Excel - prepis čísla

xnatalkax
7. nov 2022

Ahojte neviete mi prosím poradiť?
V exceli mám v jednej bunke číslo s lomítkom. 153/87 napr. a. potrebujem to číslo za lomítkom dať do druhej bunky. Mám cca 1000 riadkov a nechce sa mi to ručne prepisovať. Vedela by som to nejako inak spraviť? Ďakujem

savanna
7. nov 2022

Daj si do googla Data-text to columns a najdes postup, zadefinujes, ze chces text oddelit podla lomitka

kaktusik007
7. nov 2022

vedela - ak su tie cisla vsetky v rovnakom formate, t.j. za lomitkom su vzdy napr. 2 cislice - vies to rozdelit hromadne.
ak su niekde tri --- musis toto potom opravit

liljana
7. nov 2022

Bud cez funkcie. Alebo ten stlpec skopirovat do notepadu, ulozit ako csv subor. Zavriet excel, otvorit ten csv a pri importe dat ako delimiter (oddelovaci znak) /. Potom z jedneho stlpca urobi dva. V jednom budu znaky pred / a v druhom za /.

bossik
7. nov 2022

@xnatalkax dá sa to, existuje viacero spôsobov (aj to čo ti tu už spomínali ostatní). Ak sa ti to nepodarí, rád ti s tým obratom pomôžem, napíš mi keď tak správu.

xnatalkax
autor
7. nov 2022

cooo, ďakujem vám ❤️❤️❤️ práve ste mi predĺžili život 😀 no mala by som ist na skolenie 🤣

savanna
7. nov 2022

@xnatalkax nad tym skolenim urcite pouvazuj, konkretny priklad si uz vies vzdy dohladat na nete, ale je dolezite vediet, ze nieco take existuje - na skoleni ziskas vseobecny prehlad a ked natrafis na konkretny priklad, spomenies si, ze nieco podobne si niekde preberala a detaily si uz dohladas.

xnatalkax
autor
7. nov 2022

@savanna a ty si sa naucila na skoleni?

savanna
7. nov 2022

@xnatalkax ciastocne na vysokej skole, ciastocne som absolvovala skolenia, ktore nam poskytol jeden kolega v byvalej praci, ciastocne sama praxou. Nie som ziadny expert ani nemam vobec na taketo veci nijake specialne nadanie. V podstate som na vyske Excel neznasala, az ked som zacal v praxi riesit rozne zadania a videla som, ako velmi si viem ulahcit pracu, tak sa mi to zacalo celkom pacit.