Nenajde sa tu niekto kto pestuje eukalyptus vonku a vedel by mi poradit? Nasadila som pred letom take dva male eukalypty, mali ich v obi. Rozrastli sa teda mega, darilo sa im. Su v takych betonovych kvetinacoch bez dna.
Jeden je v rohu pozemku a jeden pri dome pod stablonom. Problem ma ten v rohu, ktory je vlastne v priestore a nic ho nechrani, zo ziadnej strany. Nestihla som ich schovat pod plachtu ked hlasili velke mrazy a teda ten jeden ma kopu suchych listov a konarikov. Foto dam do komentu. Aj sfialovel. A tak rozmyslam ci s nim mam nieco robit - odstiknut tie suche casti a cakat ci sa vschopi, pripadne pohnojit, alebo pockat kym bude teplejsie a tak nieco robit. Alebo je odpisany na zanik?
Ak mu vymzli korene, tak skončí na kompost, keď korene nevymrzli tak možno sa ešte vzchopi. Takže len cakat
@viestta aha, no tak pockam a uvidim... mne zdochne aj kaktus a v tych kvetinacoch je uz asi 23. pokus o nejaku rastlinu 😂🙄
Majubodtokovy otvor? Ak nie, dávaš tam poriadnu drenáž? V lete sa ten betón rozpadli a upecu sa korene. Ten co ich vymyslel mohol byť dobrý v dizajne, ale o rastlinách a pestovaní vedel trt makový. Ja by som tam zasadila jeho, nech si uzije
@viestta no dala som na spodok kamene ked som ich osadila a dokola nopovu foliu, tak zeminu, kvety specificky na slnecne miesto, ale nezabralo, ale ten eukalyptus tam bol v lete velmi stastny 🤷♀️
A pod tym kvetinacom mas beton? Ci preco to nezasadis rovno do zeme? Z fotky vyzera, ze tam je trava.
Ja som dala rovno do zeme. Ma vyse 2m a musim ho strihat. Prezil uz 2 zimy. Nezakryvam ho , nic s nim nerobim na ximu.
@tinkavvv on bol taky maly, ze ak by siel do zeme pri prvej vysadbe tak ho z toho kvetinaca nevidno. A najprv tam boli kvetinace, potom prisiel euka. Zospodu je zem oddelena vratvou kamenia. Mozno to uz aj prerastlo 🤷♀️
@benit on sa tak opustil po tych jedinych poriadnych mrazoch co tu boli vo Feb. Ten druhy je uplne v pohode 🤷♀️
A len aby bolo jasne, kupit a zasadit to tam bol taky napad: aha maju eukalyptus, zasadim ho do tych kvetinacov, uvidime ci preziju leto, uprimne necakala som, ze to daju... Rozrastli sa mega, ani extra polievat ich netrebalo, akurat sa ten jeden opustil a neviem co s nim, ci zacat zachranivaciu akciu, ak vobec nejaka je, ale pockat ci sa spamata sam.
kde by som ho kupila? 🤔😁
@majcinka212 v Obi mali minuly rok po jarnych kvetoch. A aj cez leto ich predavali. Cakam ci budu aj tento rok.