, ale aka je vyuzitelnost toho "studovaneho". Pokial chces len vyplnit volny cas "zalubou", je to OK, ale ak clovek ocakava aj pracovny posun, mal by zvazit, co bude studovat, ci bude mat za to adekvatne ohodnotenie a ci chce investovat do kariery.

marcelatje
6. jún 2016

@mima4 ja som studovala kvoli titulu u nas v praci to velmi zavazilo. Aj ked bolo jedno z coho ho mas 😀 tak som aspon studovala nieco co ma bavilo a robim aj tak nieco ine 😀 a veru isla by som este na nejaku skolu lebo ma to bavilo 🙂

mima4
6. jún 2016

@marcelatje jasne, ked to mas ako zalubu, preco nie 🙂
ja som skor narazala na to, aby to nebolo z toho dovodu, ze sa s tym clovek aj uplatni. Vela ludi este stale si mysli, ze titul im najde pracu...
u nas v praci tiez musíme mamt vysoke skoly, ale napr. je pravidlo ze z pedagogických, sociálnych a obdobných odboroch nebereme ludi...mame zle skusenosti, vacsinou su to nepouzitelni ludia...bez logiky, schopnosti pracovat kvalitne

marcelatje
6. jún 2016

@mima4 ano rozumiem. Moj sef bol stara skola same pan inzinier sem, pan doktor tam 😀 aj sa predstvoval ze inzinier xy 😀 😀 dnes uz to tolko nezavazi

mima4
6. jún 2016

@marcelatje mna tak zas oslovuju ludia v zdravotnictve... 😀 Ja som rada, ze mam VS ale skutocna MAKACKA zacina prave po skole...

marcelatje
6. jún 2016

@mima4 a vies ze som si to vsimla aj ja? Ja titul euvadzam no ked ma prijmali do nemocnice tak sa pytali na dosiahnute vzdelanie a neoslovovali ma pani xy ale pani magistra 😀 tam sa este asi zabudli v minulej ere 😀

gir
6. jún 2016

@mima4 Myslíš že ľudia ktorý ťa učili alebo učia tvoje deti sú nepoužiteľní ? Môžem sa spýtať akú VŠ si študovala? 🙂

mima4
6. jún 2016

@gir nepisem, ze vsetci, to v ziadnom pripade, ale vacsina ano. A ano, ucitelia, ktori ma ucili, boli slabi, mimo praxe, nedavali mi to, co som potrebovala, preto som v skole vzdy trpela...a preto raz moje deti urcite nedam do beznej skoly, kde sa potlaca uvazovanei deti, ich kreativita..atd.

mima4
6. jún 2016

@gir a hlavne, mame zle skusensoti s vyberom zamestnancov z daných skol, to je podstatne.

gir
6. jún 2016

Na ktorej VŠ sú takí slabí učitelia? Ak študuješ na nejakej "rýchlo kvasenej" škole, tak tam je kvalita otázna ale univerzita, ktorá má meno tak si neodborných pedagógov nedovolí.

zuzana76
6. jún 2016

@mima4 to mas tak, ani inzinier by nemohol ist ucit, vacsina su to zase mozgy bez empatie, to mozes povedat na kazde zamestnanie, mnoho Dr. Judr. Ing by to v skole nezvladli a zomlelo by ich to

zuzana76
6. jún 2016

@simusiq2 ak ta to naplna, tak chod do toho, aj ja som tak studovala, teda dalsie studium, bola to sice makacka, ale dalo sa

sue
6. jún 2016

@mima4 ja som okrem 4r.na ZŠ mala obrovské šťastie na pedagógov 😍 a to som na druhej VŠ 😃

mima4
6. jún 2016

@sue ako vyska u mna ok ale stredna a hlavne zakladna hroza