Ahojte,
Mám takú otázku. Som sama doma, manžel išiel na víkend preč. Poobede som si išla oddýchnuť a zobudila som sa na buchot v chodbe a potom som uvidela že vchodové dvere boli otvorené..
Som z toho taká zmatana že ako sa to mohlo stať. Mame guľu na dverách, neboli síce zamknuté ale aj tak. Myslela som že prievan ale neviem či to je možné s guľou. Už som sa zamkla na dva krát, z bytu nič cenné nezmyzlo ale aj tak má to vystrašilo…
Musíš sa zamykať. Nezamknute dvere sa dajú ľahko otvoriť, na guli nezáleží. Niekoho si vyrušila.
Nezamknuté dvere sú pozvánka pre zlodejov. Máš šťastie že len odišiel.
Susedia? Niekto známi? Opýtaj sa.
Mozno boli zle zatvorene a bol prievan.
Naozaj to mohol byt silnejší prievan alebo niekto buchol do dverí. Pokiaľ neboli zamknuté, stáva sa, že sa dajú poľahky tlakom otvorit
Ja som si myslela že keď mame Sherlock dvere a guľu že je to bezpečne.. ach neviem bojím sa strašne ..
Stalo sa to tak, že každé dvere sa časom zle zatvárajú. A to ti poviem ja ako tretia generácia zámočníkov. Príčiny sú väčšinou 2. Buď sa ti zdeformovala zárubňa bežným používaním (to voľným okom ani nevidíš, rozdiel je maximálne 1-2 milimetre), alebo máš opotrebené perko v zámku. To je taký tenký pliešok z pružinovej ocele. Ten časom stratí prítlačnú silu alebo sa zlomí a už nedotlačí jazyk do zárubne. Preto sa samé dvere otvoria. Nie sú dovreté. Ja mám tiež kvalitné bezpečnostné dvere a opravoval som obe závady opakovane.
Tie kváziodborníčky vyššie nepočúvaj a prestaň stresovať.
@yosi no problém je to že ti bývame 6 mesiacov s je to novostavba.. dvere sú nové.. takze si myslím že opotrebovaním to nebolo
Ak je to novostavba, tak je tu ešte jednoduchšie vysvetlenie, že dvere sadajú. Po pár mesiacoch od osadenia by mal prísť technik z tej firmy a nastaviť to, alebo aspoň skontrolovať. Aj o dvere sa treba starať.
Ja nechápem prečo nehľadáte to najjednoduchšie a najpravdepodobnejšie vysvetlenie, ale to najhlúpejšie a nepravdepodobné.
Podla mna prievan.
Inak nerozumiem na co si ludia kupuju bezpecnostne dvere, ked sa potom nezamykaju. Nezamknute dvere tu funkcniu neplnia. Ovela viac sa bojim byt nezamknuta doma, ako keby som nezamkla a dosli zlodeji, kym tam nie som-prinajhorsom ukradnu veci, ale mne neublizia, ak tam nebudem.
Ja mam klucku z vonka. Zamykam sa ,odkedy si suseda (dieta) zmylila poschodie a byt 🤣 naplasila som sa ja ,ona , o psoch ani nevravim jak vystartovali🤣🤣( nic sa jej nestalo len stekali)
duch tu ešte nikomu nenapadol?? a práve v tieto dni?? na koníkovi??? s takto nahodenou udicou??? som sklamaná 🥺
@maranta_leuconeura áno máš pravdu bola to blbosť. Už sme sa aj s mužom bavili že keď sme doma tak to musíme zamknúť vždy.. toto má naozaj vystrašilo a ospravedlňujem sa ak som tu vyvolala nejakú zvláštnu debatu. Ale naozaj sa mi toto v živote nestalo. A samozrejme zhoda okolnosti, muž išiel preč auto nie je zaparkované na parkovacom mieste a toto sa stane tak logicky že som sa vystrašila. Dali sme pozriet kamerový záznam nech som pokojnejšia.
A samozrejme som sa vyľakala aj preto že v našom sídlisku sa tento mesiac kradne vo veľkom.
daj vedieť, čo ukázal kamerový záznam, držím palce, nech to boli zle zavreté dvere...
Nám sa sami otvárali dvere, aj keď boli starostlivo zatvorené. Prišiel to nastaviť servisák a už sa to nestalo. Novostavba.
Daj vedieť potom ako to dopadlo..
Vôbec sa nemusíte ospravedlňovať, že ste to tu napísali, pretože keď je to novostavba, tak pochybujem o tom, že to určite bol prievan, lebo by ste ho určite cítili pri tých otvorených dverách. Ja mám podozrenie, keďže sa tam kradne vo veľkom, ako ste napísali, tak niekto skúšal vaše dvere a nepredpokladal, že budete doma. Samozrejme je potrebné si to overiť aj cez kamerový systém a najlepšie je si namontovať malú kameru aj zameranú na dvere, kto vstupuje do vášho bytu. Ja v dnešnej dobe by som si zabezpečila byt aj takto, lebo vynaliezavosť niektorých ľudí (zlodejov), nepozná hranice. A môže si tu niekto vypisovať, že sú to blbosti, radšej treba obetovať pár eur pre vašu bezpečnosť, čo je určite lepšie, ako neskôr ľutovať, prečo sme to neurobili už skôr a samozrejme aj sa zamykať, nám sa raz pokúšal v noci otvoriť byt opitý sused. Zhodou okolností bol na samom vrchu a zhodou okolností sme mali také isté dvere, ako on, keby boli dvere iba privreté a nie uzamknuté, hádam by ich aj vytlačil a keď som sa ho opýtala, samozrejme cez zavreté dvere, že prosím kto je to, tak ma aj veľmi milo oslovil, vraj zlatko otvor dvere, lebo ti ich vykopnem 😂, no na to už prišiel aj manžel 😂 to je už iná kapitola, lebo keď ho počul, tak to okamžite otvoril a tam taký sopliak mladý, ktorý si pomýlil vchod.😂
Žiadne dvere nezaručuju bezpečie, zlodejov nič neprekvapí, sú vynaliezavy, aj bezpečnostné dvere v dnešnej dobe poľahky otvoria
@zuzanka.zuzu a na scenu prichadza kamerovy zaznam 😉
prievan to určite nebol, možno niekto bol aj dnu, ale ked videl, že spiš, tak zduchol..pozri vonku či nie su škrabance na vložke aj na dverach
nenechaj sa uchlacholit planymi rečami a večnymi optimistami
Tak sa obráť s otázkou na dodávateľa dverí, on Ti poradí najlepšie...
@rozkvet1 praveze v novostavbach sa lahko kradne. Byty sa zabyvavaju postupne a susedia sa este nepoznaju.
Na rozdiel od väčšinového názoru, ja som presvedčená, že dvere sa neotvorili len tak, sami od seba, ale že ich niekto otvoril a to konkrétne so zločinným úmyslom. Včera bol sviatok, začiatok predĺženého víkendu, kopec ľudí odcestovaných, auto, ktoré vždy stálo na ich mieste, je preč... Zlodej si myslel, že nikto nie je doma. Keď zistil svoj omyl, ušiel.
Nám sa to stava pravidelne. Každú Zimu dávame tesnenie a dvere nie vzdy sadnú. Keď sa spravi na chodbe prievan (otvoria sa branove dvere), otvorí sa aj byt.
Nám sa to stáva vždy na Halloween... dvere sa samé otvárajú 🤣🤣🤣
Dvere sa ti nedovreli a prievan ich otvoril.
Hluk ta zobudil lebo skratka boli otvorene dvere a hluk na chodbe sa dost rozliha
Taktiež sa nemohlo stať že som to zle zavrela. Pretože bola som von ráno a od vtedy nie. A videla som že boli zavreté.. a toto sa stalo pár hodín na to.