E-shop podvodníci

24. nov 2021

Ako je toto možné, že nejakí podvodníci si kľudne okrádajú ľudí aj ROKY!!!! Chcela som si niečo objednať, čítam recenzie z pred 1 týždňa, že nedostal ani tovar, ani peniaze. To isté pred 2rokmi, 3 rokmi!!! Ako toto môže náš štát dovoliť? To aj inde vo svete nechajú takýchto podvodníkov spokojné podnikať ďalej??? Okrádajú si úplne beztrestne a vedia, že zákony sú tak trápne, že im nič nehrozí???
S akými eshopmi máte vy zle skúsenosti?
Ja co poznám, tak najznámejší sú bonky, lapert, lunzo, leja-kociky, modivo, rivalenty.cz aj kids-teenegers.

autor
24. nov 2021

Do kedy sa bude toto tolerovať??? A poctivých podnikateľov tu idú danovnicky buzerovat zato, ze si dajú toaletný papier do nákladov..... banánová republika

bloger
24. nov 2021

Problém je v tom, že sa hanbia, že naleteli a nepodajú trestné oznámenie. Podvodníci väčšinou požadujú platbu vopred nikdy nie dobierku. Už pri tom treba spozornieť každý slušný predajca by mal ponúknuť aj dobierku. Okrem toho veľa krát neuvádzajú ani nejaké sídlo kde ich nájsť. Treba si dávať pozor ale našťastie sa dajú od podvodného predajcu peniaze získať späť televízia Markíza dala návod ako na to.

reenie
24. nov 2021

tiež objednávam z Eshopov, ktoré majú dobré recenzie, ale chcela som niečo z Modivo, mali to iba tam, riskla som to iba na dobierku a prišlo mi to za 4 dni a úplne ok..

autor
24. nov 2021

@reenie ano je to o šťastí. Oni občas musia ten tovar poslať... nech majú aspoň par pozitívnych ohlasov.

autor
24. nov 2021

@bloger presne tak. Povedia si, kašlem na to, aj tak tých 30e už neuvidím...
Inak dobre vedieť. Hádam to pomôže aj ostatným, ako vymáhať peniaze.

brumbrumbrum
24. nov 2021

Na FB je stránka Nepreberaci-Podvody, a tam len uvidíte, koľko podvodníkov existuje 🙈 najznámejšia asi Esma Cirkova z Duloviec, niekoľko TO bolo na ňu podaných....čuduj sa svete, furt je na slobode 😅🤷

autor
24. nov 2021

@brumbrumbrum neuveriteľné!!! Och aké mam nervy...

brumbrumbrum
24. nov 2021

https://www.facebook.com/groups/444889386160515... 🙃 je súkromná, stačí sa tam pridať

autor
24. nov 2021

@brumbrumbrum nepreberaci ma ani tak netrápia. Tam prídeš tak o 3eura na poštovnom....

autor
24. nov 2021

@brumbrumbrum horšie tie podvody, že normálna webstranka si funguje ako nič, roky, peniaze im chodia a oni si kľudne žijú ďalej.
Toto ma strašne hnevá.
Hneva ma, že nikto s tým nič nerobí. Nerieši sa to.
A pri každom nakupovaní musím Google recenzie a takmer každý eshop he podvod. Istota sú klasické obchody ako hm, reserved, .... inak sa môžeš modliť, že ti niečo príde.

brumbrumbrum
24. nov 2021

Pokiaľ máte tých nepreberačov viac 🤷 mnoho ľudí tam dávalo aj 20 nepreberačov naraz, a následne potom už len posielať peniaze vopred.
Bohužiaľ, mnoho ľudi trvá na poštovnom vopred, nakoľko nechce prísť o poštovné lebo 2€ tam 2€ naspäť to sú 4€ a keby Vám to spraví 10 ľudí, tak už máte v lufte 40€, čo v dnešnej dobe nie je malý peniaz.
Samozrejme mnoho ľudí to začalo zneužívať a začali takto podvádzať.
Preto je fajn si najprv overiť číslo účtu, či už náhodou niekde nie je vedené v nejakom podvode, ďalej treba si pýtať viac fotiek daného tovaru, viac info, pozrieť si profil toho,od koho to kupujete.
Pri e-shopoch treba pozerať recenzie, ak by ste nijaké nenašli, treba nájsť adresu, IČO firmy atď, každý normálny eshop má na seba uvedený aj kontakt. Ak je tam len kontaktný formulár, už tam bude blikať kontrolka.

brumbrumbrum
24. nov 2021

Kamarátkina krstná mama rozbehla eshop s ponožkami, a tiež sa tam platí len vopred, skrz neprevzate dobierky.
No má na stránke kontakt, adresu, FB stránku, nemá problém zaslať aj fotiek, čo nie sú v e-shope, komunikácia super.
Žiaľ hovorím, v dnešnom svete je podvodníkov veľmi veľa, a je smutné aj ako píšete, že sa to vôbec nerieši.
SOI vydá iba článok o podvodných e-shopoch a tým to vo veľa prípadoch konci

evkic
17. jan 2023

Chcem nahlásiť podvodný eshop https://sk.euromart.com/. Poslala som spať topánky, ale peniaze mi nevrátili. Nereagujú na telefón ani emaily. ako treba postupovať?

nikanu
17. jan 2023

@evkic a tebou poslané topánky si prevzali?

evkic
17. jan 2023

práve sa stalo niečo výnimočné. Klikli mi peniaze späť na účet za vrátené topánky!!! Po 2 mesiacoch! Že by čítali modrého koníka?????🙂

evkic
17. jan 2023

Takže, aby som bola korektná, musím opraviť, resp. odvolať informáciu o podvodnom eshope https://sk.euromart.com/ Funguje, ale keď vraciate tovar, trvá to dlho, počítajte viac ako 2 mesiace, kým vám vrátia peniaze

danusa63
17. jan 2023

@evkic ved ta firma je evidovaná v Bulharsku isto nečíta MK

modrymotyl8
5. jan 2024

Dievčatá Inpenazenky.sk ? máte skúsenosti s týmto obchodom?

lynn_hr
19. aug 2024

Dobrý deň z peachystore.sk mate skúsenosti niekto?