Ženy, muži neviete náhodou ako sa zbaviť čierneho drozda? Stále ten jeden vták, stále všetko rozhrabáva, zo všetkých kvetináčov hlina všade naokolo len nie v kvetináči, a o skalkách radšej pomlčím..mám chuť ho zostreliť, už mám na neho strašné nervy..
to ano, ved on je v podstate celkom neskodny🙂 ale chapem, ze ta to jeduje. a si si ista, ze je to jeden a ten isty?
viestta, toto je fajn rada, este som nepocula, ze by keramzit mohol pomoct, dobre vediet🙂
Su na to makety vtakov, vacsinou take kovove, zapichnes do zahonov alebo sa zavesia niekde a malo by to fungovat, vygoogli si odpudzovace
robia riadnu sarapatu, velmi maju radi aj koru a pod, ktora sa dava do zahonov, rozrypu vsetko vtedy aj to co je zasadene :D ako intenzivne ich u nas neriesim, ale suseda sa na to stazovala, nam zase zacnu lietat vtaky na ovocie/hrozno v auguste, na to mame siete a psa :DD
@simca06022011 koru nemiluju, oni miluju tu vyzivnu drobotinu co pod korou zije a ktorou sa krmia
@viestta ved mne je to jasne :DDD
Ja radim zakaznikom, aby si do zahonov s kôrou dali vtáky 😁 tie tske co kupis ako dekoráciu, alebo su také ktoré sa daju aj zavesit . Tiez sa mi zakaznici sťažujú ze ked maju zahon s korou rozhrabavaju to ine vtáky od jednej zákazničky viem, ze to pomohlo...
@viestta do skaliek som čerstvo posadila včera kvety, ráno idem poliať a všetky nové kvety mimo skalky, ja viem, že to aj dobrý pomocník ale už ma nebaví stále po ňom upratovať, mám aj iné povinnosti..človek chce mať niečo pekné a ani to nemôže lebo pán drozd hladá niečo dobré pod zub 🙂) akonáhle som dala von kvetináče tak bum, všetka hlina mimo, korene doničené..
@moonka1 som si na 100% istá, že je to ten jeden, i keď som ešte nemala kvety vonku, behal po dvore každý boží deň, až mám pocit, že má niekde v blízkosti svoje hniezdečko 🙂)
@simca06022011 máme pár dekoratívnych vtákov, dokonca aj zvonko hru a nepomáha.. 🙂 už je to na nervy
@vemi23 kôru sme mali pár rokov dozadu ale kedže sa tam držalo veľa hávede, tak sme to porušili 🙂
Ja mam pri zivom plote koru. Vecne vyhrabana von. Tiez drozd to robi. Kazdy rok nadavam
Je to vec pristupu. Zas je az tak neprezivam ak sa nejaka skoda stane. Viem, ze drozd pre mna spravi viac uzitku ako skody. Ked mi krtko vyvrati priesady sice ponadavam, ale pri predstave kolko pozerie pandrav, ktore by potom pozrali zeleninu mu aj ten kopec medz mrkvou prepacim. Prepacim aj drozdovi, ked mi rozhrabe koru, pretoze viem, ze za kazdou rozhrabanou skorov je nejaky skodca zlikvidovany. Radsej budem vracat koru na miesto ako mam potom stopat do hriadok chemiu. Radsej posadim ten jeden kalerab aj 3x za sebou ak ho vyhrabu, ked viem, ze o dva mesiace mi ho nezozeru husenice, pretoze ich ten drozd zozerie skor ako ony zozeru moj kalerab. Naucila som sa s prirodou spolupracovat, nie s nou bojovat.
@viestta lenže ja kôru nemám 🙂 kvôlo tomu, že so tam držala všelijaká háved som ju zrušila...lenže niektoré kvety nestoja 2eurá, nebudem stále kupovať nové a vyhadzovať peniaze len tak do vzduchu kvôli jednému drozdu..hľadám možnosti ako sa ho zbaviť zo svojej záhrady, nechcem mu nijak ublížiť ale ak nebudem mať na výber tak...
@viestta ale niekde by sme mali mať aj ten keramzit, vyskúšam ho dať do tých kvetináčov a uvidím čo sa bude diať 🙂)
Vsak ho vyzen. Ja ti v tom nebranim.
@viestta no kebz ti krtko likvidival komplet zahradu ako u svokry mojej (kopec na kazdom kroku) tak by si aj tento pristrup prehodnotila 🙂 podla mna ak nehcem drozda v zahrade a dam tam nejakeho plasica, este stale ma kopec miesta kde moze ist inde 🙂) vtakov tu mame strasne vela, a len tento jeden je taky vyhadzovac zahonov.. (nastaste teda mne nejak extra skodu nerobi, lebo velmi okresne veci este nemam nikde 🙂) )
@simca06022011 ako pisem, je to vec nazoru a presvedcenia. Netvrdim, ze moja pravda a pristup plati pre kazdeho. (a prerytu zahradu mam odzitu, mam odzite aj vtakmi zozrane cucoriedky, mam odzite aj kukurica a hrasok zozrate bazantami, aj travmik do hlbky prekopany diviakmi, aj hrozno ozobane skorcami). Su veci, ktorym sa snazim zabranit, su veci, ktore povazujem za beznu sucast toho, ze mam zahradu a ta je iba a len sucast prirody, sice moja, mnou obhospodarovana, mnou kultivovana ale tak ci tak je to iba a len priroda)
@viestta no tak ja to zase beriem tak, ze ked pestujem aby som mala, tak cakam ze vacsinu aj budem mat :D n
Skus slavika, ktory vyvreskuje par metrov od spalnoveho okna o tretej rano. Je to nieco ako zbijacka a MRI dokopy. Skus si vygooglit. O siestej si da pol hodinku slofika a vrieska dalej. Nove okna, stuple v usiach a aj tak to znie ako keby som ho mala na nocnom stoliku. Na stastie tu hniezdi len kazdy druhy rok.
Aj teraz tam vrieska ako keby ho zmoze drali. Vydrzi tak do pol noci a laskavo je az do tretej ticho
Nam sa raz drozdy zahniezdili na zahrade a tatko drozd bol strasne militatny. Niekolko tyzdnov sme nemohli vyjst von na terasu ci do zahrady, lebo na nas utocil. Odvtedy davame na hniezdenie pozor … bordel po drozdoch mi tak nevadi, vidim, ze zeru haved. Ale vadi mi, ked mi obzieraju cucoriedky a muchovnik - musime ich pred nimi balit do sieti 🙈
Do kvetinacov nasypat na hlinu hrunsi keramzit a mas vystarane. V skalke ti robi dobru sluzbu, pretoze ti likviduje cerviky, ktore skodia rastlinam. Tam ho treba aspon akceptovat, ak nie potesit sa jeho pritomnosti.