Existuje denný lístok na vlak?

adalmba
1. mar 2023

Ahojte, prosím má niekto skúsenosť, či existuje niečo, ako denný lístok na vlak. Teda že zaplatím napr. 25€ a cestujem vlakom po Slovensku 24h. Samozrejme že sa spýtam na vlakovej stanici. Na internete mi nič nenašlo. Len ma to zaujíma. Ďakujem 🙂

marci77
1. mar 2023

neviem o tom, ze by sme na Slovensku nieco take mali

ale v Nemecku to bolo super, napr. ten Schones Wochenende ticket ......a dalo sa cestovat cely vikend za par eur
alebo teraz nedavno sme boli v Prahe, deti do 15rokov uplne zadarmo a dal sa kupit bud 1dnovy alebo 3dnovy listok na MHD v Prahe pre dospelych.....a naozaj velmi vela ludi vyuzivalo MHD, metro bolo v niektorych casoch uplne plne, a chodilo casto

kvetinka75
1. mar 2023

myslím že nie. Kúpiš si konkrétny lístok z miesta A do miesta B

20erika07
1. mar 2023

Nie, u nas take neexistuje.

hruska91
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hruska91
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
adalmba
autor
1. mar 2023

@kvetinka75 áno len ja potrebujem ísť do 2 miest, a tam sa 4x prestupuje. A samozrejme 4x naspäť

poopsie
1. mar 2023

@adalmba ale veď na to ti stačí jeden lístok, nemusíš ich mať 8

viestta
1. mar 2023

@adalmba kupis si listok z mesta A do mesta B, jeden. Jedine nulove listky musis kupovat na kazdy konkretny vlak jeden. A vsetky listky kupis v pokladni na prvej stanici, nemusis pri kazdom prestupe kupovat listok.

vevesh
1. mar 2023

@adalmba existuje medzinarodny europsky- neoplati sa na sk. Ako bolo spomenuta trasa A do B so spiatocnym, vsetko na jednom listku..

adalmba
autor
1. mar 2023

@poopsie presne to som mala na mysli. Len som sa nevedela vykoktat 🙂 ďakujem Viem že najdrahšie sú prvé kilometre, preto by som nerada platila zbytočne viac x.

kvetinka75
1. mar 2023

@adalmba kúpiš 1 z bodu A do bodu B a prestupuješ - za prestupy už neplatíš

ivka225
1. mar 2023

@adalmba Len dodam, ze ak si listok kupis na stranke ZSSK, mas to este lacnejsie ako v pokladni. A zrejme sa da kupit aj spiatocny, takze jedno posedenie pri pocitaci a mas celu cestu vybavenu.

niekto2hy
1. mar 2023

@adalmba Pokial mas CSOB,tak listok kupis priamo v mobilnej aplikacii,ked platobny terminal ma CSOB.

kornelies
1. mar 2023

@ivka225 Mozes uviest konkretny priklad?

ivka225
1. mar 2023

@kornelies Napriklad Vranov nad Toplou - Skalite-Serafinov a spat. To je priklad spiatocneho listka.

basska_b
1. mar 2023

Na Slovensku to neni, cena sa odvija od prejdenych kilometrov. Bez ohladu na prestupy, ked si kupis listok zo zaciatocnej do koncovej stanice, rata sa ti celkovy pocet km

kornelies
2. mar 2023

@ivka225 Som prekvapena, pretoze cena cestovneho (ZSR) v online shope ci na stanici je rovnaka. To cestujem uz roky rokuce.

maribell
2. mar 2023

@kornelies ivka asi myslí tých 0,50€, ktoré sa mali platiť za lístok kúpený na staniciach navyše. Hovorilo sa o tom, ale neviem či to zaviedli.
@ivka225

viestta
2. mar 2023

@maribell nie, este to nie je zavedena, stratilo sa to niekde v inych udalostiech. Ani nebolo povedane odkedy to platit bude, ak vobec bude

ivka225
2. mar 2023

@maribell Ano, to som mala na mysli, nazdavala som sa, ze to plati od 1. marca. Tak snad az neskor.