Prosím vás neviete čo to môže byť?
Prosím poraďte čo na to?
@ssandyy toto su puklice, podoba sa to? neviem, stale nevidim dost dobre..
ak by to boli puklice, tu je postup - https://urobsisam.zoznam.sk/poradna/poradna-zah...
ak to nie su puklice, tak neviem😅
@ssandyy Umyte zľahka mydlovou vodou, popukajte/odlúpte nechtom, čo pôjde, a potom postriekajte tým karatom. Lenže musíte to viacnásobne opakovať. Mne sa zjavne minulý rok nepodarilo vykynožiť ich na ozdobnom "fikuse", už sú späť. Ja som ich "dostala darom" na orchidei z kvetinárstva a napadli mi ten fikus, lebo som ich mala pri sebe. Orchidea už umrela, tak snáď záchranim aspoň fikus (momentálne je na balkóne v izolácii a striekam plus mechanicky likvidujem).
@ssandyy Na krabičke je návod. V podstate idem podľa tohto: okrasné rastliny - dávka do 10 l vody na 100 m2: 5-10 ml, ale dávam do rozstrekovača od čističa na sklo (750 ml), takže len kvapnem. Po asi 10 dňoch treba postrek zopakovať, ale skôr sa odporúča na 2. postrek použiť Dursban 480 EC a takto to striedať, kým ich nezlikvidujete úplne (plus teda to mechanické čistenie). Mne sa zatiaľ veľmi nedarí...
Ja som hentie potvory v pohode zabila s karate. Dala som fikus do vane, zarobila najsilnejsiu povolenu koncentraciu a spricovala som ho, az to z neho tieklo. Z hora aj zo spodu listov. Celkovo som vytrieskala asi pol litra postreku a mile puklice sa uz viac neukazali. Tiez som stym zabila roztoce na calathei a alocasii. Kedze mali par velkych listov, tak som to iba pretrela odlicovacim tamponom namovenym v postreku. Uz to bolo vyse roka dozadu, takze som si ista ze su kaput. Celkovo som s karate maximalne spokojna. Drzim palce nech s nimi zatocis.
nevidno to dobre, no tie cierne hrcky by mohli byt puklice