Ahojte, píšem anonymne, tak dúfam že niekto nabere odvahu odpísať.
Prosím vás, ako ste odhalilk že niekto vo vašom okolí droguje, resp začína s tým experimentovať?
My mame mladého bratranca, ktorý odišiel za prácou do zahraničia, včera prišiel na návštevu a dosť som spozornela z jeho slov- ze je tam partia mužov co si krátia čas party to som čakala, no z jeho rozprávania:Ti sú takí nefetovani stále, samy kokain kokain je všade, dá sa kúpiť aj na pumpe pomaly-to som spozornela, najmä som si všimla ze SI skoro každú minútu drel, šuchal
mrvil NOS....celu noc som z toho nespala....čo si o tom myslíte?
Vacsinou mas sancu si to vsimnut zo spravania. Striedanie stavov, akoby v cykle. Nadsenenie, energia, velka aktivita, ukecanost (pri opiatoch naopak otapenost, ospalost). Potom v case, ked ucinok vyprcha a nema dalsiu davku, tak podrazdenie, nervozita, roztekanost, ale aj apatia. Moze byt aj agresia.
A prichadza to tak az nelogicky. Nezavisi to od zivotnej situacie, ani niciho. Takze si to nevies odvodit a zda sa ti to cele mimo.
Plus pri kokaine (ak ho zrovna ma v sebe), tak zrenicky oci budu vyrazne rozsirene a moze byt citlivejsi na svetlo.
No alebo mu skus zobrat par vlaskov a poslat na rozbor. Sice to zaplatis, ale budes vediet. Nedaju sa asi vsetky drogy takto zistit, ale kokain patri medzi tie, co sa daju.
Keby fičal na kokaíne tak by bol taky "vystreleny ". Netreba mu toľko spať, mal by rozšírené zrenicky veľa energie. To suchanie nosa tiež môže byť,ale nemusí
Poznám pomerne veľa ľudí, ktorí si občas na party dajú a nikto by to na nich nikdy nepovedal a keby mi to sami nepovedali, tak ani neviem....zažila som aj človeka, na ktorom sme tú zmenu postupne videli, ale to už bola situácia vážna a nešlo ani zďaleka "len" o príležitostné užívanie kokaínu... Však keď o tom tak otvorene rozprával, rovno si sa ho mohla spýtať či to skúsil aj on..
Kvalitny kokain smeruje do vysokej spolocnosti, nie medzi plebs. Chlapci v sladkej naivite kupuju "kokain", pritom nemusi byt vobec pritomny v droge. Skor si myslim, ze je to synteticka droga, ktora sluzi ako nahrada kokainu. Dealeri povedia vselico, aby si zabezpecili klientelu. Bratranec si evidentne nieco obcas da a naozaj to potrebujes vediet? Je dospely, zaraba si na zivobytie, mal by byt uz aj rozumny.
Kokain na pumpe? Bratranec "trosicku" zvelicuje.
Môže byť, a veľa prezradia oči, zvláštny pohľad, zrenice rozšírené