Zdravím žienky,
mám na vás otázočku. Dcéra sa pomaly ale isto priblizuje k maturite, s čím prichádzajú aj úvahy o vysokej škole. Bohužiaľ v našom okolí sa nenašiel nikto kto by študoval matematiku ( učiteľstvo) na VŠ, a tak som sa rozhodla obrátiť sa na Vás. Máte nejaké skúsenosti, rady, postrehy ako to vlastne je s externým štúdiom pokiaľ by chcela popritom pracovať v zahraničí? Na stránkach pedagogických vš sme nenašli žiadne info O externom š. A ktoré ho vlastne poskytujú? Vyšli by dcére aj nejakým spôsobom V ústrety ak by potrebovala? Ďakujem za každú odpoveď. 🙂
@alexandra856 pokial si dobre pamatam matiku som nemohla studovat dialkovo. Bola len denna forma.
Na matfyze sa da urobit dps ale za mojej ery sa nedalo robit dialkovo ani si nepamatam ze by sme nejaky odbor vobec mali externy
ani za mojich cias sa matika externe nedala. Ale, pri vsetkej ucte, matematika nie je socialna praca, tazko sa da studovat externe a este aj zo zahranicia. Aj ked je to "len" ucitelstvo....
Záleží od toho či chce študovať matematiku ako vedný odbor alebo ako učiteľstvo. Externe sa asi dáš študovať iba ako učiteľstvo ale ešte s jedným predmetom inak to nejde a škola musí mať na stránke zvlášť vypísané externé štúdium
@alexandra856 pokial ja viem tak matematika sa napriklad na mtgyze externe studovat nedala. Chce ist matfyz alebo na pedagogicku? Je v tom rozdiel. A aky druhy predmet k tomu chce? Ucitelstvo na SK sa da studovat len ako dvojkombinacia predmetov. Podla druheho predmetu bude vediet,na ktoru VS sa ma hlasit a tam si vie zistit viac.