Dožitie škrečka

dada281185
18. aug 2023

Ahojte skrecka mame skoro 2 roky, minuly tyzden mu praskla na ruke daka hrcka a sla z nek krv, potom to prestalo, tento tyzden sa. Hrckazase objavila na ruke sli sme k veterinarovi, ze to moze byt onkologicke ochorenie, sledovat ak praskne prist hned inak len dochovat. Dcera tak strasne plakala, ked to pocula, nevieme kolko ma casu este. Smutny den dnes...😢😢😢😢

andrea_82
18. aug 2023

No, bohuzial, skreckovia su tie zvieratka, ktore sa nedozivaju vela. My sme ich preto prestali chovat a kupili sme osmakov degu.

colsami
18. aug 2023

Ano u skreckov su nadory velmi caste. Vacsinou na to doplatia, keby aj majitel chcel, nebyvaju operovatelne velakrat. Mrzi ma to...

adri266
18. aug 2023

Nasmu tiez vyrastol nador a kym bol ok, nechali sme to tak, ale casom mu to asi zacalo tlacit na mozog, chudak, mal akoby zachvaty. Radsej som ho odniesla k veterinarovi, nech sa netrapi 😔 Bez hanby sa priznam, ze som plakala, ked som ho tam nechavala.

uhnakova
18. aug 2023

Skrecky obvykle ziju asi dva roky, takze ten vas uz dosiahol ocakavanu dlzku dozitia. Skus to tak dcerke povedat s tym, ze sa mal u vas dobre a mal pekny zivot.

jaskolka
18. aug 2023

Škrečky žijú krátko. Jednoducho "prišiel jeho čas".

tina5959
18. aug 2023

@dada281185 Mali sme džungarskeho aj syrskeho škrečka. Obidvaja žili 2roky a ku koncu mali nádory.
Potom sme kúpili 1 osmaka samičku. O tri mesiace veľké prekvapenie. Mala 5 malých osmačikov. Boli veľmi zlate. Osmak je úžasné zvieratko. Dá sa vycvičiť. Sam šiel do klietky .... V noci spí, cez deň je hore. Škrečok opačne. Osmačiky sa nám dožili cca5 rokov. Posledný mal 6 rôčkov. U nich pozor na stravu. Sladké by nemali.

andrea_82
18. aug 2023

@tina5959 ano, osmaci sa v zajati dozivaju 6-8 rokov.

gabriela2209
15. mar 2024

Prosím Vás moj škrečok ma 2 roky, od včera nebehá nechce jesť vodu pije.. zo spodu má krv celú noc spí predtým stale behal v kolese aj všade liezol. Neviete co mu moze byt?

vojkri
15. máj 2024

@gabriela2209 prosim co to bolo? Mame podobne a netusim co s nim:(

monicatko20
16. máj 2024

Škrečky pokiaľ viem sa viac jak 2 rokov nedožívaju..hlavne tie menšie.. teda u mňa určite nie..pred koncom mi len spal v domčeku, sem tam vyšiel na jedlo vodu až tam jedného dňa zaspal 🙏

zuzubb007
16. máj 2024

Škrečok žije 2 roky, bohužiaľ potom umrie, z tohto dôvodu nedovolím deťom škrečka lebo dva roky su krátka doba a ja sama by som revala tri dni ako prepnuta 😭