Ahojte. Ako to mate vy, ked ste so svojimi detmi v potravinach, kupujete pecivo a ony si ho chcu dat uz v obchode este nezaplatene? Dovolite im ho jest pocas nakupu alebo im vysvetlite, ze musia tych par minut vydrzat?
Ano dovolím
Dovolím
Inak týchto tém tu už bolo založených xy,takže tu ešte môže byť veselo. Nakoľko táto téma rozdeľuje na 2 tábory.
Nikdy mi deti nejedli pecivo v obchode. Do obchodu nechodia hladne.
Detí nemám, ja som to dovolené nemala.
A tak je to podľa mňa správne.Vydržala som, nerevala a nikdy mi ani nenapadlo niečo zjesť nezaplatené.
Nie. Nás vždy učili, že jedlo sa je až po zaplatení. To len dnešné matky majú rozmaznané decká ktoré musia jesť vkuse nech majú pokoj od nich.
Ale keď vidím dospelých ako jedia v obchode počas nakupovania, tak čo čakať, že budú robiť deti...
Ano dovolim., a potom si ho aj riadne zaplatim., poviem predavacke., ze o 1ks navyse nech zarata,ze zjedol.,ale zase syn ma 4r., ale ked si hladny a zaplatis si., preco nie., ja sa tak napr. Niekedy napijem-vypijem flasu vody a niekedy aj celu flasu cca 0,5l vypijem lebo zabudnem pit a uvedomim si to az ked som na nakupe napr.,ale potom simto riadne zaplatim vsetko., myslim., ze je to je normalna ludska potreba..
V našich "dedinských" potravinách kde sa každý pozná, áno. Nikdy nebol problém, aj samotné predavačky to brali v pohode.
V iných, mimo bydliska nikdy. Ani by som to neskúšala.
Nie, nikdy som to nedovolila a ani to nikdy nedovolím. Ak je dcéra hladná, tak sa naje, keď vyjdeme z obchodu. Par x sa stalo, že videla jest deti v obchode a pýtala si aj ona, no našťastie je rozumná a vysvetlila som jej, že to nie je slušné a ani hygienické.
Uz mam velke deti 9 a 10r. Ked boli krpani a mali 2-3 ci 3-4 roky tak ak chceli rozok dovolila som. A normalne z nich vyrastli deti ktore teraz vedia ze v obchode si neotvorim chrumky a nejem ich nezaplatene. Proste to obdobie kedy mali roztek v ruke presiel a teraz funguju ako slusne vychovane deti. 🙂
Dovolili sme. A čuduj sa svet, všetci traja postupne došli do veku, keď už vedeli počkať a odniesť si jedlo k pokladni.
Minimalne maju neumyte ruky 🤮
Nehrozi, pekne ucim, ze najprv zaplatit treba. Uz len ked vidim takto dieta jest nieco nezaplatene je jasne, ze matka nezvlada vychovu.
Jasne ze hej 😃 moje malé rozmaznané decko sedelo v košíku a džgalo sa rožkom zatiaľ co som si ja v klude nakupovala 🤷🏼♀️
Som s tým úplne v pohode, mňa vlastne až do precitania tejto témy ani len nenapadlo ze sa to nema alebo ze to niekto nerobí
Jasné dovolím, on spokojne je rožok a ja si v kľude nákupim a ten rožok si aj normálne zaplatím...nemám dojem že nezvládam výchovu 🤣 keď som smädná si aj ja otvorim vodu čo mám v košíku a tiez si ju následne zaplatím 🤣 asi aj moja mama nezvládla výchovu
Áno dám, vždy keď sme pri pečive tak si vypýta rožok. Vždy ho zaplatím, nikdy s tým nikto nemal problém.
Raz sa mi stalo že som ten jeden rožok zabudla zaplatiť 😅. Uvedomila som sa pred obchodom tak som sa vrátila. Predavačka bola zlatá povedala nech nechám tak a nech si malá pochutí 😂.
Nikdy a neznasam, ked to vidim, vobec rodicom nevadi, ze vyutieraju kosik komplet rukami totalne spinavy hlavne, ze papkaju rozok, dieta treba od malicka ucit spravne vzdy som vysvetlila a nikdy si nepytali, dokonca este hovorili inym detom, ze v obchode sa neje, co sa tyka tohto som hrda za to
Nie.Rovnako ako by som im nedovolila jest sunku, ci ine potraviny. Jednoducho az ked zaplatime. Takto sme to mali, mame a budeme mat a deti sa toho nedozaduju.
dovolila som, samozrejme bavime sa o veku do 2 rokov cca, starsie uz vie pochopit ze ma pockat, resp. nepotrebovala som ho zabavit ;)
k tym napojom --- samej sa mi stava niekedy, ze citim ze idem odpadnut --- vtedy musim mat coca colu, netusim co je to za stav, avsak realne sa z flase napijem a pokladnou prechadzam s poloprazdnou.... Asi je to lepsia volba ako tam odpadnut do bezvedomia a aby mi volali zachranku 🤷🏼♀️
Nikdy nejedli v obchode. V prvom rade, ruky majú špinavé, v obchode kadečo chytajú. Po druhé, učím deti, že musia vydržať, kým zaplatím.
Môj syn vie, že kým to nezaplatíme, nie je to naše.
Nie, odmalička ju učím ze co nie je zaplatené nie je naše. Chodila som do obchodu ako pojazdný stanok-tycinky, chrumky, piškóty a naučila sa. Teraz ma skoro 3.5 a sama povie ze musíme najskôr zaplatiť. Ja osobne som toto nikdy nepochopila, ved to dieťa neumrie hladom kým vybavím nákup.
Ked mali okolo roka ano, dala som kusok bagety, ak som vedela, ze v tom obchode budeme ozaj dlho. Teraz- 6 a 2 roky nedovolim.
Ak mate rocne, dvojrocne dieta v kosiku, je uplne jedno, ci je alebo neje, ta spina z kosika aj tak skonci v ustach.
Najprv zaplatiť a potom zjesť.
No ja si po príchode z obchodu umývam ruky a niekedy ide tmavšia voda od špiny z košíka. Vždy ľutujem tie deti čo všetko na tom pečive so špinavými rukami pojedia. 🤮
Dovolím aj sa ja som sa minule napila, neskutočne som bola smädna.
Veď to zaplatim.
nikdy som to nedovolila, ved nejdu do obchodu po tyzdennej hladovke, tak vedia pockat, nie?