Baby, pasujem sa mnohé roky s ekzémom. Chcem len vedieť vase skúsenosti, čo vám zabralo aspoň na výrazne zmiernenie prejavov. Aktuálne kojim, takže možnosti mám obmedzené. Beriem chlorelu spirulinu, psyllium, denne mám kúpeľ v morskej soli a robím si obklady z harmančeka asppn raz denne. Aké maste viete poradiť? Okrem kortikoidov. Dakujem
kupele z plievˇ/šupky zo zrna/ a treba ich získať priamo z mlynov
@nina925225 kľudne to napíšte aj sem, istotne sa tieto informácie zídu aj ostatnym
Mojmu synovi najviac pomohla morska sol z dmky, ale maju ju len v rakusku, rozrobila som ju vo vode, namocila vatove tampony a prikladala. Ziaden krem nam nezabral ako toto. Dokonca ani samotny pobyt pri mori nepomohol.
Aky ekzem mate? Diagnozu ste nenapisali. Vacsina ekzemov totiz ide z vnutra a je to porucha criev ako je to napr u atopickeho ekzemu. Ja som dcerke vyliecila atopicky ekzem dietou. Jej stacilo vylucit mlieko. Aj stopove mnozstva ale u niekoho su to aj ine potraviny. A to mala mokvajuce rany. Kozna ked to videla rovno na gastro nas poslala. Cize moja rada gastro, alergo. Nech testuju. Ale existuju aj streptokokove ekzemy kde staci preliecit atb. Potom aj alergia na zimu, plesne a pod. Preto sa pytam aku mate diagnozu?
A este aj helicobakter sa moze prejavit ekzemom
@bibistec my e tiez chodili na gastro,lebo ho okrem ekzemu stale bolelo brusko,jasne kazala hned vylucit mlieko,ale inak mu nic nevyslo,vsetko mal ok, a dietovali sme,ale malo to len minimalny ucinok. Nakoniec z toho nastastie vyrastol. Teraz mame to iste s dcerkou,ktora ma vsak len 10 mesiacov a od prvych prikrmov to zacalo a pritom jej nic drazdive nedavam a pokozku ma hroznu. Ja som z toho smutna,lebo ani ja,ani muz, ani najstarsi syn nic nemame.
@pininka tak mpjej vyslo len mlieko ale sukromne sme davalu robit testy na intoleancie potravin a tam vysiel cely.zoznam a aj lepok a zas nam pomohlo brutalne. Uplne ma.cistu pokozku. Blbe na tom atopickom je to ze ked prejde ekzem tak nastupi astma a to dakujem pekne
Drzim vam palce
mas to aktualne suche alebo zapalene?
@bibistec mne tiez vravela kamoska ,ze si dali urobit tie sukromne,a vyslo im pomaly na vsetko. Vysledok ke ze malej uz nic skoro nedeva, lebo ta hned zareaguje na vsetko. Mne kozna povedala ze v ziadnom prilade nedietovat cely rok, lebo telo si zvykne na to,ze niektore latky nedostava a ked ich nahodou prijme, hned pride reakcia, nech vynecham alergeny len ked sa zacne pokozka zhorsovat. A mala pravdu, nakoniec cim dalej tym menej reagoval a teraz je uz uplne bez exemu a to ma len 6 rokov.
ide o to, aky druh ekzemu, pouzivaju sa bylinky na pitie zvnutra, resp. tintkury...zvonka zakladne su nechtik a levandula. Kamilky/harmancek/ sa pouzivaju len pri mokvajucom ekzeme, lebo vysusuju pokozku
@pininka tak my prave naopak mojej vyslo kadeco vela veci tiez som nevedela co bude jest ale reagovala aj na veci ktore jej nevysli a odkedy.je na diete tak potom sa jej praveze stav upravil a moze aj to co jej nerobilo dobre ale v intoleranciaxh nevyslo. Teraz uz moze aj z tych veci co su pozitivne ale samozrejme v obmedzenom mnozstve. U nas sa praveze osvedcilo dietovat. A hlavne krvny obraz je teraz v norme kdezto predtym ked jedla.akoze vsetko tak vzdy jej nieco chybalo.
@bibistec no nas ma praveze ukazkovy krvny obraz, ani alergia, ani intolerancia na mlieko, ale aj tak nam ho zakazala. Dodnes nepije mlieko, neje ani jogurty,obcas nejaky syr,ale vo velmi malom mnozstve. Tiez si myslim ze na kazde dieta plati nieco ine. Na nasho napr nezaberali vobec ziadne kremy, a to sme skusili viacere. Mam susedu ktora musela so synom navstivik kozneho az niekde uplne mimo, lebo nepomahalo nic. Ja si aj tak myslim ze za vsetko mozu tie ecka, co su v potravinach, v akychkolvek.
@lalota Mozete homeopatika, len vam musia byt vyberane priamo na mieru. Precitajte si napr. clanok tu: http://nasahomeopatka.sk/ako-liecit-ekzem/
@lalota Jedna sa tieto dva skvele krémiky, jeden je propolisový s aloe vera a druhy je aloe vera gél
@lalota syn mal ekzem od 3mes.a teda strasne vela toho mal kazdy mesiac kontrola na koznom vkuse kortikoidi fenistil 3x denne pripadne zyrtec obcas zlepsenie na chvilku ale nic moc...potom som zacala skusat samoliecbu kortikoid som mu nenatierala radsej som skusila holtou krem ten je top..kupel v ovsenom kupeli v lekarni teraz uz bezne dostat 6r dozadu bol problem zohnat..ale toto nam ozaj pomohlo kupel v ovse a ked boli cervene flaky kusocek holtovho a druhy den to bolo krasne.syn sa toho zbavil ma 6r.vravia ze z ekzemu treba len vyrast asi je to pravda aj ked obcas sa stane ze ma mini fliacik...len ci mozem odporucit..ustriehnite si potom imunitu..nas ked zacal di skolky vkuse bol doma vkuse sople kasel vsetko lapol proste v mesiaci max 3dni vydrzal byt fit..pi cc 1r trapenia sme sli na imulogiu a zaver...nemal vobec imunitu vyvinutu a to pre ten ekzem..vysvetlila nam to dako ze koza a imunita v 3m sa zacina budovat a kedze on mal te ekzem tak sa imunita nevytvorila..nejak v tomto zmysle to bolo myslene presne nepamatam..len som tym chcela upozornit ze aj vam dietatko bude chorlave zvazte do buducna imunol.vysetrenie a povedzte aj o ekzeme..
Pardom za preklepi napr malo byt by (ak vam bude dietatko chorlave...)pisem z mt...
Mne z osobnej skúsenosti vždy pomohli len kortikoidy ale nakoľko so-m si to nemohla dovoliť keď som bola tehotná a kojila som tak som hľadala alternatívu. Vyskúšala som to ho strašne veľa - atopický ekzém mám od narodenia plus veľa alergii. Dostala som sa k výrobkom forever a teda po 9 dňovej detoxikácii sa ekzém výrazne zredukoval. pretieram Propolisovým krémom. Za mňa super nakoľko ho dávam aj synovi a viem že to je iba prírodne.
Hocijake kremy su len naplaste na zakrytie skutocneho problemu. Vacsina ekzemov a alergii prameni zo stravy, psenica, mliecne vyrobky. Potom to mozu byt tazke kovy ci parazity. 90% ludi ani netusi co vsetko ma v tele. Taktiez pri dodrziavani stravy nemozete cakat zazraky za tyzden dva niekedy ani mesiac, telo je zahnusene bordelom. Ja som napriklad nikdy nejedavala pecivo a potom pri novom priatelovi som zacala a za niekolko mesiacov som mala krasny ekzem okolo oboch oci. Vysadila som komplet psenicu a za 3 tyzdne bolo po probleme. Takisto napr.z kravskeho mlieka ma boli hlava, ludske telo nema enzym na travenie kazeinu. Z toho napr.deti mavaju koliku. Ale ak chces len zmiernit vonkajsie priznaky skus cisty extrakt z tea tree, australsky cajovnik.
Začala som s natieranie gafrovou masťou, telo detxikujem dla možnosti s ohľadom na skutočnosť ze kojim. som zvedavá ako to pôjde dlje. Samozrejme, keď prestanem kojit idm na úplný detox. Pomaly sa to začína zmierňovať, je to beh na dlhé trate :(
Dobrý deň poradila by som Vám dva skvele krémy ktoré Vám pri egzeme pomôžu a zmiernia vás problém. Sú to prírodné krémy a žiadne kortikoidy. Mám to vyskúšané sama na sebe a môžem Vám to vrelo odporučiť. Majú s nimi skúsenosti aj mnohé iné ženy ktoré osobne poznám. Ak chcete vedieť o čo ide napíšte mi správu