Ahojte, máte niektorá skúsenosť s vysokou školou v Žiline, odbor sociálna pedagogika alebo v Trenčíne (Dubčeka) odbor verejná správa?
Ako to je externe, či sa dá zvládnuť, ako je to s profesormi... Rozmýšľala som aj nad individuálnym plánom ale viem že nie každý profesor je vždy ústretový.
Momentálne som na materskej a chcem si urobiť vysokú školu keďže tú predtým som z dôvodu tehotenstva musela ukončiť po dvoch rokoch.
@lkristinka áno, to som počula už o tej škole že s akosi pokazila, ale otvárajú tento odbor aj na Žilinskej univerzite, preto ma to zaujalo. Pokiaľ nebudem dochádzať nejako extra ďaleko tak sa bude dať starať o maličkého. Bude mať už rok takže nebude toľko na mne a moja mamina zatiaľ ma takú prácu že si môže dať voľno kedy chce a muž má každý víkend voľný
a prečo ideš študovať neperspektívny odbor? V Žiline je aj technika, popr. Pedas - s tým uplatnenie nájdeš lepšie a rýchlejšie...
@deti95060810 to vies, ale techniku vystudovat je nieco ine, ako soc. pracu a podobne.
@dskjhfdlkdjhl Pedas je ekonomický odbor....
dá sa aj technika - mám stroj. fak.
@deti95060810 ja viem, ale aj na tom ekon. smere je matematika a zvycajne tam je pes zakopany.
@dskjhfdlkdjhl nie je to tak úplne pravda, lebo matematiku práve na PEDASe v ZA veľmi zredukovali, mali sme pre našich žiakov informačnú prednášku a boli tam práve študenti priamo odtiaľ a hovorili, že matiky tam veľa nie je, ale takéto chýry pretrvávajú, že ekonomický smer = vela matematiky.
@bobula46 na VŠ už nemáš "individuálny plán", ale môžeš sa prihlásiť na extrené štúdium, kde býva bud séria prednášok blokovou formou v 1 týždeň, alebo sa chodí napr. každú sobotu na celý deň. https://www.uniza.sk/images/pdf/externe-studium...
a máš pravdu, odbor "sociálna pedagogika" tam je v zozname, takže sa dá, ale naozaj na zváženie, či do toho chceš investovať peniaze a čas (svoj, manželov, mamin...), ked to nemá dobré uplatnenie.
@hettinka ved ja nepisem, ze je tam vela matematiky, ale matematika tam je a to je pre mnohych strasiak. Na ekonomickej nikdy (ani za nasich cias) nebola narocna matematika, ale vzdy tam bola a asi aj bude.
Tiež by zaujímalo, prečo chceš študovať niečo, z čoho sa neuplatníš? Zbytočne yhodené peniaze, čas a energia.
@bobula46 co si studovala pred materskou?
@dskjhfdlkdjhl študovala som v Nitre slovenský jazyk a dejepis. Bohužiaľ učitelia nevyšli v ústrety a každý týždeň sa mi dochádzať nedalo
V uplatnení problém nevidím, viem že na úrad by som sa dostala len potrebujem ku tomu vysokú. Preto nehľadám niečo pri čom zanedbám syna. Chcem takú aby som ju v pohode zvládla a toto sa mi zdá jedno sz tých jednoduchých.
Druhá vec, ekonomika, strojárstvo, informatika má vôbec neláka, nie je to nič pre mňa. Možno by som sa s tým lepšie uplatnila ale nechcem robiť celý život niečo čo by ma nebavilo
@bobula46 a mas ukonceny druhy rocnik? Lebo ucitelske fakulty su napr. aj v Ruzomberku, BB, Presove, proste su dost po Slovensku rozsirene, ze by si presla na taku, co mas najblizsie a mozno by Ti toho aj dost uznali (prestavku asi nemas taku dlhu, ze by sa to nedalo). Ak Ta studium bavilo a rada by si ucila, tak to je mozno aj perspektivnejsie ako ta soc. pedagogika. Ale jasne, vyber si to, co Ta bavi, co vies, ze Ta bude aj potom bavit.
@dskjhfdlkdjhl skúšala som sa popýtať, BB a BA sú pre mňa nevýhodné najmä pre cestovanie a Ružomberok by mi toho veľa neuznal, čiže prakticky od začiatku študovať. A úprimne bola to makačka bez malého. Nie som si istá že by som to zvládla
@bobula46 tak to ano, mam kamosku co ma SJ+Dej a viem priblizne, ake je to studium. Toto chapem, len mna by tie dva roky stvali, preto som sa spytala.
@dskjhfdlkdjhl aj mňa hnevajú 😁 ale bábätko bolo vytúžené, chceli sme ho, aj kvôli mojim zdravotným problémom sme riešili čo najskôr takže kašľať na nejaké dva roky 😁
Vo vysokej ma podporuje manžel a aj celá rodina takže určite niečo chcem. Žilina a Trenčín sú najbližšie, čiže by sa mi dalo úplne v pohode dochádzať (mohla by som chodiť autom keďže tieto mestá poznám)
Zamestnania v tomto obore by som si našla. Mám zrovna to šťastie že mám známosť aj na urade a aj v škole, kde by ma mohli zamestnať
@bobula46 sociálna pedagogika sa neotvára v Žiline ak myslíš vš sv Alžbety , ja som odtiaľ odišla po 2mesiach , pretože som chodila externe do školy a učitelia si začali vymýšľať termíny ake chceli jasne boli určené že to bude len cez víkend no potom to začalo v strede týždňa a potom už len cez týždeň a ja keďže som pracovala sa nič nedalo , no neviem neodporúčam popri zamestnaní ale ak ti má kto mláďatko postrážiť tak v poriadku úplne