Nechcem tu rozpútať hadky,skôr nech sa kazdy normálne vyjadri.Existuje podľa vás Boh?Ja sa nad tým niekedy zamýšľam.Ak aj existuje určite to nieje nejaky deduško na oblaciku ako si to predstavuju mnohí kresťania.Lebo keby bol tak by neboli napríklad deti na onkologii.A proste celkovo ludia aj dospeli.Podla mňa existuje len nejaká sila,energia ktorá naše životy určite neriadi.Čo si myslíte vy?
Ja si myslím že niečo je ešte mimo sveta ,ale žeby som nejak verila a modlila sa to nie.
Som agnostik.
Nie, neexistuje. Iba niektori ludia tomu veria,lebo sa potrebuju k niecomu utiekat.
som presvedcena,ze nie..prave aj preto,co spominas v prispevku...ze keby bol niekde nejaky dobry a milostivy,tak nemoze nechat trpiet nevinnych...ale verim na reinkarnaciu
áno verím, ale nie tak ako to popisuje katolícka cirkev
Ja verím, že áno. Ináč by toto tu všetko nemalo zmysel. Prečítaj si knihu Zázraky z neba. Skvelá. Boh má vlastný spôsob ako rieši veci.
@lucka_ke tiež tomu neverím čo učí katolicka cirkev a to som bola krstena
Ľudia si počas svojej existencie vymysleli cca 3000 rôznych bohov. Kresťan neverí v 2999 z nich... Ateista neverí len v o jedného viac...
@macik166 preco by to tu nemalo zmysel? Respektive, preco by vsetko malo mat nejaky zmysel? Clovek zije cca 80 rokov. Zazije dobre,aj zle. Vymysli,zlepsi,posunie,potesi, ublizi, zlepsi, vymysli.....Pozri kam sa ludstvo dostalo za par tisic rokov. Ako napreduje. Ma to zmysel. Aj bez vymyslenych postaviciek.
@stanulienkat ďakujem za tvoj názor. No nič, ja tu od toho veľa neočakávam.
Určite existuje ešte niečo, a smrťou zicot nekončí.
Cirkev je združenie ludí a veľa čo tvrdí su tiež len produkty starých názorov ľudí a poväčšine s nimi nesúhlasím. Ale každé náboženstvo vo všeobecnosti hlása lásku a pochopenie a to je myslim dobre, pomáha ludom zvládnuť ťažké chvíle a navigovať sa v živote. Ja osobne verím v Boha, je to prirodzené pre ľudí veriť v niečo. Dôkazy nemáš ani za ani proti ale s dôkazmi by to zase nebola viera.
@stanulienkat ano ale ten vesmír,svet nevznikol z ničoho,to nedáva logiku.Nejaka sila musí existovať
Big bang. Vedci vysvetlili uz davno. V Cerne to skumaju uz roky.
Tu sa mi naskytuje potom ďalšia otázka.Preco veľa neveriacich žien je proti potratom?Veď je to len nejaky zhluk buniek žiadna vražda
Tvoja otázka postrada akúkoľvek logiku. Co ma viera spoločne s potratom? Hoci, čo sa čudujem, ta prvá otázka ju nemala tiež. Nikto nevie, či existuje boh, maximálne tomu veri alebo neverí.
@stanulienkat Big bang je stále len hypotéza.Ani vedci sa nevedia zhodnut či to tak naozaj bolo
Ano BOH existuje.
Viera v Boha sa hlada na kolenach. Ked na Neho volas, aby sa ti zjavil, aby sa ta dotkol, aby si Ho pocitila. Niekedy ho nevidime z vlastnej viny. Ukazuje sa nam, ale my Ho odmietame vidiet. Lebo mame o Nom vlastnu predstavu. Napriklad tu, ze keby existoval, neboli by chore deti. Sme ako zeny, ktore podvadza vlastny manzel, vidia indicie, ale nechcu si to pripustit. Lebo ked si ho brali, bol iny. Sluboval vecnu lasku im, nie tym druhym. A tak sa snazia zatvarat oci. Aby sa im nezrutil svet. Ten ich vysnely. Ludom sa casto zruti ich vlastny svet, ked prijmu Boha. Ruca im ich predstavy. Zrazu citia, ze musia zit inak. Vyrusi to. Ale ked pocujes tie svedectva, ako sa citili potom slobodni a ake ohromne (pozitivne) zmeny im to prinieslo do zivota, tak vies, ze su stastni, ze sa im to stalo. Ze Boha nasli. Len treba chciet, odovzdat sa... Ked ti je predstava Boha - Otca vzdialena, oslov Jezisa. Zil nas ludsky zivot, je nam prirodzene blizsi. Neboj sa toho. 😉
@maja22 krasne si to napisala moje slova.
Popravde. Verim,ze ked niecomu veris,tak to pomaha a plni sa slubene. ;)
@jarmila2010 mne to raz jeden krestan vysvetloval. Mali sme priserne obdobie v rodine,bola som na pokraji sil a tak som nadavala ako moze boh dopustit take utrpenie. Vtedy mi bolo vysvetlene,ale zabudla som. Celkom rozumne to vysvetlil.
Myslim si, ze nieco-niekto existuje. No nemyslim si, ze to bude ten ktory je vo filme a na plagatoch. Nesedi mi, preco prave MY (slovaci) mame take stastie, a zvysok (cela azia a spol) pojdu do pekiel lebo sa narodili tam, kde nie je "nase jedine prave" nabozenstvo.
Tie postavicky v pocitacovych hrach vedia, ze existuju ich programatori ?
Mna by zaujimalo, ktori krestania si predstavuju Boha ako deduska na oblaciku. To si snad moze takto predstavovat male dieta, dospely clovek jedine ducha mdleho. Takze autorke doporucujem najskor nieco prestudovat, precitat a potom tu filozofovat😉
nie absolútne a je smutné že sa krestanstvo nepribližilo k terajšiemu svetu, len vybralo hrozienka a taha všetko do stredoveku
Existuje to, čomu veríme