Prosím poraďte,čo mám robiť.
Pred kruhačom do môjho auta narazilo auto za mnou.Nedobrzdil, skončil v mojom nárazníku. Šofér však rýchlo cúvol, takže som nevidela presne do ktorej časti narazil. Nárazník mám poškrábany na pravej strane.Vymenili sme si kontakty ,že neskôr spíšeme hlásenie o nehode.On mi však tvrdí, že narazil celkom v strede a odmieta priznať vinu a podpísať mi to.
V strede sú zase parkovacie senzory, ktoré si chcem teda nechať skontrolovať.
Chlap mi odmieta podpísať papiere. Čo sa s tým dá robiť?
@egonsk takže môžem ísť na políciu aj po niekoľkých dňoch? Nevysmeju ma?
Neviem ako je to takto neskoro, to bude asi slovo proti slovu. Nabudúce hneď spísať na mieste alebo privolať políciu.
Určite áno, skús ísť na políciu a uvidíš. Pokiaľ to nemáš nejako nakamerované alebo pofotené, stále to budú vedieť prešetriť na základe výpovedí. Čím skôr pôjdeš, tým lepšie, a takto to vyhodnotia. Držím palce
nedodrzal bezpecnu vzdialenost a sposobil skodu, ktoru teraz zapiera, cize je to uz nehoda a ta spada pod ich pravomoc na riesenie.
@nikasmile pán to nepopiera,že narazil...on iba ukázal miesto ktoré bolo nepoškodené. Navrhla som,že nech nám to premeria teda niekto v servise,alebo polícia. Len neviem na koho sa mám obrátiť.
Tak jedine sa informovať na polícii. Ja ti držím palce aby si to dotiahla do úspešného konca.
Človek by povedal, že od extempore Andreja Danka je každému vodičovi jasné, čo má v prípade škodovej udalosti/dopravnej nehody robiť, alebo si to aspoň naštudoval.
Keďže ste sa na mieste nedohodli na zavinení, daná udalosť je dopravnou nehodou, z čoho vyplýva povinnosť zotrvať na mieste a privolať políciu. Keďže ste tak neurobili, tak dodatočným kontaktovaním polície sa sama priznáte k tomuto priestupku, za čo Vám hrozí pokuta a zákaz činnosti. A druhý vodič pokojne z toho môže vyviaznuť bez trestu, ak nie sú dôkazy, že on do Vás nabúral.
Takže máte lekciu do života, opravu si uhraďte z vlastného a následne si prečítajte zákon o cestnej premávke spolu s príslušnou vyhláškou, aby ste sa v budúcnosti znovu nepoučili na vlastnej chybe.
Akonáhle sa hneď pri nehode neviete dohodnút a podpísať si správy o nehode, treba volať políciu. Hneď na mieste, nie inde, nie za hodinu, nie zajtra. Skus dotyčneho postaršiť, že pôjdeš na políciu, možno pomôže.
@draik fakt ma Danko nezaujíma...ale pána za mnou asi inšpiroval 😀.
@nikpa on pán je poriadny podvodník, už som ho preverovala. Pri nehode mi sľuboval že mi to podpíše, len nech sa môže rýchlo ponáhľať do práce. Len na to rýchlo zabudol.
Podpísať papier trvá tak 5 sekúnd. Čize ak ti povedal, že ti ho podpíše potom, bolo jasné, že nepodpíše... Doplatila si na svoju naivitu, bohužiaľ.
To snad nie🤣. Dostanes fundovanu pravnicku radu a ty si z toho len zapamatas, ze Danko ta nezaujima. No potom co cakas? Taka je realita. A namiesto aby si si nasypala popol na hlavu, aka si bola.....no povedzme naivna, tak preverujes aky je pan podvodnik🙈 Pritom si sama zavarila na pruser...
@nikpa noo tak to ste ten papier asi nikdy nevypisovala.Je to tak 2O minút. Opisuje sa tam veľa údajov z dokladov.
Robila som v poisťovni na likvidácii poistných udalostí, tie papiere poznám naspamäť 🙂 Ty si napísala, že ti povedal, že ti to podpise neskôr, teda som si myslela, že ste tú správu o nehode aspoň spísali...
@ddaassuullaa rada od @draik síce je fundovaná právnická a úplne mi rezonuje v hlave...ešte stále spracuvávam. Len nie všetci policajti sa aj správajú aj ako právnici. Takže poradiť sa tam môžem.
Ked mas jeho udaje,nahlas to do jeho poistovne a on bude predvolany na vysvetlenie.Pridaj fotky,popis a tiez,ze odmieta podpisat protokol.Uvidis co sa stane.Väcsinou podla popisu priebehu nehody rozhodne o vine poistovna a narazil on do Teba,nedodrzal vzdialenost....
@draik ďakujem beriem na vedomie všetko čo ste napísal.
Smelo sa choďte na DI poradiť...prvé, čo Vám dopravný policajt povie, že Vám zadržiava VP a budete riešená v správnom konaní. Priestupky ovládajú veľmi dobre. Ak narazíte na zhovievavého, tak Vám povie to isté, čo som Vám napísal, a nechá Vás rozhodnúť, či do toho idete. A to ešte pred časom sa za rovnaký priestupok automaticky dávala pokuta a zákaz šoférovania.
Vy sa jednoducho zrejme rada učíte na svojich chybách, tak už Vás rušiť pri tomto štúdiu nebudem.
@draik nechcem pochybovat, ale narazil zozadu do nej a nehodu si priznava, cize sa dohodli na zavineni. Ako dokaz by malo postacit obhliadka oboch aut, obe budu mat skrabqnce, alebo prieliaciny. Preco by teda ona mala prist o vodicak? Neutiekla z miesta, prevzala od neho kontakt a on ju uviedol do omylu pruslubom neskorsieho popisania skody. To, ze sa to udialo dotycny nepopiera, popiera miesto fyzickeho kontaktu vozidiel, ale to je jednoducho posuditelne aj laikom policajtom, alebo odbornikom z poistovne, na ktoru by sa mala obratit, pokial teda ma aj tieto udaje (iked podla spz si ich vie dohladat na inete, ak nahodou ich nema).
Inak panko zrejme len spekuluje, lebo je uplne jedno ci je naraznik oskrety, alebo preliaceny na rohu, alebo uprostred, lebo opravuje sa vzdy ako celok a rozsah poskodenia si urcuje poistovna, ktora v pripade nesuladu by mala obzriet obe auta.
@tundra no môžem skúsiť aj toto...určite lepšie než si nechať zobrať vodičák na polícii.
Ved ty si sa nicim neprevinila,on spôsobil Tebe skodu a pokial ju nenahlasi na poistovnu,on ma problem,nie ty.Netreba sa dat.Drzim palce💪
@tundra nebude predvolany na ziadne vysvetlenie🙈 poistovna dava klientovi tusim 15 dni na nahlasenie nehody/skodovej udalosti. Ak nenahlasi, poistovna je z obliga a ak nahodou sa po tomto case klient "prizna", uz uhrada skody pojde a jeho triko.
Stale tu plati zasada - nedohodnete sa na mieste, musite volat policiu. Dohoda znamena spisanie spravy o nehode/udalosti na mieste. Toto sa nestalo, zo skodovej udalosti sa stala nehoda a ucastnici mieeto nehody opustili. Teraz do toho vtiahnut policiu - nech to akokolvek nelogicky vyzera - popisal @draik
To jediné si si zobrala z draikovej rady? Super...
@gabinkomisko aké jediné...popísal čo sa stane ak pôjdem na políciu . Takže táto možnosť je vylúčená. Možno neuveríte, ale každý jed
@gabinkomisko chcela som dopísať, že každý jeden komentár mi pomohol.
@draik a nie je to nahodou tak, ze ak nehoda nepresiahne urcitu sumu na aute, ze sa policia vobec nemusi volat? Staci, ked sa dvaja dohodnu? Mne sa nedavno stalo, ze do mna nabural totalny mantak z Humenneho. Na velkej krizovatke v BA sa mu zdalo, ze sa mu lepsie odboci, ak si cuvne. Do mojho auta za nim!!! Este ani nezostal stat, len odbocil, ked mal volno v protismere. Ja som sa teda vybrala za nim a trubila som po nom... zastal, podpisal vsetky papiere, dala som to na poistovnu a vsetko bolo preplatene. Skoda bola nakoniec ovela vacsia, ako to vyzeralo - na prvy pohlad na mojom aute nebolo vidno nic, iba pokrivenu tabulku s ECV. V servise nasli chyby aj vnutri, jeho poistovna auto este raz potom obhliadla, ze ci si naozaj nevymyslam a bolo to sposobene narazom. Ak by mi bol zdrhol, vetdy by som policiu volala, ale toto vyzeralo, ze neposkodil skoro nic.
ak sa dvaja nevedia dohodnut, mala by to riesit policia.