Existuje chémia medzi ľuďmi?

vikinka128
3. jan 2022

Veľmi ma zaujímajú vaše odpovede na tuto otázku. Teórie sa líšia, niekto tvrdí, že chémia sa dá budovať a niekto, že tak ako ju niektoré páry majú, tak medzi niektorými nie je ani nebude. Aké sú vaše skúsenosti?

dazdovka
3. jan 2022

@vikinka128 existuje a nielen medzi partnermi a je to možno viac fyzika.

katkamatka7
3. jan 2022

@vikinka128 Áno, existuje. Ak rozumieš chémii, vieš, ktorý prvok ako reaguje s iným prvkom, ktoré zlúčeniny spolu reagujú pomocou inhibítorov a ktoré prvky sú vzácne a nevytvárajú chemické väzby. Chémia vysvetľuje podmienky vzniku väzieb, rozlišuje ich druhy. Objasňuje vzájomné pôsobenie teploty a termodynamické javy.

janulka1802
3. jan 2022

Hm baby, riadne odborne ste to dali a ja teraz neviem, keď sa mi páči sexy kolega a aj ja jemu, je to chémia alebo fyzika???😁

katkamatka7
3. jan 2022

@janulka1802 Všetko so všetkým súvisí.

dazdovka
3. jan 2022

@janulka1802 záleží či už prebehla vymena tekutín, alebo zatiaľ len cítiš v jeho prítomnosti vibrácie (že sa viete vzajomne naladiť na frekvencie)

panelacikova
3. jan 2022

@janulka1802 to, že sa "páčite" navzájom, je jedna vec. iná vec je to, či budete stále po sebe bažiť, takmer nepretržite, budete si voňať hoci aj spotení, budete sa chcieť stále navzájom k sebe tisnúť a cítiť toho druhého.... toto je chémia 😀 mne sa páči Winnetou, ale spať by som s ním nechcela 😀

katkamatka7
3. jan 2022

Ku tej fyzike: s dívkou je to jak s cívkou. Nejdřív napětí, a pak proud.

vikinka128
autor
3. jan 2022

@dazdovka
@panelacikova
@katkamatka7 a dá sa táto chémia aj vybudovať alebo ak nie je, tak ani nebude ..?

panelacikova
3. jan 2022

@vikinka128 nie. buď je alebo nie je.

mamina0078
3. jan 2022

Ano existuje a ta teoria je aj potvrdena. Ak je clovek zamilovany = je "chemia" medzi nim a druhou osobou v mozgu zacnu prebiehat chemicke reakcie a telo zacne vylucovat noradrenalin, serotonin a dopamin, co sa nedeje pri kazdom stretnuti 2 osob len pri zamilovanych preto sa tomu laicky hovori, ze je medzi nimi chemia. A ci sa to da budovat to neviem, asi skor nie mozno len na baze lepsieho kamaratstva ale zamilovanosti (chemie) nie.

katkamatka7
3. jan 2022

@vikinka128 Vzácne prvky nereagujú s inými prvkami, pretože majú vytvorené elektrónové páry aj na poslednom väzbovom orbitáli. Nepýtajú a neponúkajú, sami sebe vystačia. V experimentálnych podmienkach ich síce možno dostať do excitovaného stavu, ale vo voľnej prírode to nie je úplne bežné.
Pravdepodobnosť, že si vzácnym prvkom, je aká?

elizabet173
3. jan 2022

@vikinka128 nie, ak nie je, ani nebude. Keď je, tak to cítiš pekelne 😉

katkamatka7
3. jan 2022

@vikinka128 Niektoré zlúčeniny spolu nereagujú. Ale, keď majú vhodné podmienky a to: teplota, čas, inhibítor=urýchľovač, tak spolu zareagujú.
Takže, aj pokiaľ najprv medzi ľuďmi necítiť, že sa čosi deje, za pôsobenia vhodných podmienok sa udiať môže. A to cítiš, vieš, nepochybuješ, ako sa píše vyššie.

lindous
3. jan 2022

Určite áno, za pocitom zamilovanosti sú biochemické pochody v mozgu - túžbu riadia pohlavné hormóny, príťažlivosť dopamín, serotonín a noradrenalín, náklonosť serotonín a vazorpesín ... veľmi zjednodušene povedné, samozrejme, že sa to všetko prekrýva a je zložitejšie ... ale to neznamená, že na láske netreba pracovať, práve naopak, rovnako ako pri drogách, aj pri láske si telo na svoju dávku zvykne a vzťah a aj vášeň treba budovať ... no na počiatku podľa mňa musí byť nejaká tá iskrička a z vlastnej skúsenosti to nemusí byť na prvý pohľad - s priateľom sme sa najskôr 2 roky ako spolužiaci len obchádzali a zrazu to prišlo 😅

savanna
3. jan 2022

Ja neverim, ze chemia sa da budovat - podla mna je od zaciatku alebo nie je vobec. Da sa vybudovat citove puto, naviazanost, ale to je uplne nezavisle od chemie.

ivik4
3. jan 2022

Samozrejme. . Bud je alebo nieje

janka_23
3. jan 2022

@vikinka128 áno existuje. S jedným to mam tak už roky. Takú chémiu ani jeden z nás ešte nezažil, napriek tomu nevieme byť spolu ale ani bez seba. Raz za čas na seba v živote narazíme, je to búrlivé a znovu ideme od seba aby sme sa po čase znovu stretli. Trvá to už veľmi veľa rokov a neviem ci to niekedy skončí. A nie, nedá sa to vybudovať, nedá sa o to snažiť, bud to je alebo to nie je

retatka
3. jan 2022

@janka_23 A to sa stále rozchádzate a schádzate?Máte i deti?

janulka1802
3. jan 2022

@dazdovka hm, výmena tekutín prebehla a aj v budúcnosti akurát tak v mojich snoch😁Som šťastne vydatá, ale proste sú veci, ktoré ovplyvniť nedokáže aj zadaný človek. Keď Ti búši srdce, cítiš, že horíš... Dovtedy som to nepoznala.

janka_23
3. jan 2022

@retatka nie, ani jeden z nás nemá deti. Dokonca každý z nás mal nejaké vzťahy. Raz za čas sa ozve, stretneme sa a aj keď k ničomu nedôjde cítime aké je to medzi nami intenzívne. Sú chvíle keď aj chceme niečo riešiť ale obidvaja vieme ze by to nikam neviedlo. Veľmi ťažko sa to vysvetľuje, je to taka telenovela 😂 a prežila som to aj teraz, trvalo to asi týždeň. Intenzívne správy, telefonáty. Dnes som to ukončila, ale viem ze po pár mesiacoch sa to zopakuje. Vzdy si hovorím ze nabudúce už nebudem reagovať, ale nedá sa.

janulka1802
3. jan 2022

@panelacikova verím, že by mi voňal😁aj spotený, ale je x chlapov, ktorých by som nezniesla ani vysprchovaných, vyvoňaných... a pritom nemusia byť škaredí, ale proste nič tam není. Zažila som to kedysi dávno. Kamarát bol do mňa po uši, ale absolútne ma nepriťahoval. Zato jeho kamarát, stačila jeho prítomnosť a bola som v siedmom nebi.

vikinka128
autor
3. jan 2022

@janka_23 wau.. toto znie zaujímavo

marca12
3. jan 2022

@vikinka128 Myslim,ze sa neda vybudovat. Neviem si predstavit,co by sa muselo udiat. Mozno,ak by mal na sebe parfém,ktory ti vonia a neuvedomujes si jeho tvar,ale ako sa tak da zit?

dazdovka
3. jan 2022

@vikinka128 ja nie som zástankyňou teórie o biochemickej búrke z nejakého človeka, pretože mám oči zastrete biochemickou hmlou, mne sa vyplavuju hormóny šťastia pravidelne ci už z nejakého počinu, zážitku, alebo hudobného precitenia. Ja skôr pociťujem k niektorým ľuďom fyzickú náklonnosť a k iným až takmer odpor. A väčšinou je pre mňa kritériom príťažlivosti ich mozog.

janka_23
4. jan 2022

@vikinka128 áno je, ale je to aj veľmi náročné.

ifava
4. jan 2022

Podla mna chemia je a nejde to len tak nejako vybudovat, je to o tom, ze je alebo nie je, nic viac, nic menej, aspon teda z mojho pohladu.