Dvierka pre psa

cubos
19. sep 2022

Zdravím vás 😊 kedže prichádza zima, premýšlame o tom ako to bude z naším štvornohím miláčikom, nevieme prísť na dobrý nápad a tak som sa rozhodla že pridám tu diskusiu a možno vas niečo napadne, prípadne máte niekto aj skúsenosti 😊
Žijeme v rodinom dome a mame psíka (velké plemeno).
Mame ho od marca kedy už začali byť aj teplejšie dni, čiže toto bude naša prvá zima 😊
Celé leto bol psík aj vonku aj v nutri, dvere boli otvorené.
Potrebovala by som poradit ako sa to da poriešiť v zime 🤔
Dvere na terasu mame cele zo skla a taktiež aj vchodové sú zo skla čiže, dvierka pre psa namontovať je nemožné..
Je niečo čo si môžeme svojpomocne vyrobiť alebo ked to bude komplikovanejsie tak aj nieaky profesional prichádza do úvahy.. Proste len nápad potrebujeme lebo si už dlho lameme hlavu ako sa to dá poriešiť..
Dakujem velmy pekne 😊

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cubos
autor
19. sep 2022

@zoro9836 😯 a z čoho? Ako to myslite? Tak že sa nestihol prispôsobiť na zimu a tym že to striedal tak nebol tolko odolný ako npr psik ktory je hlavne vonku?
Alebo mohol skor zmoknuť?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cubos
autor
19. sep 2022

@zoro9836 dakujem za info.. No prave preto sme chceli tie dvierka aby bol v nutry ked mu je zima kludne nech vojde ale ked sa mu ide na potrebu velku/malu nech si ide do dvoru a nech nemusi cakat pokym sa vratime z prace.. Teda na vsetko sa da pes naucit ale mysleli sme to takym to spôsobom riesit kedze mame dvor, nech nemusi kakat v nutry ked je zvyknuti potrebovať vonku 🙂 dakujem 🙂

cubos
autor
19. sep 2022

@zoro9836 mame zateplenu budu.. Len kedze z manzelom pracujeme 9 hodin denne na zmeny a v rovnaky cas.. Pes je samy tych 9 hodin.. A tym ze nie sme snim tych 9 hodin tak sme sa snazili mu to vynahradit tym ze bude aj snamy v nutry.. Zvykol si uz na to.. Tak ze bude zbytocne to nieako menit ked nam to tak aj vyhovuje... Viem ze to nie je nic strasne aby bol vonku ale ako hovorym nie je problem aby bol v nutry tak riesime ten nieaky vychod von 😊

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cubos
autor
19. sep 2022

@zoro9836 nemam z mačkou skusenost ale zas len mačku velmy ustražiť sa nedá, mate pravdu ona ide kade tade 😁 no neviem uvidime, mozno niekto poradí už ked sme ho tak naučili tak musime z tym niečo robiť.. Ono je to tým aj že psik ked sme ho priniesli tak normalne plakal vecer ked videl ze sme my v nutry a on vonku a kedže sme nechceli robiť susedom zbytočne problemy a neprijemnosti, ačali sme ho puštat do nutra.. Tak že, čo už 😏

opica_skorica
19. sep 2022

@cubos si v RD? Mate miestnost, kde by mal pristup sa schovat?
Kotolna napriklad?
A tam isto niesu sklenene dvere. Tak do nich spravit dolu otvor s dvierkami.

cubos
autor
19. sep 2022

@opica_skorica kotolnu žial nemame.. Vstup do domu je vsade cez dvere ktore maju sklo.. A potom vonku este mame jeho budu ktora je z dreva a zahradny domcek je z dreva tiež... No skôr som mala na mysli vstup do domu.. Nech je to trvale riešenie 🙂 nasla som taketo niečo, montuje sa to na tu kolajnicu, len tu bude ta izolacia asi nulova 🤔

opica_skorica
19. sep 2022

@cubos mas psa, co chces izolovat?
Nas pes ma vstup cez dvierka a cez ne prefukuje, ale vzdy je to lepsie nez otvorene velke dvere.

cubos
autor
19. sep 2022

@opica_skorica vsak dobre, mam sa ale to neznamena ze budem vykurovat celu ulicu, na tejto fotke je poriadna spara z bokov kedze su dvere na kolajniciach a zatvoria sa uplne iba ked ich potlacis cize je to obrovska spara.. Dvierka akceptujem ale ta spara cez celu vysku a sirku very to urcite nie lebo je to akoby boli tie dvere otvorene.. Cize najvecia miesnost ktora je prepojena obyvacka/kuchyna/vchod bude zaroven aj vykurovat ulicu.. To sa mi velmy neoplaca kedze mame podlahove elektricke kurenie 🙂
Posledna volba bude volat sklara ktory vyreze do skla dvierka... Nechceme velmy ist do toho ale ked to bude nutne tak ok... Ja len nemam skusenosti z tym tak sa tu pytam niekoho kto ma skusenosti a kto mi poradi nieake dvierka alebo cokolvek čo ludia použivaju.. 🙂

compra
19. sep 2022

@cubos Ja som kupila pre moju labradorku vyhrievanie do budy. Ked som v praci, je vonku v bude. Vecer spi doma.

mandzula
19. sep 2022

Neviem si pri tych lietacich dvierkach predstavit, ze by mi pes chodil zvonka so spinavymi labkami. Riesenim je napriklad vyhrievacia dlazdica do budy.

opica_skorica
19. sep 2022

@cubos asi by si odpadla, keby si mala psa, co ma extremny strach z dvierok, co sa hybu na hornom pánte.
Osobná skusenost?
Vymontovali sme dvierka a pesko ma otvor vo dverach.
Dvere su zamknuté. Otvor zostal volny (bez dvierok…. Cca 40 x 30 cm
Luftuje sa.

cubos
autor
19. sep 2022

@conquestor dakujem 😊

cubos
autor
19. sep 2022

@compra ved aj toto nam napadlo len ako to funguje? Normalne do zastrcke ide to vyhrievanie alebo sa to nieako nabíja alebo ako je? 😊

cubos
autor
19. sep 2022

@opica_skorica hej no, ked sa musi tak sa musí.. Musis sa prispôsobiť 🙂 no zatial sme nezaznamenali take strachy kedze ma aj na bude take dvierka 🙂

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
qetka
19. sep 2022

my mame dvierka pre macky v mure. Nikto nam ich nevedel dat do dveri, tak sme to buchli cez mur 😂
Ale pre psa by boli asi obrovske

dianaana
19. sep 2022

@cubos Neda sa vam vymenit jedny sklene dvere za pevne dvere a do nich namontovat dvierka?

estrella5
19. sep 2022

Ja nie som zástanca toho, aby bol pes dnu/von ako sa mu zachce, najmä v chladných mesiacoch. Buď alebo... Ak je pes len vonku, tak má aj inú termoreguláciu, inú srsť, inak sa mu vie telo pripraviť na zimu... Ak je pes vo vnútri, tak zas je to inak. Ja rozumiem, že ti ide v podstate o jeho dobro - nech sa vie zabaviť vonku, keď chce, ale keď mu je zima/chce byť s vami, nech príde dnu. Ale ja osobne by som do toho nešla. Nechcelo by sa mi riskovať, že mu takými teplotnými šokmi pokašlem prirodzenú ochranu a uškodím mu (či už prechladnutím alebo to z dlhodobého hľadiska do budúcna vie zle pôsobiť aj na pohybový aparát). 🤷‍♀️

cubos
autor
19. sep 2022

@dianaana fuu ani nie, aj nad tym sme zvažovali ale dvere k terase mame tak urobene že vlastne ten diel ani neexistuje stena ale len okna resp. dvere, posuvné, presklenné.. No a potom sú tu ešte vchodové dvere ktoré sú realnejšie na výmenu len je to cennovo dosť, take nieake vchodové a drevené su aj 1000eur 😏 a kedže je toto novostavba, velmy sa nam nejde do toho ale dakujem v každom prípade velmy pekne 😊

cubos
autor
19. sep 2022

@estrella5 hej, chapem.. Mozno to nie je najlepsie riesenie ale aj tak psa venčíme a aj ked bude chladno tak budeme venčiť tak neviem... 😊 No ludia maju aj v byte psa a idu ho venčiť alebo aj na dlhe prechadzky tak to je asi viac menej jedno... Ale dakujem za odpoved 😊 uvidime čo urobime... 😁

estrella5
19. sep 2022

@cubos my máme bytového psa a aj v mínusových teplotách sme kľudne aj 3 hodky vonku 😁 Ale dávam pozor na to, aby je v pohybe (pohybom sa zahreje). Ak by sme šli niekde, kde by bola zima a nebola by stále v pohybe, tak by som jej dala oblečko, hoc nie je "kabelkový pes" 🙂 Je rozdiel, či je pes v chlade a hýbe sa alebo si niekde napr. na záhrade leží... Ale to ja len pomimo. Rozhodnutie je na vás 🙂

compra
20. sep 2022

@cubos Ano. Normalne do zasuvky. Ma to aj termostat. Na tom ma tenky matrac a svoju deku. Nezerie to ani vela elektriny.

danica2711
20. sep 2022

my máme tretieho psa, všetci bývali vonku aj dnu (ako sa im chcelo) a žiadny nemal nikdy zdravotné problémy

maxiva
20. sep 2022

@cubos ja mam normálne dve labradorky v dome. Chodia von, dnu, von, dnu a nič im není. Ale mne ma muž prácu z domu. Čiže takéto dvierka neriešim. Len som ta chcela ubezpečiť, že keď bude mať voľný pohyb hore dolu, nič sa mu nestane. To není, že ho vyperes do mrazu a necháš ho tam hodiny. Zas to není čivava, alebo pudel

sinusoida
20. sep 2022

@cubos zateplená búda, pozrite si, ako sa dá vyrobiť, poprípade kúpiť, to bude psíkovi stačiť.

lennytka84
21. sep 2022

Mame šar-peja 4roky žila v byte min.rok sme sa presťahovali do domu a celý čas je na dvore do domu ju nedostaneš vôbec nechce byť vo vnútri. Vonku má zateplenu budú. V lete sa chladila v pivnici. Ak máš dvor psík buď v dome alebo na dvore. 😉