Ahojte,zahliadla som niekde že existuje garážový výpredaj.No neviem ako to presne funguje.Ma niekto skúsenosti s týmto?Či treba sa zaregistrovať dopredu alebo ako to funguje?Vôbec neviem.Mam pár veci na predaj oblečenia aj hračky po deťoch a rada by som sa toho zbavila.Len mi to zaberá miesto doma.
Funguje to presne tak, ako to znie - vyložís všetky veci "z garáže", dáš tam tabuľu, ze je to na predaj a už len čakáš, kto príde a co si vyberie
A to nie je na "Slovensku" trestné? 😁Keďže nemám povolenie a ani kašu? 😁😁😁😂
Tak ako píšeš napíšes na FB do dedinskej skupiny aspoň pár dní dopredu čo predávas, fotky a ideš na to🙂
@derdia nie
Ako tu pisu, zverejnit na lokalnom FB, najlepsie aj aspon "hromadnych" fotiek par... a napisat odkedy dokedy si mozu prist zobrat. Rovnako to tak vies aj predat na FB, nafotis zavesis na net aj s cenou a pridu si zobrat.
Nič ti netreba pokiaľ to nerobiš každý deň ale len dajme tomu 2 krát do mesiaca.Predáš a máš hotove peniaze ak by si mala obchod musiš mať živnosť pokiaľ máš tak že 2 krát do mesiaca to nie je nič.
@alickapusinka ani keby kazdy den predala nieco zo svojich veci doma, nic jej netreba... predava haraburdy, pouzite, bazar atd... keby mala pred garazou veci vylozene pol roka a zastavi sa tam niekto hocikedy, tak to vobec neznamena ze si ma zivnost alebo nieco kvoli tomu vybavit
Rovnako by nemohli zeny na bazarok, MK, vinted a pod predavat "pouzite" veci.
Podnikanie ma trochu inu definiciu.
Tak asi s tým nemáte skúsenosti.Ja som zahliadla že v meste by malo byť ten garážový výpredaj na námestí či kde,tam sa dá dôjsť na aute a každý sa vyloží pred svoje auto na deku veci čo chce predávať.Nie pred domom.
Garazovy výpredaj býva pred rodinným domom ty si čítala o nejakej burze, blsaku veď každý to nazve ako chce kde bude viac predajcov.Takto z auta fungujú burzy v Rakúsku.Hlavne si zistí či sa platí za miesto, auto, stolík...
@luccija Bolo písané že garážový výpredaj v našom meste a áno bola tam aj ilustračná foto kde bolo veľa predajcov.Len ozaj musím zistiť či sa za to platí za miesto ako píšeš.Pred svojim domom by som nepredavala nič,ale na takom mieste kde bude predávať viac ľudí by som skúsila.
@simca06022011 ak by to robila každý deň tak by ju mohol niekto nahlasiť či jaj prepáč neprajnici neexistuju. Takže pár dni v mesiaci áno ale nie každý deň nikdy nevieš že kto ju záhlasi.
Autorka ja na take burzy chodím príde vždy veľa ľudi predavať bola som viac krát aj v mesiaci a vždy som aj dsť predala.Najlepšie je tak pred Vianocami čo ľudia kade čo zhaňaju.Určite chod za stôl niekedy platím niekedy nie.Pokiaľ som nemala stôl vždy som platila.Teraz mám svoje stoly ak ide tak beriem si stoly skladacie zo sebou.
V akom meste? U nás v Nitre býva. Prídeš s autom, vyložíš z kufra a predávaš. Perfektná akcia, chodievame s deťmi.
V Nitre je takyto garazovy vypredaj aj sa to tak vola. Zidu sa na jednom mieste a predavaju. Podrobnosti neviem. Skus oslovit nejakeho ucastnika predaja.
Spýtaj sa na obecnom/mestskom úrade ohľadne poplatku za miesto. Niekde majú fixne daný, inde je v dobrovoľnej výške. Deky, stolčeky, štendre si obvykle predajcovia privezú vlastné. Napr. v Nitre na Fatranskej sa netreba ani registrovať, prídeš, odparkuješ, vyložíš tovar a predávaš (poplatok za predajné miesto býva v dobrovoľnej sume).
Najbližšie bude v sobotu. Ráno prídeš, ideálne pred deviatou, my chodíme okolo pol ôsmej - ôsmej, ukážu ti miesto, zaparkuješ, vyložíš a hotovo. Je to na Chrenovej pri Fatranskej škole, teraz sú tam kolotoče. Okolo obedu to obehne pani s kasičkou, dáš dobrovoľný prispevok a hotovo. Žiadne komplikované vybavovačky. Na FB he aj skupina Garážový výpredaj Nitra
Býva to na priestranstve pri ZŠ Fatranská za Poliklinikou Chrenová (ak si bola niekedy v Nitre na Agrokomplexe, tak sa nestratíš - hoď do Google máp a nájdeš to). Čo sa týka termínu, skús sa informovať v turistickom informačnom centre v Nitre - tel. č. určite vygoogliš.
@alickapusinka nahlasovať ju môžu. Bazarovy predaj veci nie je zakázaný. To nemá nič s neprajníkmi
Toto co myslíš sa inak často volá aj inak... susedská burza, blšak a podobne... tak môžeš skúsiť pohľadať.
Garážový vypredaj nitra
Zaparkujes vyložis a predávaš. Poplatok je dobrovolny
Vyložíš pred dom, dáš veľkú ceduľu na predaj a predávaš, keď pôjde niekto okolo.