Dron nad súkromným pozemkom

10. okt 2022

Dobrý deň, viete mi niekto poradiť aké zákony platia pre súkromné drony? Uz niekoľko krát krúži nad našou záhradou dosť nízko a ostáva na mieste. Je možné že narušuje moje súkromie? Komu to môžem nahlásiť? Ďakujem

martul
10. okt 2022

Nedá sa zistiť odkiaľ prilieta? Nehrá sa to len dieťa čo býva niekde u vás na ulici?

anita1978
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
andrea_prestastna
10. okt 2022

Uz by som mu dala vodu z hadice

liljana
10. okt 2022

Vzduchovka a ides ... On tam nahodou zaletel, ty si strielala na terc a vbehol ti do rany.

nwnw
10. okt 2022

Nebude sa v okoli predavat nejaka nehnutelnost? U nas si takto realitka robila zabery susedneho domu. Nestihli sme tu vzduchovku zobrat 😂 nabuduce hadzem aj kamenom.

andrea_prestastna
10. okt 2022

@liljana to neni najlepsi napad neviem ci sa moze len tak strielat zo vzduchovky a netreba sa vyhovarat nornalne ho trafim topankou a poleti🤣

nepic
10. okt 2022

Tiež sme to riešili,boli privolaný aj policajti ale nič sa nevyriešilo,vraj nič nenarušuje-letovú zónu a podobne. Narúšanie súkromia by to bolo vtedy,keby napr zverejňoval niekde natočené video. A pýtal som sa aj na to,že ho zostrelím alebo podobné,na čo ma hneď policajt upozornil že to môže byť dron za 2tis € a viac,s GPS a kamerou kto ho poškodil a škodu si môže majiteľ potom uplatniť u mňa. Že treba si dobre zvážiť čo urobím.

lucik194
10. okt 2022

co znamena ze nizko letel, 10 metrov 20?

dron moze lietat vo vzdusnom priestore, ktory je v podstate uz 5 metrov nad zemou..... avsak nesmu byt porušené gdpr pravidla....

tak si vyber ci moze alebo nie.

myslim si ze nejake decko od susedov sa hralo, alebo sused dostal novu hracku tak lietal

ak lietal nizko, urcite nema licenciu, proste len sa niekto hral, alebo mapovali pozemky na predaj na okoli, bezna prax v sucasnosti.

ak lieta vyssie uz ma licenciu, dava vediet letovej vezi na najblizsie letisko, s tym si nepomozes.

a ked mapuju lietadla a druzice to ti nevadi? to je to iste, na 5cm pixel ked mapuju ?!!!

autor
10. okt 2022

@nepic no super...mna tu niekto mapuje a nemozem mu nic..skvele

autor
10. okt 2022

@lucik194 tak cca 15-12m? Ziadne decko v okoli tu nie je...a co ak to nie je decko? Je to moj sukromny pozemok a chcem at sukromie a nie aby ma tu nekto smiroval

kittykat22
10. okt 2022

ved sa pozri online https://www.moravskysvatyjan.sk/37229/drony-nar...
nemoze ti samozrejme nikto lietat nad zahradou - je to tvoj sukromny majetok. To je presne to iste, ako keby tam niekto kracal. Odfot a posli na policu. Ak je to vacsi dron tak na to treba mat povolenie - a ten kto s nim lieta ho zjavne nema, pretoze by vedel, ze co robi je tresne
https://www.aprop.sk/clanok/legislativa-pravidl...

lucik194
10. okt 2022

@kittykat22 nad zahradou ti moze v pohode lietat, co myslis ked sa mapuje tak si budu pytat povolenie od 100 majitelov?

to tak nefunguje, zoberies dron, mas licenciu, zaregistrovany dron, vsetky povolenia,v case ked ides lietat oznamis danu vec na dopravny urad od 8-10 lietam tam a tam vo vyske 70 metrov za tym a tym ucelom.

mozes aj natocit daneho cloveka, aj policiu zavolat, vsetko je podla zakona. policia s tym nic nemoze urobit.....

ine je ked je to sused a ocumuje ta, to uz len rucne strucne vybavi muz 🤣

kittykat22
10. okt 2022

@lucik194 a ked mas zahradu vedla domu tak to je co? Ziadne lietanie dronom nizko nad pozemkom. Je mi jedno, ze ma pozemok 100 majitelov - je to zakon. Nema povolenie? Tak nech vypadne. Ako prepac, ale ak si myslis, ze si niekto kupi drona a bude si robit co chce - tak to mozes zabudnut.

lucik194
10. okt 2022

ja sa nejdem s nikym hadat, moznoze ma povolenie, pokiaľ ho neodchytis, nevies......

pokial nema povolenie musis to dokázať

ale hlavne uvedomte si je to to iste ako ked lietajú druzice a lietadla, rozlisenie je to iste, to nikomu nevadi, pritom drony (vsetky male sukromne) maju ovela horsie kamery ako na lietadlách ...... belo nikyo mekupi na dron 5000eur kameru

thereisabear
10. okt 2022

A neviete zistiť, koho to je? My sme si to odsledovali, manžel išiel zazvoniť. Poprosil, nech lieta ďalej, kde nie sú domy, sused sa ospravedlnil a už sa to neopakovalo.

qetka
10. okt 2022

tak nam nad domom lietal dron a bum, suseda bola v Bez servitky a cely nas dom, zahrada pekne na zaberoch 🤣

dupinka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
iinuska
10. okt 2022

Myslim,ze Ti nepomoze nic

bestmate
10. okt 2022

@nepic no u mňa by toto neplatilo, pokiaľ špehuje na mojom pozemku, robí záber a záznam, ja nemôžem vedieť či to majiteľ dronu ukladá na dáky server alebo maže, alebo to použije neskôr, síce nevime na aká účely a kde. Takže zostreliť, rozdupať a vyhodiť do zberného dvora.

refly
10. okt 2022

Toto by aj mna zaujimalo tiez. Zrovna vcera som sa dozvedela ze znamemu lietal dron po zahrade niekedy v lete. Tiez mam sto chuti to zostrelit.
A ci mi nevadia druzice a lietadla... Tento krpaty bazmek lietal asi v 10 m vyske a kukal sa do okien. Znamy je stary pan, ktory je vacsinou sam, dvere do domu od zahrady nechava casto dokoran otvorene, aj ked neni doma, napriek tomu ze mu za to stale nadavame. Je to taky clovek, co ma obrovske lustre z parozia a peniaze pod matracom. Neni nic jednoduchsie, nez mu zozadu preskocit branku a vojst domu. Takze ked som zistila ze mu tam kukala mini lietajuca kamera, tak to moc nepotesi Jedina vec co ma napadla bola, ze su to bud decka, alebo zlodeji.