Existuje v tomto štáte spravodlivosť?

17. feb 2023

Zacinam pochybovat ze existuje spravodlivost sudnou cestou. S ex manzelom sa sudime vyse rok o vyzivne-pan podnikatel samozrejme vsetko nepriznane a nic na jeho mene. Uziva si luxus a ja mu to nemam ako dokazat. Vidim ze chodi na luxusnom aute (nieje na jeho meno) uziva si dovolenky (mimo cestovku) nemam ani to ako dokazat len sa mi s tym pochvalili jeho "kamarati" co urcite nepojdu svedcit. Majetok tiez "nema". A zatial to vidim tak ze ked chudacik nema prijem na papieri tak to sudca berie tak ze je to chudacik.

viestta
17. feb 2023

Posli na pána podnikateľa daňovú kontrolu.

ysseba
17. feb 2023

Presne tak, pošli na neho daňovú kontrolu.

tiezjedna
17. feb 2023

Ak si s tým nedokáže tvoj právnik poradiť, tak ho vyhoď, stojí za exkrement.

deti95060810
17. feb 2023

@viestta niekedy ani tá daňová kontrola nepomôže...

deti95060810
17. feb 2023

no len nezúfaj.... niečo podobné som zažívala. Pozrela si katastrálny portál?
Inak sudcovia dobre poznajú takýchto "nemajetných podnikateľov" ....

autor
17. feb 2023

@deti95060810 ano ale zial u nas je bezne asi davat "chudacikom" 30 eurove vyzivne :( nema ani socialne siete jeho firma je v strate auto ma "pozicane" proste podvodnik prvej triedy. Danova kontrola tiez nic nezistila

janne318
17. feb 2023

Nie, nie je bežné dávať takýmto "chudáčikom" 30 eurové výživné. Výživné sa neurčuje len podľa daňového priznania, ale podľa možností a schopností rodiča. Taktiež dieťa má právo podieľať sa na životnej úrovni rodiča. Toto sú veci, pre ktoré sa ľudia dávajú na súdoch zastupovať advokátom. Lebo sama to neustojíš.

oriesocek
17. feb 2023

Predloz pár fotiek na súde, že zatajuje príjmy... Určite má plno kamarátov, ktorí mu platia dovolenky a nie svojej rodine. Tomu nikto neuverí....

lilitela
17. feb 2023

@oriesocek veru, castokrat takyto podnikatelia pisu majetky na tetky, mamky, babky, bratov, sestry... a tie na to kde zobrali?

autor
17. feb 2023

@oriesocek ale ja nemam odkial mat fotky on zakazal vsetkym postovat o nom fotky a ani on nezverejnuje nic, uz v zufalstve rozmyslam najat sukromneho detektiva :/ ani advokat nema s cim pracovat, vsetky papiere "ciste" a samozrejme svedkovia z jeho okolia ho nezradia

oriesocek
17. feb 2023

No, tak to dúfam, že sa ti podarí niečo zohnať... Ale takí sú najhorší.... Zase neviem, či ako výpoveď nebude stačiť to, že vysvetlis, ako funguje.... Nech sa aspoň sudca zamyslí...a pošli mu naozaj danovakov, atď...

autor
17. feb 2023

@oriesocek nie nestacilo, mame za sebou 4 pojednavania a este sme neskoncili lebo to je slovo proti slovu

oriesocek
17. feb 2023

Takto, byť na mieste sudcov skonstatujem, že pokiaľ nemá peniaze na výživné, keďže si vyvaluje zadok doma, tak aspoň bude mať dôvod sa zamestnať a naparila mu minimálne 300 eur. .. ja by som sa s tým nemaznala...

kate211
17. feb 2023

A tebe nevadilo, ze takto zil aj v manzelstve? Ziadne majetky, firma stratova, na nejakom papieri minimalka? Alebo tie majetky daroval po rozvode? Vsak ak ich daroval po rozvode, to sama dokazes, nepotrebujes ani pravnika. Ak si ty takymto stylom pri nom zila x rokov, tak co cakas po rozvode? Tebe to vtedy nevadilo, nechces teraz niest zodpovednost?

xsandrax
17. feb 2023

Výživné 30€ sudca určite neurčí v tejto dobe... 🤷‍♀️ ak nevykazuje žiadny alebo malý príjem, sudca si pozrie pracovné ponuky podľa jeho vzdelania a z takého platu mu vypočíta výživné, toto je napríklad jedna z možností

janne318
18. feb 2023

Presne ako píše @xsandrax - ak nevykazuje príjem, vychádza sa z toho, kde je schopný pracovať vzhľadom na svoje vzdelanie, zdravotný stav, vek a pod. Ak podniká - aké hospodárske výsledky dosahujú firmy s obdobným predmetom činnosti. Takéto argumenty keď nevie tvoj právnik použiť, čo tu vedia aj mamičky na koníkovi, stojí za úvahu, či ho nevymeniš.

janne318
18. feb 2023

Menší výlev: môžu sa hanbiť "otcovia", ktorí nie sú ochotni svoje vlastné dieťa aspoň živiť, keď už nie vychovávať! Pričom samy žijú bohémskym životom! Je to vizitka ich totálnej prízemnosti, primitívnosti a totálneho morálneho dna! A na tom takíto muži v mojich očiach ostanú, ak keď si sadnú do Lamborghini a oblečú pozlátený Gucci oblek! 🤮🤮🤮

gertrudaosem
18. feb 2023

A ako inak to má sudca brat keď nemá dôkazy? Berie a pracuje s tým čo má. Bohužiaľ. On si nemôže len tak bez ničoho niečo rozbiť a rozhodovať. Je to nespravodlivé ale skôr tvoj muž za to môže ako štát. Môj muž tiež klamal na súde o plate a pod.