Ahojte boli ste niekto v komisii na eurovolbach?
Ako to prebieha? Je to nejak platené?
Chodím už roky do komisií. Je to platené. Čo ťa zaujíma, že ako to prebieha? Si prihlásená na eurovoľby?
@ibrunova Áno na eurovoľby čakám na termín školenia. Prebieha to ako bežné voľby? V čom sa to odlišuje? 🙂
je to presne to isté ako parlamentné voľby. Čiže najprv sa rátajú len lístky (strany) a potom preferenčné hlasy.
@ibrunova a do kedy ste tam boli?
@kikusik88 takto,sľub komisie a školenie sú dve rôzne veci. U nás na sľub musia prísť všetci, na školenie chodí len predseda, podpredseda a zapisovateľka. Ty si asi na školenie nemala vôbec ísť, bola si podpísať dodatočne ten sĺub. My sme dohodnutí v sobotu ráno o 6.30,ale predtým v piatok si ideme všetko poobede chystať, takže ráno už len zapečatíme urny a to stíhame. Neviem, ako to majú inde,aj či netreba náhodou ísť pomôcť v ten piatok. Ja by som určite kontaktovala úrad, vedia ti dať číslo priamo na zapisovateľku a jej sa opýtať, aby si vedela naisto, alebo ak nič, tak by som šla asi radšej okolo 6.00.
@ibrunova nie, nechystáme. Ale keď prídeme, tak plenty už sú nachystané, my preberáme obálky, volebné lístky, pečatíme urny a tak.
Chodíme na šiestu.
Ja neviem naisto, či fakt tam treba byť dve hodiny pred, len ona nám to stále prízvukuje.
Väčšinou sme traja tí istí a potom cudzí ľudia.
Ale úplne by stačilo prísť na pol siedmu, lebo stále to máme hotové za tých 20-25 minút.
Je to platené ako účasť na každých iných voľbách, hádam si nemyslíš, že tam ľudia celý deň sedia pre dobrotu srdca.