Držím krok s technikou

dadulajda
15. dec 2015

Odkedy som na materskej a 70% casu doma alebo v parku, nemam sa kde zoznamovat s technikou tempom,akym sa rozvija. Kedysi ma do tajov zasvacovali spoluziaci a tesili sa ako ich naivne pocuvam 🙂) dnes sa kazdy den stretavam s pojmami, ktore nechapem a su pre mna nove. Mam problem s vlastnym telefonom, lebo neviem co je cache, ake aplikacie potrebujem a ktore su nebezpecne...aky je rozdiel medzi iPod a iPad....a zase nepotrebujem citat odborne poucky v technickych clankoch,ked som ako 100 rokov za opicami....preto by som veeeeelmi rada zalozila temu,kde by ste nielen mna poucili a pomohli zvladat techniku a ulahcili aj vychovu pri vybere veci pre moje deti. Chcu hrat hry, chcu pozerat videa na youtube, ale mam pocit ze za 2 roky budu zbehlejsi ako ja.

dadulajda
autor
15. dec 2015

Uz som sa vdaka koniku naucila, naco sluzi mriezka a slovo 🙂 teraz by som potrebovala vediet, co vsetko sa da napr. s androidom... dostala som telefon a zaujima ma co dokaze :D

bonaquaba
15. dec 2015

@dadulajda ano spravne si to vystihla ze o 2 roky budu tvoje deti zbehlejsie v technike viac ako ty to znamena, ze budes to mat doma original anebudes musiet sa nikoho pytat, iba detom das otazku aoni ta budu ucit a pekne ti vysvetlovat co budes potebovat, pretoze nase deti sa s touto technikou rodia a je to pre nich nieco prirodzene tak ako pre nas bolo prirodzene hrat sa vonku od rana do vecera, pre nich je prirodzene ovladat mobily a pocitace od malicka,

ked nieco neviem tak maly mi to rad vysvetli a aj spravi a ja som rada, ze mam doma technického genia 🙂 a nemusim nikoho cudzieho zatazovat

0silvia0
15. dec 2015

@dadulajda no tak začni sa s tým zmierovať, že krok s technickým pokrokom čochvíľa nezvládneš držať. Presne ako si napísala, tvoje deti o chvíľu budú viac vedieť ako ty. Ja som v štádiu, že už ani nechcem vedieť, čo je to cache, lebo by mi od tých informácií už praskla hlava. Vôbec nedokážem mojim mozgom pochopiť svoje deti, čo vidia na youtuberoch, ktorých videá sledujú a vyhľadávajú. Mne to pripadá totálna stupidita a oni to doslova žerú ako aj ostatní teenageri. Potrebujem riešiť úplne iné veci, chod domácnosti, školské záležitosti detí, svoje odchádzajúce zdravie, takže na držanie kroku s novými technológiami nezostáva čas ani energia 😀

dadulajda
autor
15. dec 2015

@bonaquaba tak ked sa citis zatazovana naco lezies na forum??

dadulajda
autor
15. dec 2015

@0silvia0 ale ja teraz nechapem sak si ries svoju domacnost a kedy kupit toaletak zato ja nebudem cakat kedy daky kkt namoce moje deti aby odisli z domu na 24 hod.a nikto o nich nevedel lebo je to bohovska zabava.

smoulingirl
16. dec 2015

@dadulajda najlepsi sposob ako zistit co dokaze novy telefon je skusat, testovat, zabavat sa s nim. Na nete je kopa navodov a videi aj pre zaciatocnikov.

Ak nechces aby ti nejaky kkt namotal deti tak na to existuje jedna ucinna vec a vola sa vychova. Tvoja znalost cache a rozdielu medzi iPod a iPadom tomu nijak nezabrani.

A nemyslim, ze po tvojich reakciach na kocky vyssie tu bude mat niekto chut ti nieco vysvetlovat.

bonaquaba
16. dec 2015

@smoulingirl suhlasim s tebou, tato mamicka je uplne mimo, neviem naco zakladala temu, ked sa tu do kazdeho navaza,
akurat sa vyfarbila, ze ma IQ....... a to este aj s fotkou a detmi

natalym
16. dec 2015

😲

klaudusik7
16. dec 2015
Používateľ klaudusik7 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od klaudusik7.

ale baby 🙂

evittam
16. dec 2015

@smoulingirl Presne tak, neviem čo má znalosť IT s tým ako niekto "namotá" moje deti na to aby odišli z domu na 24 hodín a nič mi o tom nepovedali-presne toto som chcela napísať-si ma predbehla. 😉

sardinka335
16. dec 2015

@dadulajda a ty čo sa tu ,,samonasieraš,,? S technikou nikdy nebudes držať krok...doma pri ,,šporáku,,! Pokial to denne nepoužívaš, nezaujímaš sa o to aj v PC časopisoch tak nemáš šancu...načo sa tým vobec zaoberať? Kto to potrebuje k práci tak sa vzdeláva priebežne...zvyčajne je to doména mužov, zien menej.
Ale k veci - čo sa tyka youtubu tak na ten pozor - moje deti tam chodia, treba sledovať čo pozeraju, sice zatial sa jedna o ,,majnkrafty,, a youtuberov ako gogo, selasi, fifko...ale nadavky, vulgarizmi su tam hodne zastupene takze som zatrhla pozeranie videí zatvorení v izbe...
Toto je to doležité - vedieť čo tvoje dieťa pozerá, čo hrá a nastaviť časovu hranicu kolko tomu denne moze venovať času - velmi to deti ovplyvnuje. Samozrejme ze deti su a budu zbehlejšie - venuju tomu čas, zaujíma ich to ovela viac ako nás. Treba si z toho zobrať to dobré. Lebo niektoré deti ked im človek zoberie tablet začnu revať, su nervozne....jednoducho draždi ich to a zavislost tiež neni sranda.
Okrem toho ty sama nič nezmožeš ked nejaky kkt ako vravíš namoce tvoje deti na niečo....ak ich necháš pozerat do bludu tie videá dnešných youtuberov tak nehovorím že ti deti hned uteču z domu, ale budu tým dost ovplyvnene, teda ze stačí natačať videá ako youtuber Fifko a budem zarabať peniaze - tak si to predstavuje moj syn. No kazdopadne som mu to cele po tom ako sme sa o tom vela rozpravali postupne obmedzila lebo k čomu ho to charakterovo vedie?? K ničomu dobrému podla mna....- vraciame sa pomaly ku spoločenským hrám, nie preto že by sme nechceli ist s dobou, technikou, ale preto ze tak ako všetko na tomto svete je aj technika dobrý sluha, ale zlý pán.

dadulajda
autor
16. dec 2015

@smoulingirl mas pravdu ze skusat,sak aj skusam.ale ked vidim ako vedia niektore kocky pouzivat skratky alebo tak,preco to nenapisat aj inym ved si tu pomahame v tolkych temach. A ta mila mamicka co pisala ako prva nenapisala nic k veci co som potrebovala tak neviem preco sem pisala,ked nemala co k teme.
Baby su povacsinou vychvalovacne a setky sa tu vykresluju dokonalo a na take vo svojej teme nemam chut.

dadulajda
autor
16. dec 2015

@sardinka335 no vidis a uz si ma daco naucila.ja take velke deti este nemam aby si same hladali youtuberov ale urcite to budu robit a chcem aby to robili ale tak ako pises nie zamknute v izbe.urcite budem s nini aj hovorit o tom co videli. A zaoberat sa tym nechcem do nejakych vysokych IT vysin ale stretavam sa s tym,ze bezne kocky toho vedia viac ako ja.zase nemusim byt doslova 100 rokov za opicami :D

dadulajda
autor
16. dec 2015

@bonaquaba a mne sa paci ze tato pani inteligentna a vsadebola si sem tu svoju neda.co svedci o tom ze nie je pravda to ake reci vypisuje po temach.

sardinka335
16. dec 2015

@dadulajda vieš čo nechcem ti brať iluzie...ako v dobrom to myslím, ale to nemáš šancu všetko ,,očekovať,, ...neviem čo hraju tvoji na tabete, deti čo poznám v okolí hraju od tých 2 rokov...aj skor take rozne primitivne puzzle, zvieratka...
Neviem čo letí, tak mas 4 ročneho tak to ,,Subway surfer,, je neškodný - to mam aj v mobile, minecraft to tiež hraju resp. stavaju tam domy ešte je verzia so zombikmi...čo sa mi nepači...potom deti sleduju na youtube videa kde iní hraju minecraft a radia ako robiť to či ono...nie kžde takeho video je ok - už som tam počula aj vulgarne slovo. Dosť teraz letí hra ,,agar.io,, to hraju aj ,,starí,, a je to neškodné..a čo prosím ťa tie kočky vedia čo ty nevieš? Ja si nemyslím ze si 100 rokov za opicami...
Dcera hrava rozne ,malovanie babik, kadernictvo, potom take ze priprava pizzy, potom je aj take ze stara sa o babätko virtualne 😀 😀 no kopa ,,somarín,, treba im to časovo davkovať lebo na tom mozu byť aj cele doobeda oni by boli schopní....proste to si oni posťahuju niečo zo ,,store,, akoze obchod, ale maju dovolene len čo je zadarmo a teda ,,free,,.
Deti ti to budu ,,nosit,, zo školky, školy- o čo sa zaujimaju spolužiaci o to sa často zaujimaju aj oni. To ešte bude, ked ti 9 ročne decko sa pyta ze či je na chate aj ,,wifina - fifina,,.No pozerala som ako puk....

ivett1
16. dec 2015

@dadulajda tak to je super, že chceš držať krok s technikou ... 🙂 ... tak by ťa mohli zaujímať tieto dve skupinky tu na MK
1. všetko o počítačoch, notebookoch - ako fungujú, ako pracovať v tom ktorom programe, čo robiť, keď niečo nejde ako má a pod.
https://www.modrykonik.sk/group/6820/detail/

2. mobily - všetko čo sa týka mobilných telefónov, či už pri kúpe, probléme, nastavenia či aplikáciach apod.
https://www.modrykonik.sk/group/8007/detail/

v skupine si môžeš vyhľadať, čo ťa zaujíma alebo sa opýtať a baby ti napíšu odpoveď k veci ...

táto téma, čo si založila je diskusia, je na verejnom fóre MK a tak sem môže napísať každý svoj názor a ty sa niekedy vôbec nedozvieš to, čo ťa zaujíma ...
PS: mňa napr. štve, že tieto nové smartfóny stále na pozadí niečo sťahujú a aktualizujú a tak sa rýchlo vybijú, že až ...samozrejme, že som zminimalizovala všetky uploady a čo ja viem čo ešte🙂

0silvia0
16. dec 2015

@dadulajda tento tvoj koment je totál mimo témy a urobila som si prostredníctvom neho obraz o tebe: "cakat kedy daky kkt namoce moje deti aby odisli z domu na 24 hod.a nikto o nich nevedel lebo je to bohovska zabava"
a oznamujem ti, že radšej 100 rokov za opicami ako používať takýto štýl vyjadrovania. Ďakujem, neprosím a som znechutená z takéhoto štýlu komunikácie.

richard71
16. dec 2015

@dadulajda Android je operacny system (ako WIndows v pc) vsetko je vlastne o aplikaciach ktore si nainstalujes a pouzivas... neexistuje nejaky univerzalny "manual" tym ze mas velke mnozstvo aplikaci pre roznu oblast pouzitia...