Myslite ze ludia objednavaju jedlo ako pred tym ? Ja osobne uz v tom nevidim zmysel pri tychto cenach. Priklad April, spagety 3,80 velka poracia nedalo sa dojest, donaska zdarma, Maj 4,80eur, porcia mensia, donaska 60centov. Jul, 5,80, porcia asi 10spagiet, donaska 1,50eur. Takze vlastne za 1/3 porciu zaplatim o 3,50eur viac a ani sa nenajem. Mate to tiez takto vo vasich mestach ?
@jt261 hold, palivo hýbe svetom... Všetko sa vozí, preváža, zvyšujú sa náklady. Pod 5-6€ menu momentálne ani nie je. Treba sa s tým vžit
áno aj meníčka, kedysi 3,50-5 eur, teraz 7-10 eur. Dáš 8 eur a dostaneš riedku polievku s pár rezancami a 3 malé kocky mäsa, cestovinu/ryžu a za lyžičku malú zeleniny ako napríklad akože rizoto. Jasné že všetko išlo hore, ale nie až tak ako zdraželi, asi si kompenzujú straty z korony ked boli pozatváraný...
@marsmykkok ved to ze vobec mi nepripada aby to zdrazelo az takto, ked robim nakup v obchode islo to hore o paru percent ale urcite nie cca 2x tolko
@jt261 to si z nejakého lacného kraja. Ja som si povedala dosť keď som videla granadir za 6,5. Hnus. Ale na druhú stranu to aj chápem. Nie len nám sa dvíhajú ceny palív, energie atď. Aj podnikatelia majú problémy + zavreté kvôli covidu. Nie je to sranda
@kkovacovak len by ma zaujimalo ci stale tolko ludi objednava aj po tych cenach. Ci im to je jedno ze vtedy mali 50 objednavok za den a teraz 10
@marsmykkok treba si vybrať správne jedlo, ja keď si dám menu a už zaplatím zan toľkú cenu tak nech je tam riadne mäso alebo je to typ jedla čo si nespravím len tak rychlo
Objednávam stále rovnako🤷♀️ ci už donáška alebo idem do reštaurácie
Rovnako chodim v robote na obedy ako predtym, a ano menu zdvihli okolo 7 euro, ale nebudem kvoli usetrenim 50 euram varit kazdy den po robote ako otrok, navyse musim mat maso kazdy den 🙂
@jt261 tak spagety som si v zivote neobjednavala, ale to je vec nazoru. Zaplatim aj za suroviny, vodu, energiu viac a tiez zjem tak isto ako pred rokom.Kazdy si musi zvazit, co je pre neho lepsie.Mozno je toto otazka na niekoho, kto vlastni restauraciu. Ja ked ostavam v praci dlhsie a nemam moznost sa tam najest, idem na obed, alebo to riesim donaskou. Moj partner ma denne obed v praci, neoplati sa mi varit len pre mna
@jt261 to je také podnikanie po slovensky. Rovnako aj na kúpaliskách napríklad dajme 10 kusov hranoliek za 4 eurá a nech si skoro nik neobjedná, nie že by sme dali napríklad za 2,50 a mali niekoľkonásobne viac objednávok a zarobili v konečnom dôsledku viac.
Jediné, čo objednávam, je pizza/gyros/hamburger. Ceny aj donáška nešli hore vôbec alebo možno o pár centov, čo som si ani nevšimla. Aj sa čudujem, pri tom zdražovaní všetkého 🤷
Aj my sme postupne prestali objednávať a celkovo obmedzili návštevy reštaurácii oproti minulosti...v rámci výletu alebo pri nejakej príležitosti ideme,ale kedysi sme chodili s kamoškami a s deťmi každú chvíľu niekam,ale dať napr cez 8€ za cezar šalát mi tiež príde prehnane....a ku tomu,u nás v meste je dosť veľký problém s personálom po kovidovej dobe a veľmi to ovplyvnilo kvalitu jedál a celkovo servis...
@jt261 podľa mňa tí čo neboli zvyknutí variť tak tí objednávajú stále. My sme napríklad boli zvyknutí 2 dni mať navarene, 3 dni objednávať alebo chodiť na menička. Teraz berieme jedlo z reštaurácie minimálne. Ale ani nie kvôli cenám ale kvôli tomu že sme si už zvykli počas covidu. Kto nemá rád varenie tak to určite nerieši až tak
@jt261 ja som pri poslednej objednavke pizze písala sms na mobil do pizerky,lebo boli,tak osmejdene,že pri salamovej boli trojuholníky,kde nebolo,ani koliesko salámy a pri tuniakovej som takmer žiadneho tuniaka nenašla...len kopec cesnekovej pasty...
My sme vyradili donášky a reštaurácie úplne z nášho rebríčku.Odvykli sme si od nich keďže nás nechceli pustiť.A Už aj keď nas pustia tak už nejdeme.sli sme po veľkej noci do reštaurácie čo sme chodili pred koronou,ale to čo nám doniesli na tanieri a za takú sumu no ani sme to nedojedli .A to nie sme z tých čo by sme jedlo nezjedli.Muz tento týždeň ostal doma zo synom ,lebo robíme mu izbu tak nestihli si uvariť tak ,že idú sa najesť do tej restiky na denné menu a to už syn povedal ,že radšej už bude o hlade a do restiky už nevojde a platili za dva obedy dosť.Na druhý deň si radšej spravili špagety.Ja som bola s dcérou u rodičov takže navarené mali iba jeden deň.Tak u nás reštaurácia už nie a to sme chodili často.Radsej si spravím nákup za to a budem jesť aj tri dni to isté
@jt261 asi si treba vybrat restauraciu, v tych, z ktorych objednvam ja, su porcie rovnake
Nezijem na Slovensku, jedine jedlo, ktore sme si kedy objednavali je pizza a čína. Obe veci tak 2 krat za mesiac a pokracujeme. Ceny nezdvihli. A teda ta cina, objedname na veceru a mam aj na obed na druhy den. Rovnako ked tam ideme. Vzdy si dame zabalit, lebo donesu porcie ako pre 5. Lenze ja aj muz pracujeme v gastre a vieme, ze to robia na ukor svojho zisku. Neskutocne slo vsetko hore. Len ten obycajny olej. Pred tym stal liter oleja do jedneho eura. Teraz nad 3. A takto skoro s kazdou surovinou. Nie je to o tom, ze by boli vychcani, len musia kalkulovat, aby prezili. Nehovoriac o cene plynu. Muz je sefkuchar a precadzkar zaroven, cela kuchyba na ply, vravi, ze im chodia take faktury, o akych sa nam pred rokom ani nesnivalo.
@amelie2017 tak pokiaľ viem do špagiet olej nejde a po druhé špagety sú jedlo ktoré môžu vo veľkom hrnci uvariť aj 10 sackov naraz a meniť omáčky, takže ušetria aj za ply; takže stále nevidím dôvod takého veľkého drazovania. Syr šiel hore o paru centov a paradajky, cesnak skoro vôbec. Takže ak by porcia bola rovnaká a zdraželi o 50centov nepoviem ani slovo, ale o 2eura je strašne prehnane a keď odoberám aj tu porciu tak aj o 3eura drahšie jedlo.
Ja uz som velmi nespokojna s mojou oblubenou donaskou, objednavam tak raz za mesiac, ked uz fakt nezvladam navarit... naozaj, kvalita, porcie isli dole, cena hore... no mozem to kaslat. Likvidacne je to koniec koncov pre nich... neviem, aky maju odliv zakaznikov
@jt261 pozri, nikto ta nenuti objednavat, kludne si mozes navarit. Mozno tam, kde zijes ty, mas ine moznosti ako ja. Za donasku neplatim nic, lebo je to v ramci mesta, tak, ako som neplatila ani pred tym. Ze sa cena jedla zvysila? No zvysila sa cena vstupnych surovin, zvysili sa mi aj doma naklady na stravu. Sorry, ale rozoberat tu do nemoty cenu za spagety, ktore uvaris za par minut a mozes si na ne hodit tuniaka a syr a mas obed, mi pride divne.
@basska_b nemas moznost objednat inde?
Draheeee to je. Ale donášky neriešim, keď tak sme si vždy išli sadnúť do nejakej lepšej restauriacie a to si doprajeme príležitostne naďalej, hoci menej často. Ale na menucka nechodíme, varím.