Equippers - je toto spoločenstvo v poriadku?

ptck
22. máj 2023

Dobrý deň moja mama chodí dlho do istého spoločenstva nikdy som to nejak nevnímala neriešila až pokiaľ sa ma moja babička (mojej mami mama) neopýtala či nechodí do nejakej sekty sama od seba že je nejaká zvláštna. Už ste o tom niekto počuli mne sa to nejak nezdá majú aj vlastné desatoro a neviem či jej mam na to niečo povedať či to nechať tak.

mary888999
22. máj 2023

@ptck druh sekty.. nie je nejak radikalna. Ale svojim spôsobom ma jej znaky.

vanessad15
22. máj 2023

@ptck Povedala by som, že už to spadá pod sektu... Alebo teda skôr má jej znaky😀

cilacik
22. máj 2023

@mary888999 a @ptck dole je link na Apostolsku cirkev co rozhodne nie je sekta. Stanovy, resp. to ich 'desatoro' vyzera v poriadku, aj ked by sa dalo o obsahu diskutovat - avsak nic 'sektarske' tam nevidim. Bude to zrejme charizmaticke spolocenstvo, ale skus zistit viac informacii. To co maju na stranke tiez ne je nic sektarske, ale opatrnost je urcite na mieste. PS. kazde spolocenstvo ktore nema tusim 20.00 clenov sa nepovazuje za oficialnu cirkev..

panelacikova
22. máj 2023

@cilacik v tom prípade je to sekta. sekta totiž neznamená "satanské", ale ide o nejakú skupinu, ktorá sa odlúčila od hlavného (materského) cirkevného spoločenstva.

cilacik
22. máj 2023

@panelacikova nepouzila by som slovo sekta, skor nabozenstvo oficialne neuznane statom. Nemusi ist hned o odklon od materskej cirkvi, moze to byt jednoducho 'odnoz' - vid priklad baptistov. Ich zbory, rsp. denominacie su samostatne, napriek tomu sa oficialne radia pod Jednotu baptistov na Slovensku alebo tak nejako sa volaju.. Vravim, treba zistit viac..Slovo sekta ma u nas skor hanlivy podton, hned v cloveku evokuje ze ide o nieco nekale.. Ale v principe s tebou suhlasim

vanessad15
22. máj 2023

@cilacik Práve, nie je to oficiálne uznané štátom a tieto ''spoločenstvá'' sú váčšinou tie skupiny ktoré s tebou dokážu úžasne manipulovať...

hiro
22. máj 2023

Darovanie 10% z prijmov je este celkom ok. Niektore zoberu cely majetok 🙂

ropucha6
22. máj 2023

Vie niekto, odkial sa beru tieto “desiatky”? To ako v tej Milosti - ako oni vedia, kto kolko zaraba, ci dava spravny desiatok? 🙂 normalne tam napochoduju ludia s pracovnou zmluvou? 🙂 fakt ma toto zaujima.

ivka225
22. máj 2023

Hovorenie v novych jazykoch mi celkom staci, aby som ich povazovala za blaznov.

dejka77
22. máj 2023

@ropucha6 Mna skor zaujima odkial sa vzal ten desiatok. Mam pocit, ze je to vymysel cirkvi.

ropucha6
22. máj 2023

@dejka77 ano, toto je normalne z biblie, ale teda skor sa to aplikuje formou, akoze byt stedry, podporovat aj cirkev aj ludi v nudzi atd. Ale neviem, v kostole nikto neskuma moje financne pomery, dam par drobnych do “zvonceka”, zvysok mojej podpory je na mojom uvazeni, tak ma len zaujima, ako to funguje v takychto “spolocenstvach”.

vanessad15
22. máj 2023

@ropucha6 V týchto ''spoločenstvách'' ťa sú schopný obrať aj o všetken majetok a rodinu, čo je veľmi smutné pretože miesto ktoré by pre teba malo byť akým si bezpečným miestom, ti prakticky vymýva mozog a tým ti značne ubližuje...

ropucha6
24. máj 2023

@vanessad15 to mi je jasne, iluzie si nerobim. Len tento desiatok ma zaujima, ci je to akoze o tom, ze ja som “cestna” a odovzdam naozaj 10% alebo ako to v realite funguje.

vanessad15
24. máj 2023

@ropucha6 Väčšina odpovzdá tých 10%, no je aj kopa ľudí ktorý dajú aj viac😀

mkac
18. nov 2023

@ptck takže sekta to nie je , práveže živá apoštoľská cirkev , ktorá sa snaží riadiť bibliou 🙂 úžasný ľudia , slová ktoré pozbudia , vedia človeka po dobrej ceste životom ....vôbec si nenarukujú peniaze , bud dáš alebo nie ....je to oficialna cirkev , ktora je registrovaná , Equippers je zbor apoštolskej cirkvy , ktorý je noveho typu ,ma rozsiach po celom svete ....nešírte bludy podľa vlastného uváženia

pkgirl30
18. nov 2023

Zatiaľ jej nič nehovor ale sleduj ju ...je jedno ako to nazveme, sekta, spoločenstvo, aj tá najväčšia sekta mohla vzniknúť zo správnych dôvodov len sú proste ľudia čo aj dobré slovo vedia zneužiť a ublížiť druhým....na tomto "desatore" nevidím nič zlé, ale ak je niekto slabšej povahy vedia ho tak zmanipulovať že na konci príde o rodinu a majetok

mkac
18. nov 2023

Tiež to desatoro myslia v úvodzovkách ako hodnoty zboru 🙂 nie ako Božie