Dôvod zápachu z práčky

janickadusicka
9. feb 2021

Ahojte, prosím vás, neviete, z čoho môže smrdieť práčka? Mám ju asi 3 roky. V poslednom čase otrasný smrad z nej, ako ked otvoríte sud s kapustou. Pritom ju čistím a po praní nechávam otvorenú. Myslela som, že to je zápach z guličky (kanalizácie), ale najviac to cítiť, keď po doprati otvorím práčku. Už som dávala aj Sabo, aj ocot aj sódu bikarbónu na 95 stupňov naprázdno a nepomohlo. Zvnútra nevyzerá práčka špinavá, tesnenie aj košík na prací prostriedok sú čisté. Mali ste taký problém? Čo pomôže?

pribinak
9. feb 2021

Filter si pozrela?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzickazuzanka
9. feb 2021

Urcite vycistite filter.

certi
9. feb 2021

a neperies kapsulami?

viera1107
9. feb 2021

Ja som mala tiež tento problém, práčke nová ešte v záruke, filter čistý ale po praní hrozný zápach.. Pomohol mi čistič práčok, žiaľ nepamätám si značku ale bolo to také malé vrecúško (jedna dávka). Stálo to pár centov v teta drogérke.. Nasypalo sa to do bubna a práčku som pustila podľa návodu bez prádla.. Odvtedy dávam do každého prania Calgon alebo tabletky proti kameňu z dm.. Zápach sa viac neobjavil..

renatka100
9. feb 2021

@janickadusicka hadica odtoku vody je urcite zapchata treba ju vycistit alebo kupit novu

ejanjelik
9. feb 2021

Prestala som pouzivat gely a kapsule, cistim hadicu, pouzivam pripravok na pracky savo- mala som rozne a tento sa mi osvedcil.

janickadusicka
autor
9. feb 2021

@viera1107 tým čističom práčok som skúšala, zdalo sa, že to pomohlo, ale po dnešnom praní zase zápach. Calvin dávam, takže problém bude asi inde.
Ďakujem za rady, skúsim vyčistiť ten filter.

yollanda
9. feb 2021

@viera1107 ja sa bojím calgon použiť, aby sme nemali nejakú reakciu na koži

janickadusicka
autor
9. feb 2021

@ejanjelik a ako čistis hadicu?

ejanjelik
10. feb 2021

@janickadusicka odmontujem z odpadu a do pracky lejem teplu vodu, hadicu opatrne natahujem aby sa z tych vrubok uvolnila spina