Ahojte zienky,
Synovi sa stala taka vec. Vzdy ked ma ist autobusom zakupime mu sms listok. Dnes pri kontrole revizorom mu tento sms listok revizor neuzal a vystavil 40€ pokutu. V cestovnom poriadku som nasla cast, kde sa pise
"Zakúpením SMS lístka cestujúci súhlasí s tým, že k overeniu platnosti tohto cestovného lístka predloží k nahliadnutiu revízorovi alebo inej oprávnenej osobe svoj mobil alebo iný mobil, prostredníctvom ktorého bol jeho SMS lístok preukázateľne zakúpený, a to nielen samotného textu prijatej SMS správy, ale i ostatných detailov tejto správy (napr. zmazania originálu SMS lístka) a že poskytne telefónne číslo a strpí čas potrebný k overeniu pravosti zavolaním. "
Mal pravo mu sms listok neuznat?
Nikto mi nezavolal. Zajtra idem smer dopravny podnik. Mozem tam ist toto riesit osobne alebo sa to robi pisomne?
Dakujem velmi pekne
Akože ty si kúpila lístok na svoj telefón a nebola si so synom či čo?
A ukazal ho? Ak si ho ty kupila na svoj mobil a nebola si s nim, tak cestoval nacierno.
Ale on ten listok nemal, mala si ho ty na telefone, ak chapem spravne.
Dosla synovi potvrdzujuca SMS uz pred nastupenim do autobusu? Bol este ten listok platny ked do autobusu nastupoval, lebo ten ma obmedzenu casovu platnost. A mal vobec ten mobil so sebou kde dosla potvrdzjuca SMS, ked ho kontrolovali?
Ak ho nemal ako preukázať a menal ani screenshot v mobile ak si ho nekupoval sám cez svoj mobil ale ty tak mal nato plné právo
Ty si kúpila lístok na svoj telefón a syn šiel bez teba? To sa tak nerobí musí mať doklad o kúpe pri sebe inak šiel načierno.
A ak chodí často kúp mu mesačný lístok alebo iný aký vám vyhovuje.
Ja som sa v tom stratila…..kto mal teda v mobile ten lístok? Ty či on?
Ak ty, tak on cestoval na čierno
Ak on, tak najskôr mu musí prísť spätná sms a až potom by mal nastúpiť na bus
Neoplati sa lepšie električenka?
A kde v cestovnom poriadku sa pise ze mu zakupeny sms listok nemozem preposlat ako smsku? Ved ja som listok zakupila za syna, ktory isiel autobusom sam.
Ved takto mozes preposlat listok aj celej triede
Syn má mobil…..prečo mu sms nekúpiš z jeho mobilu? Alebo si ju nekúpi sám?
@pribinak lebo mu takato smska neprejde
Tak mu kupuj klasický lístok. Pokuta je namieste.
To iste takto nemôžeš, veď to by si mohla ten lístok poslať x ľuďom. Neexistuje. Tá pokuta je opravnena
Môžeš ísť osobne, ale lepšie spísať reklamáciu, ale toto ti neuznajú veď ty si mohla tu sms poslať ďalším 2 detom
No to si nenapisala dost podstatnu info, ze si mu ten listok preposlala. Toto by mi nikdy ani len nenapadlo spravit. Odkial ma ten revizor vediet, ze s tym listkom zaroven necestujes aj ty v inom buse? Neuznal mu ten listok pravom. Preco si syn neobjedna listok sam? Alebo nekupi v automate?
Tak za mna je to nejednoznacne napisane. Nikdy by som nepodvadzala. Ocakavala som,ze podla pravidiel si revizor overi zavolanim.
Sama si citovala časť prepravného poriadku ktorý ste porušili - "k overeniu platnosti tohto cestovného lístka predloží k nahliadnutiu revízorovi...mobil, prostredníctvom ktorého bol jeho SMS lístok preukázateľne zakúpený". Ten mobil cez ktorý bol lístok kúpený, nemal syn pri sebe. Robili sa s tým podvody, preto sú na to takí prísni.
Ak syn cestuje častejšie, existuje taká možnosť že ak mu kúpiš do nejakých pár dní od zaplatenia pokuty elektricenku na 3 mesiace alebo na rok, tak ti veľkú časť zaplatenej pokuty vrátia. Možno by sa vám to oplatilo. Skús pozrieť https://dpb.sk/sk/kontrola-cestujucich
nejednoznačne napisane? Doslova je tam napísané že lístok je neplatný ak bol poslaný z iného mobilu 🤣
A ako si to predstavuješ? Revízor ti zavolá a čo ďalej? Ako overí ze na ten istý lístok necestuje ďalších 10 ľudí?
A komu mal zavolať? ako mu ty telefonicky dokážeš, že si lístok kúpila? jednoznačne sa tam píše, že predloží k nahliadnutiu svoj alebo iný mobil, ktorým bol lístok zakúpený. Predložil ho? nepredložil 🤷🏻♀️
Revizor nema cas obvolavat ludi a najma ako by si potvrdil pravost?
Listok takto mozes poslat xy ludom, syn siel na cierno, listok si mala ty v mobile. Tak mu kupte papierovy listo ka kadzy den mu ho daj a nech si cvakne ked sms nejde
Revízor kontroluje lístky ako môže vyvolávať rodičom?Ako ťa to vôbec môže napadnúť?chlapcovi kúpte papierové lístky
"lístka predloží k nahliadnutiu revízorovi alebo inej oprávnenej osobe svoj mobil alebo iný mobil, prostredníctvom ktorého bol jeho SMS lístok preukázateľne zakúpený,... "
To nesplnil. Má len kópiu preposlanu od teba.
to vážne? a čo by si overil keby ti zavolal? 🤔🤣
Sak preco ho neukazal? Dosla mu sms?