ahojte mamičky, otváram diskusiu o posielaní a balení tovaru tu na mk. 99% balíčkov mi príde v igelitovom obale polepené kilometrami lepiacej pásky. niekedy aj v dvoch-troch igelitoch. to sme tu na slovensku tak neuvedomelí, že len slamky máme papierové? nedá sa zabaliť tovar do jedného tenkého sáčku (kvôli ochrane tovaru) a potom do papierového vrecka či kartónovej krabice a previazať prírodnou šnúrkou? hm???
tak si to zoberme prakticky (ja sice tak raz za rok predam knihu, veci po synovi darujem ale pre priklad) - predam teplaky po synovi za 2-3€ (tak kupujem mojmu malemu) a mam kupit prirodny spagat, papierove vrecka alebo krabice, co ma vyjde na kus asi tak 1€ 🤷♀️ ja pouzivam napr. papierove sacky z donasky obeda ale teda nie neviazem ich spagatom ani si to neviem predstavit, ze by to drzalo a kupovat to rozhodne nebudem, to aj s cestou na postu vyrobim tak stratu
a ako sa tu ludia v kuse stazuju na roztrhnute balicky, poskodene obaly a co ja viem co - no radsej to poriadke zalepim a zabalim
@nedokonala ako určite by to bolo lepsie riesit to ekologickejšie ale zial…ako vyššie pise neoplatí sa to…a este k tomu bohvie v akom stave by to prislo…casto kvoli práci mi posielajú ludia z celého Slovenska dokumenty v papierových obálkach a veruze ani si nepamatam kedy ta obalka prisla neposkodena
Ak niečo posielam, tak recyklujem to co už je doma. Ak mám príhodnu krabicu tak použijem tu, ak je lepšie použijem nejakú igelitovu tašku co už mám doma. A áno, nehanbím sa za to, že použijem kilometre pásky, pretože je to istota, že sa balík nepoškodí pri preprave.
Ja tiež recyklujem, co mam doma z predošlých zásielok. Príde mi ekologickejšie a ekonomickejsie použiť už použitý ale funkčný obal, ako spotrebúvat zbytočne nový.
@nedokonala však si tak bal svoje zásielky 😊 ja používam čo mám doma, aj staré papierové tašky, staré igelitky atď. Každý ako môže 🤷♀️
Pride ti neekologicke balit do pouzitych obalov?
Nie je problém plast, ale jednorazovosť. A je jedno že je to eko.
Ono keby sa to dalo ešte poslať poštovým holubom a znížiť emisie ?????? 🤔
ja som posielala vacsie zasielky v krabici previazane spagatom, mensie v igelite alebo bublinkovejobalke raz prelepenej na mieste, kde sa otvara. nestalo sa mi, ze by sa niekto stazoval na poskodenie. ale ked mi pride od 99percent mamiciek oblepene tak, ze to nemozem ani vydolovat, tak len konstatujem, ze plastove slamky su asi vrcholom toho, co na slovensku sme schopni dosiahnut v ekologii. je to smutne.
A potom ti príde dotrhaný balíček a bude téma zase o tom?
Ja si odkladám krabice z balíčkov. Alebo to riešime už použitou igelitkou. A ani mi nechodia balíky s kilometrom pásky.
P.S. za papierové slamky by mal niekto dostať po hlave... 🙈