Ahojte, ako aj nadpis vraví, som zvedavá, ako to riešite vy, ak si objednáte jedlo cez appku, kde sa dá vopred zaplatiť za jedlo. Dávate donáške sprepitné? Koľko cca? Nemám problém dať sprepitné v reštaurácii, viem že podporím reštauráciu, alebo ak nie reštauráciu tak konkrétnu obsluhu, ktorá má obslúži a som s ňou spokojná... ale pri donáške to vnímam ináč, skoro vždy mám pocit, že šofér mi jedlo len dovezie a podá cez okno auta, pričom mám pocit že mám asi 20 sekúnd od prijatia hovoru, kde oznámi že prišiel, k prevzatiu jedla, takže peňaženka, prehľadávanie mincí, ostáva mimo hry. Alebo to vnímam zle? Ako to robíte vy? Vďaka
nie nedavam sprepitne, jednak sa za donasku vacsinou plati a my objednavame obed aj 4x do tyzdna a uprimne si to ani neviem predstavit, mu tam tu mincu pchat, je ine to zaokruhlit v restauracii
Dobrá otázka, ja nenechávam nič, ale tiež ma napadlo, či niečo nečakajú náhodou? Ked im da každý, potom sa to berie ako samozrejmosť, ale aj donáške potravín by sa potom niečo malo dávať, minule nam 9 tašiek vytiahol na poschodie a bol velmi ochotny, takže otazka Byť či nebyť? Dať či nedať?
@pribinak no, ale koľko? Objednáš si kebab za 5 eur a sprepitné euro je dosť potom
@konra6 väčšinou platím za donášku jedla kartou vopred, plus tam býva suma aj za dovoz a jedlo cez wolt a podobné appky býva drahšie aby naozaj mal každý z toho niečo, takže nenechávam.
Ale zvyknem objednávať pizzu priamo z pizzerky kde majú vlastný rozvoz a ešte aj zdarma, tak tam zas zvyknem nechať aspoň to 1€.
tieto sprepitne by sa mali nakomplet zrusit uplne vsade, debilny napad... preco casnici ano a lekari nie? ci tam spokojne nie ste? napriklad (zase nech sa tu nejaka premotivovana nefixuje len na tych lekarov, treba citat cely text)
@zuzanka.zuzu ale lekari beru ine palky v obalke a nie €1 😉
@karolinakr ja keď objednávam tak určite nie objednávka za 5 EUR, to sa neoplati. Sme 3 členovi rodiny a často tu mam neter, sestru a švagra. Takze aspoň za 20-25 - 30 EUR a kľudne dám 2 ecka
@srferreira ale no, naco to hnat takto do extremu.... po prve - toto je trestny cin pre obidve strany a po druhe - lekari boli len PRIKLAD (este dobre ze som to tam uviedla)
@konra6 ak je donaska mila posranduje preco nie? Napr zaokruhli cenu nahor…14,20€=15€…ale ak je to nejaky dilinko ktory ma nervy uz len zato ze existuje nedam nic, bez hanby ;)
@zuzanka.zuzu ano je to trestne, zial na Slovensku velmi popularne.
Nedavam za ziadnu donasku sprepitne, naschval platim vopred. Ani mne nikto v praci nedava tringelt, nevidim dovod niekomu platit za to, ze si robi svoju pracu 😉
@srferreira hovoris z vlastnej skusenosti? davas uplatky? vies o niekom kto berie uplatky? lebo ja nie... a ani si ho NIKDY NIKTO odomna nevypytal ! nenavidim zovseobecnovanie 🙄 odpovedz na moje otazky a potom mozeme pokracovat o davani a brani uplatkov. inak je to len tliachanie (ako by povedala nasa prezidentka)
@zuzanka.zuzu nedavam, neberiem, a vedela by som povedat dost vela prikladov! Si sa tu rozjasila akokeby som teba obvinila. Klud a peace ✌️
@srferreira vobec nie som rozjasena, ani vo vzdialenej rodine nemame ziadneho lekara, takze v blizkej uz vobec nie a ja uz duplom nie som lekarka. ale fakt to nenavidim! a mne nemusis nic menovat, treba zbehnut na policiu, tam si ta radi vypocuju a dokonca aj spisu co povies 😉 inak je to (opakujem sa) tliachanie a v podstate nepodlozene ohovaranie z druhej-tretej-stvrtej ruky
V reštike nechám vždy, keď som spokojná s obsluhou. Nechávam aj šoférom z donášky, ale len centy, ktoré zaokrúhlim. U nás sa nedá platiť za jedlo vopred a šofér ho len privezie. Tringelt si zaslúži ten, čo jedlo pripravoval. Priatel robil napriklad v hotely Kempinski a tam tringelty davali do jednej pokladničky a delili si aj s kucharmi keďže aj oni mohli za spokojnosť zákazníka.
My to doma riesime podla rychlosti dorucenia. Ak zvykne byt jedlo do hodiny ( resp. Casu, ktory uvadzaju), nemam problem. Ak pride po hodine a pol, jedlo je studene/ sparene, nevidim dovod.
Velkost tringeltu zavisi od objednavky ( 50 c za mna, euro za bezny obed/ pizzu pre mna a muza, 2 e za lepsiu veceru)
Minule bol pekny rozhovor s majitelom burgrarne, kde vysvetlil, ze ak na donasku pouzival Wolt alebo Bolt Food a podobne sluzby, tak on ako vyrobca jedla na tom takmer nic nezarobi. Z kazdej objednavky je provizia tymto donaskam, soklo ma aka vysoka - 30%! Plus si ta donaska uctuje dopravu. Povedal, ze vlastni rozvazaci sa mu neoplatia, pretoze by ich vytazil iba cez obed, kde je kazdy navyknuty objednat a dostat rychlo, cize by tych rozvazacov musel mat vela a potom uz by nebolo objednavok tolko a nevedel by ich vytazit. Velmi pekny rozhovor o tom, ako sa prisposobili pandemii. V podstate z neho vyslo, ze ak chcete skutocne podporit vyrobcov jedal a nie dopravne sluzby, tak najlepsie ak si zajednate jedlo a dojdete si ho sami vyzdvihnut cez okienkovy predaj. Da sa najst na youtube Dennika N ten rozhovor
https://www.youtube.com/watch?v=Nd8JiKjanO4... cize je to asi otazka o tom, koho tym sprepitnym vlastne chces podporit - dopravcu alebo restiku.
Dávala som sprepitné, keď priniesli jedlo k dverám... Keď si idem ja k autu preto, tak nie 👍
ja nechavam euro ked je to len jedlo pre mna, ak by bola objednavka vacsia, tak viac...