Externé štúdium na VŠ v Žiline, alebo Trenčíne

bobula46
5. jan 2019

Ahojte, máte niektorá skúsenosť s vysokou školou v Žiline, odbor sociálna pedagogika alebo v Trenčíne (Dubčeka) odbor verejná správa?
Ako to je externe, či sa dá zvládnuť, ako je to s profesormi... Rozmýšľala som aj nad individuálnym plánom ale viem že nie každý profesor je vždy ústretový.
Momentálne som na materskej a chcem si urobiť vysokú školu keďže tú predtým som z dôvodu tehotenstva musela ukončiť po dvoch rokoch.

lkristinka
5. jan 2019

@bobula46 sociálna pedagogika sa neotvára v Žiline ak myslíš vš sv Alžbety , ja som odtiaľ odišla po 2mesiach , pretože som chodila externe do školy a učitelia si začali vymýšľať termíny ake chceli jasne boli určené že to bude len cez víkend no potom to začalo v strede týždňa a potom už len cez týždeň a ja keďže som pracovala sa nič nedalo , no neviem neodporúčam popri zamestnaní ale ak ti má kto mláďatko postrážiť tak v poriadku úplne

bobula46
autor
5. jan 2019

@lkristinka áno, to som počula už o tej škole že s akosi pokazila, ale otvárajú tento odbor aj na Žilinskej univerzite, preto ma to zaujalo. Pokiaľ nebudem dochádzať nejako extra ďaleko tak sa bude dať starať o maličkého. Bude mať už rok takže nebude toľko na mne a moja mamina zatiaľ ma takú prácu že si môže dať voľno kedy chce a muž má každý víkend voľný

deti95060810
5. jan 2019

a prečo ideš študovať neperspektívny odbor? V Žiline je aj technika, popr. Pedas - s tým uplatnenie nájdeš lepšie a rýchlejšie...

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2019

@deti95060810 to vies, ale techniku vystudovat je nieco ine, ako soc. pracu a podobne.

deti95060810
5. jan 2019

@dskjhfdlkdjhl Pedas je ekonomický odbor....
dá sa aj technika - mám stroj. fak.

hettinka
5. jan 2019

@bobula46 radšej žiadna VS ako takáto. Nulové uplatnenie z toho, ak nemáš na úradoch známosti, robia s tým predavačky.
Ak študovať, tak niečo, čo má zmysel. Informatiku alebo tak. V Ziline sa dá nájsť aj zmysluplný odbor. Nielen technika, ale sj ekonomicky smer, angličtina...

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2019

@deti95060810 ja viem, ale aj na tom ekon. smere je matematika a zvycajne tam je pes zakopany.

hettinka
5. jan 2019

@dskjhfdlkdjhl nie je to tak úplne pravda, lebo matematiku práve na PEDASe v ZA veľmi zredukovali, mali sme pre našich žiakov informačnú prednášku a boli tam práve študenti priamo odtiaľ a hovorili, že matiky tam veľa nie je, ale takéto chýry pretrvávajú, že ekonomický smer = vela matematiky.

@bobula46 na VŠ už nemáš "individuálny plán", ale môžeš sa prihlásiť na extrené štúdium, kde býva bud séria prednášok blokovou formou v 1 týždeň, alebo sa chodí napr. každú sobotu na celý deň. https://www.uniza.sk/images/pdf/externe-studium...
a máš pravdu, odbor "sociálna pedagogika" tam je v zozname, takže sa dá, ale naozaj na zváženie, či do toho chceš investovať peniaze a čas (svoj, manželov, mamin...), ked to nemá dobré uplatnenie.

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2019

@hettinka ved ja nepisem, ze je tam vela matematiky, ale matematika tam je a to je pre mnohych strasiak. Na ekonomickej nikdy (ani za nasich cias) nebola narocna matematika, ale vzdy tam bola a asi aj bude.

ruzasipova
5. jan 2019

Tiež by zaujímalo, prečo chceš študovať niečo, z čoho sa neuplatníš? Zbytočne yhodené peniaze, čas a energia.

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2019

@bobula46 co si studovala pred materskou?

bobula46
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bobula46
autor
5. jan 2019

@dskjhfdlkdjhl študovala som v Nitre slovenský jazyk a dejepis. Bohužiaľ učitelia nevyšli v ústrety a každý týždeň sa mi dochádzať nedalo

bobula46
autor
5. jan 2019

V uplatnení problém nevidím, viem že na úrad by som sa dostala len potrebujem ku tomu vysokú. Preto nehľadám niečo pri čom zanedbám syna. Chcem takú aby som ju v pohode zvládla a toto sa mi zdá jedno sz tých jednoduchých.
Druhá vec, ekonomika, strojárstvo, informatika má vôbec neláka, nie je to nič pre mňa. Možno by som sa s tým lepšie uplatnila ale nechcem robiť celý život niečo čo by ma nebavilo

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2019

@bobula46 a mas ukonceny druhy rocnik? Lebo ucitelske fakulty su napr. aj v Ruzomberku, BB, Presove, proste su dost po Slovensku rozsirene, ze by si presla na taku, co mas najblizsie a mozno by Ti toho aj dost uznali (prestavku asi nemas taku dlhu, ze by sa to nedalo). Ak Ta studium bavilo a rada by si ucila, tak to je mozno aj perspektivnejsie ako ta soc. pedagogika. Ale jasne, vyber si to, co Ta bavi, co vies, ze Ta bude aj potom bavit.

bobula46
autor
5. jan 2019

@dskjhfdlkdjhl skúšala som sa popýtať, BB a BA sú pre mňa nevýhodné najmä pre cestovanie a Ružomberok by mi toho veľa neuznal, čiže prakticky od začiatku študovať. A úprimne bola to makačka bez malého. Nie som si istá že by som to zvládla

dskjhfdlkdjhl
5. jan 2019

@bobula46 tak to ano, mam kamosku co ma SJ+Dej a viem priblizne, ake je to studium. Toto chapem, len mna by tie dva roky stvali, preto som sa spytala.

bobula46
autor
5. jan 2019

@dskjhfdlkdjhl aj mňa hnevajú 😁 ale bábätko bolo vytúžené, chceli sme ho, aj kvôli mojim zdravotným problémom sme riešili čo najskôr takže kašľať na nejaké dva roky 😁
Vo vysokej ma podporuje manžel a aj celá rodina takže určite niečo chcem. Žilina a Trenčín sú najbližšie, čiže by sa mi dalo úplne v pohode dochádzať (mohla by som chodiť autom keďže tieto mestá poznám)
Zamestnania v tomto obore by som si našla. Mám zrovna to šťastie že mám známosť aj na urade a aj v škole, kde by ma mohli zamestnať

vamajka
5. jan 2019

@bobula46 pokial viem tak trencianska univerzita nema moc dobre meno medzi VS

bobula46
autor
5. jan 2019

@vamajka viem, preto som sa pýtala že či tam niekto študoval/ študuje. Zaujíma ma ako to tam funguje.