Študoval niekto DPŠ – slovenský jazyk v Prešove ? Učitelia sú prísni ? :/
Študovala som DPŠ v Prešove pred 3 rokmi. Predtym aj VŠ. Dpš bola uplne v pohode oproti VŠ. Učitelia boli rôzni, ale dalo sa. Keď chceš bližšie info napíš správu.
je to tam také normálne náročné. dá sa to zvládnuť, keď máš naozaj záujem a učíš sa, určite to tam nie je také, že "veď si to platím, isto prejdem všetko bez problémov".
@justin10 a co mas vystudovane, stale nechapem to DPŠ zo slovenského jazyka, ale mozno je to nejaka novinka, kedysi sa DPS studovalo vseobecne, nebolo priradene k ziadnemu predmetu, napr vystudovala si polnohospodarku univerzitu, agronomicku fakultu, statnice si robila z biologie, urobila si si DPS a mohla si teda ucit biologiu na Zs a SS a ak si si si napr k tomu urobila aj statnice z nejakého jazyka, tak si mohla ucit potom aj ten jazyk, bola si vlastne plne kvalifikovana pre biologiu a cudzi jazyk, aj ked si nevystodovala pedagogicku, prirodovednu, ci filozoficku fakultu
@novana aha, nasla som toto
ale tiez teda tomu nerozumiem, to si ako za 4 semestre vystuduju DPs aj plus ten predmet?
neviem, čomu nerozumiete. ja napr. mám neučiteľský odbor anglistika a amerikanistika, robila som si DPŠ na učenie AJ. DPŠ je všeobecný základ + je tam potom pedagogika konkrétneho odboru - u mňa to bola angličtina.
@justin10 je to tam napisana jasne a zrozumitelne, ak si vystudovala niektory zo spominanych odborov alebo si student 2 st, VS (v jednom z uvedenych odborov) mozes si v tom spravit doplnkove pedagogicke studium. Cize v tvojom pripade ked chces ucit SJ, musis mat SJ neucitelsky smer vystudovany a robis len pedagogicky zaklad. Cize, ak si vystudovala socialnu pracu, nemozes si robit DPS so SJ. Mozes si spravit DPS zo socialnej prace (budes moc ucit npr. SPV na pedagogickych akademiach) a potom spravit rozsirujuce studium SJ.
@jance333
@xxxkatka to mi je uplne jasne, ale naco su tam tie odbory vymenovane, to akoze napr niekto s VS elektrotechnickou, kto robil napr statnice z fyziky, tak si nemoze toto DPS urobit a ucit potom fyziku? Ved DPS je univerzalne. A co take moze ucit napr ten, kto ukoncil aprobaciu charitativna a socialna sluzba
@jance333
@xxxkatka ci konkretne pri tomto DPS sa prebera aj metodika a didaktika daného vyucovacieho premetu? lebo inak mi nedava zmysel, naco tam tie predmety spominaju, ja co som amla skusenosti, tak DPS boli len pedagogicke a psychologicke disciplíny vseobecneho zakladu, ktory bol rovnaky pre humanitne ci prirodovedne predmety
@zuzana76 tak ano, ide aj o didaktiku predmetu, pozri npr. tu: http://pdf.truni.sk/student?dps&2017-05-15-smer...
Nechysta sa od septembra niekto na DPŠ do Prešova?
Ahojte. Prosím vás, tie, ktoré ste ukončili dpš v PO, aké je ukončenie? Píše sa normálne záverečná práca, ktorú musíte obhájiť? Alebo sú to,, len" štátnice? Či niečo iné? Ďakujem 😊
nerozumiem, studujes DPŠ, ci slovensky jazyk, ja som tam sice nestudovala, ale podla mna je dobre, ak su ucitelia prisni a skola ma dobre meno. DPŠ znamena, že študujes pedagogicky zaklad a mas uz vystudovanu inu skolu a potom mzoes ucit predmety, z ktorých mas statnu skusku a studium SJ, tak to znamena,ze studujes tento predmet a mzoes ucit tento predmet, studium predmetv trva vacsinou dlhsie, teda cele amgisterke srtudium, kym DPS trva len 2 roky, mozno teraz viac, nemam prehlad, ci ty studujes oba odbory naraz?