Elektrická kolobežka

3. mar 2023

ahoj, kedže sa moc v týchto veciach nerozumiem, verím v to, že mi tu niekto vie poradiť/pomôcť. Vlastným elektrickú kolobežku, kedže sa nám začína oteplovať mám možnosť začať ju využívať, lenže sa bojím toho, že mi ju môže niekto veľmi rýchlo ukradnúť. Existuje nejaký zámok na kolobežku? Nejaké zabezpečenie proti krádeži? Niečo som našla na internete ale neviem si predstaviť ako to funguje, keďže poväčšine nikde nie je znázornené ako to funguje. Ak niečo podobné využívate a ste nadmieru spokojný, plný to svoju funkčnosť bola by som veľmi rada ak by ste sa podelili o to ako ste si zabezpečili svoju kolobežku. Ďakujem vám za odpovede 🙂)

torrente
3. mar 2023

Špeciálny prispôsobený zámok nemám ale zvykol som použiť ten hrubý bicyklový zámok čo je tak do špirály stočený a keď to natesno dám o zábradlie a tyč kolobežky tak z toho to nevyvlečú.

panonia
3. mar 2023

Chcela som ísť k zubárke na kolobezke a tiež sa bojím nechať ju len tak zamknutu o zadné koleso🙈....zlodeji dokážu aj hruby zamok precviknut, či nie?

torrente
3. mar 2023

Údajne sa hovorí že hrubý zámok nie preto je bezpečný že je hrubší (teda masívnejší) ale že sa nezmestí do čeluste pákových nožníc práve kvôli hrúbke. Dáva to zmysel lebo či to je pravda o tom “nezmestení sa” lebo ak nie tak pákovky prestrihnú všetko. Aj pevnú reťaz. Preto niektoré zámky sú takých všelijakých tvarov práve preto aby ich nemohli napchať medzi tie kliešte.

Krádež bicyklov už vyšla z módy ale o to viac sa budú kradnúť elektrokolobežky, segwaye, hoverboardy, elektromopedy, e-bicykle atď.