Ahojte, pre pretrvávajúce problémy s holubmi na balkone som rozhodnuta zainvestovat na tie mrchy a kupit elektr. plasic. Na nete su rôzne z cenoveho hladiska, ale niekedy aj tie najdrahšie maju zle recenzie ze nefunguju. Vyskusane je vsetko od cd čiek, alobalu ..až po ostne, ktore fakt pomohli, ale tie male kurvy zistili že sa da vliest na balkon a premavaju sa po zemi a sračkuju. Máte osvedčené plašiče , najlepsie na baterky, ktoré fakt funguju?
@viestta siete z estetickeho hladiska nechcem a ano mas pravdu susedia sa mi poďakuju, ale nie preto ze odpudzovače vrieskaju ale preto ze ma dosah aj na ich balkon .. a ked nevies tieto typy odpudzovačov su na baze ultrazvuku.. čiže ľudske ucho ich nezachyti.
@viestta preto sa pytam na recenzie.. ach bože Viesta, nemusiš pisat do každej diskusie , pre stvorenia ako ty, radšej píšu ľudia anonymne 😒
my sme si kupili tento https://www.deminas.sk/profesionalny-ultrazvuko...
Na chalupu nam chodili pravidelne holuby, balkón stále osraty, okna otrasne, humus vsade pod oknami.
Ak je niečo na princípe UTZ nemôže to ľudské ucho zachytiť
@sulejmanka presne ten som obzerala, len mal aj negativne recezie, tak som ostala na vážkach.. ďakujem.
@viestta tak mali nejaky shit ktory nefungoval. A na inej baze ak ste to počuli.
my sme to minuly rok kupovali a zabralo, ale na trhu ich je dosť vela, skus popozerať iné, sú aj lacnejšie verzie. Každopádne je to nepríjemné , keď ti život otravujú holubie sračky. My sme kupovali plašiče aj na hlodavce, tiež fungovalo dobre. Len v zime tam nechodíme, lebo sa tam kvoli snehu nedostaneme, takže ked sa vybijú baterky, tak to samozrejme nefunguje, a na jar musíme plašiť znova, takže je to taký kolotoč
@viestta neviem, používame plasice na holuby, na hlodavce a žiadny nepočujeme.
Tak bohuzial ja tie ultrazvukove odpudzovace holubov/krtov/maciek a spol. tiez pocujem a je to na vrazdu...a to iba prechadzam okolo miest, kde to instalovali, nastastie to nema ziaden sused. Urcite by som sa ohradila, lebo je to velmi neprijemne.
Plus deti do pubertalneho veku to pocuju vsetky, po puberte väcsina tu to schopnost straca(nie vsetci).
Preto si deti instaluju ultrazvukove zvonenie do mobilov. Ked zvoni, deti pocuju, ucitelka nie.
Siet. Tiez patrim k tym, co plasice pocuju a je to hrozne utrpenie. Niekedy davno som citala, ako sused zabil suseda, z plasicky uz uplne na nervy .
Este raz ja😁
Napadlo ma obetovat stary mobil, nahrat donho nejaku odstrasujucu aplikaciu a vyskusat, ci to na tie holuby zabera a ci sa susedia pridu stazovat.
Tiež to máme, holub a holub, no ja som ich z balkóna vyhrala a to tu mali aj hniezdo. Každé cca 2 dňa som umyla balko savom ( neznášajú ten pach) dala som aj čisté savo do pohárika na zem. Plus som dala červené tricko ktoré sa hýbalo. Teraz ešte použijem sem tam sprej na holuby a je pokoj. Nechodia k nam ani na balkón ani na parapety. Rušička môže škodiť zvieratám ktoré sú v bloku a bude boj. U nás je pod nami psík, nad nami psík takže toto by som im nespravila, veď sa zbláznia.
@katka2602 aj u nas mali hniedzdo..ale vtedy sme byt kupovali. Rušit zvierata ( domacich milačikov) by to nemalo, aspon tak pišu.
Tak ak to počujú ľudia tak to počuje aj psík ci mačka a ešte intenzívnejšie. Tak neviem. Ja som to tiež chcela ale potom som z toho upustila. Sieťku tiež nechcem tak som s nimi bojovala ako píšem. A musím zaklopať nechodia k nam, chodia k susedom 🙈
@sulejmanka problémom je,že vačsina týchto zariadení to nemá dobre odfiltrované a tak spravidla vydávajú i zvuk vo frekvenčných pásmach,ktoré ľudské ucho zachytí.
@brembo môže byť, zatiaľ sme chvalaboju nemali tento problém, ale chapem, že ak to niekto počuje, je to obťažujúce