Zienky, neviete niektora, ci sa da vystavit duplikat aj v zastupeni? Podarilo sa mi stratit penazenku zo vsetkym, teda pas mam, ale to je asi tak vsetko. Sme v anglicku, aj ambasadu mame 300km daleko a ja potrebujem soferovat kazdy den. Je mozne, aby niekto isiel zo splnomocnenim na policiu a dal si vystavit na pockanie duplikat - myslim mama alebo sestra? Zvazujem isteze aj letiet na otocku na slovensko, ale s dvoma detmi + bez vodicaku mi nedaju ani auto na letisku - si to neviem dost dobre predstavit :( Ak niekto viete, skuste poradit, na webke som nenasla vobec nic :( Ani na tej z ambasady, ani na policii, ako postupovat.
@sisaha - to neviem, ja v marci idem na pohovor v nemecku a pochybujem, ze tam autopozicovna bude akceptovat mesiac stary nahradny doklad 😖 Ak poletim s detmi na slovensko, tak teraz v piatok, lebo mala ma prazdniny jaaaaj, to bude vesele, draheho porazi, ked mu to vecer poviem a tatina asi tiez, ked mu poviem, ze sa k nemu ideme na tyzden nastahovat 😖
@anjelicek26 daj si vystaviť medzinárodný vodičák požiadaš cez mail a vyzdvihnuť si ho môžeš sama lebo to aj posielaju do zahraničia to ti bude zatial stačiť kým si vybaviš nový inak aj ambasáda môže vystaviť na požiadanie mailom náhradný-dočasný
@anjelicek26 mozno sa este doklady mozu najst..(daj tomu tak 3 dni) - policajti by ta mali vyhladat, ak im to niekto prinesie
@anjelicek26 v zahraničí ked to nahlásiš (mala by si lebo ak si tam mala bankomatove karty je to zle) tak ti vydá náhradný vodičák aj zahraničná policia aspon dočasne
@sisaha - ja mam na dokladoch slovensku adresu, to by nemali podla mna ziadnu spojitost so mnou. Kazdopadne tam dnes idem to nahlasit, tri dni som tomu dala, aj viac - tyzden. Dom som tri krat prevratila hore nohami.
@anjelicek26 tiez som tak hladala. A nasla v mraznicke 🙂, alebo peniaze v koši..(mala nasla penazenku a papieriky sup do kosa). Pozri aj bundy vrecká - ak nosíš viacere -ci si nahodou nezalozila..Je to neprijemne, lebo doklady su doklady..
@anjelicek26 asi to nebude mozne, lebo oni ta potrebuju odfotit na novy doklad.. A tamojsia policia ti nemoze vystavit nejaky nahradny doklad (papierovy) do casu, kym si vybavis original?