Poprosila by som vás o radu. Dcérka ma dvakrát prstom nechtiac pichla do oka. Bola som na pohotovosti a povedali, že mám erosiu očnej rohovky. Žiaľ v noci ma to bolieva a vracia sa mi to maj cez deň. Neviete čo pomôže?
Ďakujem, za rady.Doma mám celaskon 500 mg tak som ho do seba šupla. Musím ten Cvit bez umelých prísad kúpiť.
feriva a to ti nic nedali nato? mna maly pred vyse rokom tiez poskriabal na rohovku a mne v nemocnici povedali,ze dobre ze som prisla na pohotovst, lebo same by sa mi to nikdy nezahojilo a mohla by sa mi tam dokonca aj zaniest nakaza a mohla by sposobit aj zavaznejsie veci, Dali mi nejaku masticku, ktoru som si mala davat do oka po hodine a druhy den tusim uz len 4x a potom uz len 2x , za 3 dni to bolo celkom pekne zahojene, nebolelo,a ni nic, ale jazvicka bola na rohovke viditelna este tusim o tyzden na to, ked som bola na kontrole. Na tej pohotovosti ti na to nic nedali? 😕
servis558
Dobrý deň, naväzujem na posledný príspevok na eroziu očnej rohovky. Mne sa stal úraz oka, očná lekárka mi naordinovala tlakový obväz na oko, tá bolesť bola ohromujúca. Neodišla som ani z ambulancie a obväz mi z oka dali dole. Potom mi nasadili nedioptrickú čočku a oko sa dalo do poriadku. V minulom roku, to je druhý rok od úrazu, oko začalo slziť a to počas celého dňa. Bola som zase u lekárky a prečistili mi slzné kanáliky. To bolo všetko, čo urobili. Keď som si pýtala mastičku, že mi to oko stále slzí, tak mi lekárka pražská vysvelila, že v zime takmer každému slzí oko. Bol október. Na moju námietku, že mne slzí oko aj keď nie som vonku. Ani nereagovala. Asi lekárka nemala záujem liečiť ľudí. Bolo to v Prahe v ČR. Keby som vedela aká je ta mastička na oko, tak by som si ju hladala tu v Prahe, lebo tu pracujem. Ak by niekto vedel názov tej mastičky, prosím napíšte mi to aj na moju mailovú adresu okvolba@seznam.cz Ďakujem Marta
Nie som lekár, ale čítal som článok Dr. Cathcarta, ktorý svoju vlastnú bolesť z poškodenej rohovky liečil megadávkami vitamínu C. Niektorí onkológovia (Dr. Cmaeron, Riordan a iní) zase hlásili ústup bolesti u onkologických pacientov. Mne Cvit zaberá výborne na bolesť hlavy, takže nemám dôvod im neveriť.
Ide o dávky rádovo niekoľko gramov až desiatok gramov denne, rozložené počas celého dňa (napríklad v dávkach 3g každé 3h), podľa toho, aké dávky stačia na zlepšenie. Bolseť by mala ustúpiť do 15-20 minút po takej dávke, ktorá už bola účinná. Mal by to byť Cvit bez umelých prísad (farbív, príchutí apod), napríklad prášková kyselina askorbová. Tá sa jednoducho rozpustí v čaji a pije po celý deň. Treba celkovo veľa piť, aspoň 2,5l postupne počas dňa.
Výhodou je, že Cvit podporuje tvorbu kolagénu a hojenie všeobecne, takže nielen potlačí bolesť, ale aj pomôže. Pôsobí proti infekcii a nezaťažuje pečeň.
Liečba takýmito dávkami je nevhodná pri poruchách obličiek, metabolizmu železa/medi a deficiencii G6PD. Viac info: http://rizikaockovania.sk/dok/Vitamin_C-liecba.pdf