Ahojte, viete mi niektorá poradiť, ako sa dajú ekologicky vyčistiť výlevky v umývadle a vani? Nechcem používať čističe typu Krtko a pod. je to riadna chémia. Máme relatívne novú kúpelku, takže ešte nie sú až tak zanesené. Vďaka za všetky rady! 😉
co presne myslis tou vylevkou? ja sifon cistim tak, ze ho rozsrobujem (ostane len trubka co trci zo steny), vsetky spiny vysparam zubnou kefkou, vydrhnem ho mydlovou vodou a namontujem naspat. skusala som aj rozne chemikalie ako Sifo alebo Aligator, ale vzdy tam 90 % odpadu ostalo. a aby sa aj rozne mastnoty v kuchyni vycistili, obcas nalejem do umyvadla vriacu vodu
diky, žienky, za rady. skusim tu sodu bicarbonu. myslela som samozrejme sifon (zle som sa vyjadrila): Dávnejšie som čítala, že sa to dá čistiť sódou, len som nevedela akou - lebo ešte existuje kryšlalická, čo sa používa do prania. Dnes som napr. čistila odkvapkávač na riad, už bol celý žltý od vodného kameňa, tak som ho najprv vydrhla tekutým práškom a potom som tú tácku zaliala trochou prevarenej vody s kys. citrónovou a je ako nový... 🙂 tak sa z toho vytešujem... 😀
kludne tam mozes dat tu krystalicku sodu - nasla som to prave v jednom holandskom casopise a odskusala, funguje. treba tam toho dat tak "za hrst". tu sodu bikarbonu nepoznaju 😅
Este doporucuju Pepsi colu.
Bika, nasyp sodu bicarbonu a zalej teplym octom.