ahojte, chcem sa spýtať mániekto skúsenosti s esenciálnymi olejmi do terra ? znama mi odporucila on guard a pepermint kedze mam dlhodobo zapal nosnych dutin a čelovej dutiny trapi ma to uz rok s malymi prestavkami a vzdy na jesen sa to zhorsi, odporucila mi davat si kvapku olejceka pod jazyk kazdy den alebo do caju ale nikdy som sa s tym nestretla, mate s tym niekto skusenosti, pomahaju taketo olejceky na zlepsenie stavu ? esencialne oleje poznam len ako prisadu do difuzerov a zvlhcovacov vzduchu .... pripadne nieco ine co vam pomohlo z takychto problemov, dakujem vopred
Skuste si pozriet baby na netflixe novy serial un well prva cast je o esencialnych olejov 🙂
@bibka26 ja doterru poznám a používam. Hlavne v tehotenstve na všetky pliagy lebo lieky jest nechcem. Na dutiny si robím zmes do oleja - on guard, Air, pepermint a kadidlo a natieram.na čelo a siju. A preplachujem nos slanou vodou s kvapkou Ravintsary - to mi zaberá najlepšie. (Ravintsaru mam od Nobilis Tilia lebo v doterra sa málokedy da.zohnat).
Zaroven do medu dávam kvapku OnGuard a kvapku Lemon a Oregano každé ráno akonáhle niečo na mňa lezie. Môžem ti poslať schému ktoré oleje sa môžu vnútorne a ktoré len natierať ci difuzovat.
Sú esenciálne oleje ktoré môžeš aj vnútorné užívať...skús pozrieť značka Hanus, alebo aj spominanu doteru. Sú veľmi dobre, ale sú to silné koncentraty a treba davat pozor pri užívaní. Veľa ľudí čo poznám a užíva to, si pochvaľuje. Môžu ísť taktiež aj do aromalampy.vacsinov je však rozdiel v cene, na vnútorne užitie sú oveľa drahsie
ja mám velmi dobré skúsenosti s olejčekmi dottera. Môžu sa aj vnútorne, samozrejme aj tam je zopár, ktoré sa nesmú. V čom pomohli mne a mojej rodine: odstránili bradavicu, na prechladnutie, na chrípku, horúčku, migrénu, lepší spánok, pálenie záhy, bolesť žalúdka, studené nohy a citron a pomaranč neskutočne dobre vonajú v difuzery 😉
ja som chodila na prednášky a tam som sa vela dozvedela, čo je na čo dobré, ako sa užívajú a tam som si našla tú svoju pani, u ktorej si ich aj objednávam. na webe sa dajú kúpiť velké balenia, ale sú aj menšie balenia.
@tanika ja som naliala do takej malej 15-20ml .flasky mandľový olej. (Môžeš aj kokosak ale ja.mam.radsej mandľový). A doňho kvapkala tak po 10 kvapiek Air, OnGuard, matu, citrón a 5kv kadidlo. A myslím že som tam supla aj tymián 10kv
Natieram s tým seba aj dieťa. Dutiny hrdlo krk chrbát hrudník. Celkovo...treba radšej začať s menej kvapkami ...skúsiť na sebe...A potom pridávať. A bacha okolo očí...mäta stipe ako šľak.
Inak.na akúkoľvek virozu odporúčam mat doma oregano a citrón. A na lyžičku medu po kvapke. Je to sila ale funguje riadne. To oregano vypáli všetky pliagy. Tymián funguje podobne ale tehotné nesmú takže to dávam len krpcovi.
Na vaginálne problémy zasa robím zmes do.oleja čajovnik, kadidlo a kvapka oregana. Môže sa aj citrón a Eukalyptus.
Potierat alebo na tampón ale dobre zriedene.
EO konzumovat len v akutnom pripade, pod dohladom certifikovaneho aromaterapeuta!
Dotteru pouzivam dlho uz, na niektore choroby je fantasticka. Na dutiny mam svoj mix,mam taky maly inhalator ktory mam pri sebe,tak isto potierat z vonku. Nos preplachovat konvickou so slanou vodou. Aspon mne toto pomohlo dost.
Tak ja sa v tych nazvoch stracam. Baby v com su tieto oleje ine ako nejake ine znacky?
Dufam ze ta tabulka ti pomoze, pre dieta (4r)miesam 2%.
@tanika ahoj teraz som našla túto diskusiu, mám pre teba ešte jeden tip, ak by si chcela. Je to z tej knihy, ktorej tabuľku tu jedna baba fotila že ktoré oleje ako používať.
Pri dutinách sa tam písal tento recept:
2kv Peppermint pod jazyk 4xdenne
2kv ZenGest okolo pupku 4xdenne
Ja som si k tomu pridala ZenGest rozriedeny na čelo a koreň nosa(pozor aby nestiekol do očí stačí máličko) a do dlane kvapka eukalyptu prípadne čajovníka a dýchať z dlaní.
Jediná vec ktorá mi uvoľnila dutiny - okamžite🙏🏼😍
PS: je to samozrejme recept pre dospelého človeka, deti do 6 rokov oleje vnútorne nesmú a riedenie je u detí výraznejšie.
To nemám skúsenosť, ale možno by pomohlo vdychovať odvar z eukalyptovych listov....