Expirované a nevyužité zásoby potravín

valeva
26. aug 2019

Ahojte, maminy. Robila som cez víkend poriadok v komore a našla som expirované potraviny (napr. sezamová múka, konzervy). Čo s tým, vyhodiť do smetí alebo by to niekto využil pre sliepky, prasiatka.... Neviem. Tak veľmi nenávidím plytvanie, ale môj manžel vždy nakupuje všetko do zásoby (asi v minulom živote hladoval🙂 a potom to nestíhame spotrebovať.
Ak máte nejaké tipy, budem vďačná🙂

deti95060810
26. aug 2019

nemáte sliepočky alebo niekoho v blízkosti? Naši susedia už niekoľko rokov kŕmia naše sliepky - samozrejme nie je to zadarmo....😉

nikol873
26. aug 2019

ak to mas komu dat takto ako krmivo, tak by som to nevyhadzovala, bolo by mi luto toho, ze sa to mohlo este vyuzit

fokuska
26. aug 2019

@valeva Ja pre zvierata nemam komu dat, ale ak sa najdu nejake potraviny po zaruke, tak ich zvyknem dat do jednej tasky a polozit von ku kontajnerom. Odkedy som videla ako spoluobcania vytiahli priamo z bedne aj plesnivy zeleny chlieb, tak proste vsetky potraviny co mam po zaruke alebo trosku chytene davam takto vedla - vzdy je to do par minut fuc.

valeva
autor
26. aug 2019

Díky za tipy. Tak som to dala do krabice (ledva ju zodvihnem), ešte som ponachádzala sladkostí od Mikuláša, bože, moje deti sladkosti nechcú, manžel má nadváhu, ja to tiež nejem (darmo roky prosím starých rodičov, že do čižmičky majú dať len ovocie!!!) 🙈🙈, tak to snáď niekto zoberie.

luba41
26. aug 2019

muka a konzervy - to nemusí byt pokazené..

majka1324
26. aug 2019

@valeva dobre si urobila, neboj, za chvilu po krabici nebude ani stopy

valeva
autor
26. aug 2019

@majka1324 kukám z okna a veruže je preč všetko🙂 Mám tu pod nosom tržnicu a veľa ľudí si sem chodí brať do bio kontajnera zvyšky zeleniny a ovocia. Tak snáď niekto využije aj tie naše potraviny.

valeva
autor
26. aug 2019

@luba41 múka je sezamová raw a to časom oxiduje a u nás to ani nemá využitie. Takže to fakt možno len pre sliepočky. A konzervy - také nakladané hríby, kompóty a džemy - to u nás nikto neje, dokonca ani naše deti.

majka1324
26. aug 2019

@valeva vidis, niekto sa urcite potesil a potraviny sa vyuziju.

nasasa_1
26. aug 2019

My mame bytovy komposter a co sa da hadzeme tam 🙂