Ahojte, máte niekto skúsenosti s elektrickým plotom proti mačkám? Mám 2 mačky, ktoré žili doteraz len vnútri alebo vo voliére 3x3m. Bývame už 2 roky v dome, nás pozemok navštevujú aj cudzie mačky, tak sme sa rozhodli, že ich občas pustíme na noc. Asi po týždni prišli sťažnosti od susedov, že im mačky chodia na pozemok. Nechcem mať problémy so susedmi, tak uvažujem ako zabezpečiť pozemok. Zatiaľ sú zavreté len vo vnútri, kým to nevyriešime. Ten otočný plot navrchu neprichádza do úvahy, pretože 100m ktorých potrebujem zabezpečiť vychádza nad 3000 eur, to je príliš veľa. Ďakujem za všetky skúsenosti.
skus ich nehat vo vnutry .. spravde z jedneho okna vybeh do voliery a to staci .. elektricky plot ich neodradi
tá voliera je stále najlepší nápad..nepotrebujú vôbec trajdat kade tade - riziko , že im niekto alebo niečo ublíži..im stačí sledovat okolie z bezpečneho miesta , nie behat..🙂
Ďakujem všetkým za odpovede. Mačky mám už 6 rokov, z toho 2 roky bývame v dome a naozaj by som bola rada, ak by mohli využívať pozemok. Preto hľadám riešenie zabezpečenia pozemka a priame skúsenosti s nimi. Voliera je fajn, ale ak som ja napríklad na záhrade, mačky za mnou "plačú", chcú byť so mnou. V podstate sú celý život niekde zavreté, buď v tej voliére, alebo v dome a nevyzerajú nejak spokojné. Susedia čo sa sťažovali sú normálni, dokonca nám ich chodia v čase našej neprítomnosti kŕmiť, ale chápem, že ich nechcú na pozemku. Sú 2 typy týchto zabezpečení, 1 je natiahnuť kábel okolo celého pozemku a keď sa mačka priblíži na zvolenú vzdialenosť k plotu (od 1m do 30 CM) tak im vyšle impulz do tela, alebo teda priamo na plot dať elektriku, plot máme 2m tak trebars elektriku od 1,5 m vyššie. Mate niekto skúsenosti čo je lepšie? Príp. či to funguje?
Náš pes zvykol utekat. Mame tiež veľmi veľký pozemok, elektricky plot neprichádzal do úvahy. Kúpili sme mu GPS na obojok. Vždy nám príde správa, keď opusti pozemok a ideme ho vziať. Pomohla kastracia, už neuteká.
@martinka13 Dakujem velmi pekne za odpoved. Obe macky su kastrovane, ale v ich pripade to az tak nepomaha. Porozmyslam aj nad touto moznostou.
@lili2015 ešte okrem tých otočných dávajú na plot zahnuté pletivo smerom dovnutra..ale to treba tiež celý pozemok obtiahnut, nemože tam byt ani strom pri plote a pod - aby sa nevyšplhali..tie elektricke ohradníky sú mi proti srsti..a ja som stále za tú volieru..oni mačky to len "hrajú" na vás, ak by ste ich pustili že von za vami na zahradu, tak ich zaujímate tak 5 minut a potom aj tak zdrhnú kde oni chcú..🙂
https://www.mackysos.sk/clanky/rady.a.tipy/elek...
na foto je to olemovanie pletivom na konzolách
@luba41 Ďakujem 😊 presne ten článok od mačky sos som čítala a páčila sa mi tá ohrádka. My ten pozemok nemáme až taký veľký, 5 árov, ale to je na obvod skoro 100 metrov, preto ten elektrický plot mi príde najjednoduchšie riešenie. Uvidím, či niekto nemá ešte nejakú skúsenosť 😊
ahojte, prosim ako ste vyriesili tie micky? my mame v dome tiez 2 macky ale chceme pustat aj von... my mame tolko chlpov ze to je neskutocne a male babatko nam zacina stvrnozkovat je vsade a vsade len chlpy zbiera :( ... ale bojime sa o ne tak rozmyslame ze im kupime gps na obojok aby sme ich mohli sledovat ked budu mimo nasu zahradu. len co som citala recenzie az tak to nechvalili ... tak aby som nevyhodila zbytocne peniaze.dakujem
@zuzanafla Cez noc su zavrete vonku vo voliere, cez den ich mam vo vnutri a vonku ked chcu. Susedia sa uz nestazuju, vyzera, ze cez den nechodia po susedoch. Potrebu mi chodia robit do vyvysenych zahonov, to si kazdy den cistim, ale samozrejme maju toaletu aj vnutri, tam velmi nechodia a vonku vo voliere. Zaroven si dalsi susedia sadovazili macky, tak ich zmlatia a teraz sa drzia v blizkosti domu 😅
@lili2015 rataj s tým, že o par tyzdnov máš po mačkách nejaký sused Ti ich otravi u nás sa to často robí.Druha vec je, že aj mne vadia mačky susedov u nás na dvore nakadené pravidelne v tráve, na stole labky od mačiek vadí mi to veľmi
Mačka preskočí, podlezie ja by som ich púšťala len cez deň pokým si na dvore