Exekúcia za odpad

meryika
14. jún 2017

Ahojte, rodičia bývajú na dedine v uličke, tak ukrytéj. Už vyše 20 rokov tu nechodí smetiarske auto. Starostovi povedali, že nebudú platiť pokiaľ nebudú smetiari zbierať smetie. Celá ulicka neplatila.Teraz im prišiel list že majú zaplatiť nedoplatok inak to posunu exekúci.Ako sa majú odvolať, keď chcú od nich aby zaplatili za niečo čo im poskytnete nebolo.?

nikolieta9
14. jún 2017

To sa za tu dobu nikto nestazoval, ze sa m nevynasaju smeti? Kam ich potom davali? Podla mna to len nejako si peticke spisat, ze sa smeti nevynasali aziadat teda o to, aby im bol ten dlh odpusteny. Neviem inak ako, no isto bude prislusny urad ziadat nejaky dokaz, ze sa smeti ozaj nevynasali.

bergsta
14. jún 2017

@meryika To asi nebude poplatok spolocnosti, ktora zbera odpad, ale miestny poplatok obci. Cize s odvozom komunalneho odpadu - "vyprazdnovanie kontajnerov" to nesuvisi. A kam, prosim Ta, davala cela ulica odpad?

alex49
14. jún 2017

celá ulica neprodukovala odpad a žili zo vzduchu? videla som jednu reportáž, ked mala rodina iba jeden zaváraninový pohár odpadu za mesiac, ale pochybujem, že tvoji rodiča kompostovali, kupovali iba bezobalové výrobky a šaty mali z druhej ruky

meryika
autor
14. jún 2017

@nikolieta9 stále sa niekto sťažoval, starosta otom dobrevv

bergsta
14. jún 2017

Na aky zakon sa v liste obec odvolava?

https://www.slovensko.sk/sk/zivotne-situacie/zi...

meryika
autor
14. jún 2017

@bergsta obec ziada peniaze. Na ulici sú iba 5 domov. Neviem kde dali ostatný ale rodičia keď išli do mesta na nákup tak odniesli do mesta 17km vzdialeného do kontajnera.

meryika
autor
14. jún 2017

@alex49 samozrejme že nežili zo vzduchu. Odpad odvazali na svoje náklady do mesta do popelnic. Neviem ako to robili susedia možno to palili, keďže žijú na dedine nie v meste.Ide o tu nespravodlivosť, starosta vedel že tu nechodia zbierať odpad a aj jeho úradníčka. Pri každej príležitosti sa mu to povedalo a teraz nám za nič pošle faktúru od roku 2010-2016

bergsta
14. jún 2017

Myslim si stale, ze sa tu pletu 2 veci- odvoz odpadu a miestny poplatok za odpad. Rodicia odmietaju platit spatne za odvoz odpadu, ktory sa nerealizoval (teda nemali pridelenu zbernu nadobu). Ale ten nedoplatok je iny poplatok, podla vsetkeho podla zakona, na ktory je odkaz v prispevku vyssie. Skontrolujte si obsah listu, musi tam byt presne uvedeny zakon alebo nariadenie, na zaklade coho vystavili cenovy vymer.

dominika6
14. jún 2017

@meryika no starosta si chce asi užiť mimoriadne odmeny na dovolenku k moru...lebo to svet nevidel aby smetiari nechodili po dedine 20r. a ľudia vozili smeti v osobnom aute 17km do mesta.treba sa kontaktovať na vašom samosprávnom kraji...
Chod ešte za právnikom a vybav to..

bergsta
14. jún 2017

@dominika6 Preco by ale starosta branil odvozu odpadu z jednej ulice? Ten poplatok by predsa uhradzali obyvatelia.

meryika
autor
14. jún 2017
dominika6
14. jún 2017

@bergsta
platí sa ročne miestny poplatok za komulnálny odpad a drobné stavebné odpady na osobu..a potom už len daň z nehnutelnosti..
starostovi je šum a fuk kde si odpad budeš vyvážať,páliť či uskladnovať..
platiť musia všetci..
ja by som mu to nosila každý týždeň pred dvere 😀

dominika6
14. jún 2017

@meryika hej je to správny doklad...a? treba zaplatiť..alebo nosiť smeti starostovi pred dvere

alex49
14. jún 2017

platíš za to, že produkuješ smeti a oni ich musia nejako spracovať nielen za odvoz odpadu

emka530
14. jún 2017

Podla citovaneho zakona poplatnik je osoba ktora ma v obci trvaly, alebo prechodny pobyt, alebo ktora vlastni nehnutelnost. To znamena ze platit rodicia musia. Spravca dane moze vyrubit poplatok az 5 rokov dozadu. Otazne je, ci chodievali na danu adresu rozhodnutia, ktore rodicia bud prebrali a ignorovali, alebo nepreberali, ale i tak sa povazuju za dorucene.
@meryika pokial to je len vyzva z uradu, stale lepsie ako dopis od exekucie. Je na samotnom primatorovi/starostovi, ci dany nedoplatok odpusti, resp.umozni splatky.