Kedysi to tak bolo, čakalo sa na meškajúci rýchlik aj 30min v osobakoch na odchod vlaku. Ako to funguje teraz prosím? Ak sa jedná o pár minút/rozhranie príchodu meškajúce ho rýchlika?
ako kde...
Z mojej skúsenosti sa čakajú. Hlavne ak ďalší prípojný osobák ide až o hodinu alebo neskôr.
Moji rodicia isli minuly mesiac z osobneho na rychlik, delilo ich 5 minut aby stihli. Tak asi, ako kde cakaju spoje 🙂
Co ja viem, tak sa caka len na IC, nie na rychlik. Ale mozno sa veci pomenili.
Z BA keď mešká rýchlik tak Os v Žiline čaká ale zas keď mešká z BA tak vo Zvolene Os nečaká 🤷♀️
Ako kde, ak je stanica malá a Os musí uvolniť miesto tak nečaká viac ako pár minút.
Len tie, ktoré sú naozaj prípoj. Ale tiež závisí, ako dlho by sa čakalo a kedy potom ide ďalší. A hlavne je to nakoniec aj tak na výpravcovi.
Na orave, v kralovanoch caka osobak rychlik aj polhofinu a viac ak meska
Ale opacne, ze rychlik caka oravku uz nie
Pred pár rokmi, keď pomeškal rýchlik LM- Vrútky, tak osobák z Vrútok do ZV, väčšinou čakal podľa dĺžky meškania, a ešte sa zvykol chodiť nahmatkovo pýtať sprievodca, kto ide na ten osobak. Ak išiel väčší počet ludi počkal, ak nie. Tak človek mal smolu
Nikdy nevie, vzdy sa dotazuj u sprievodcu ci pocka pripoj... niekedy ak nas bolo viac cakal, niekedy nie a vysral sa sprievodca na to, da sa este aj cez tel. Cislo zeleznic co to zistit a vybavit... ale niekedy odbiju ak to nie je posledny vlak (ktory vraj vzdy caka) tak ze nebudu zbytocne meskat dalsi vlak...
Naposledy som sla LM- PP a PP-LM, pripoj v PP necakal, a dokopy mali vlaky nieco cez 80minut meskanie... co "potesilo"
zvyknu cakat pri meskani okolo 10 min, dlhsie ani nie … svokor vdaka tomu min tyzden nestihol dva vlaky
Išli sme medzinárodným rýchlikom do bratislavy.tam sme potrebovali prestúpiť na rýchlik do Košíc. Ten rýchlik išiel na sekundu presne a všetci ktorí boli v medzinárodnom rýchliku pripojny rýchlik zmeškali.dalsi šiel o vyše hodinu.takze tak sa čaká 😅😅
.
Áno, pravidlo je, že prípojný Os čaká na rýchlik alebo aj rýchlik na Os. Avšak konkrétne je to už veľmi rozdielne a záleží od mnohých faktorov. Ak ide naozaj napr. o meškanie 5 min, na 99 % prípoj čaká. Každá situácia však môže byť iná. Neviem, či vieš aj nejako špecifikovať stanicu, vlaky, čas a pod.